Wong alien lokal

053 lokal extratersrestrials Liwat iman marang Kristus kita munggah bareng karo dheweke lan dijupuk menyang swarga ing Kristus Yesus » (Efesus 2,6 Muga-muga Kabeh).

Sawijining dina, aku mlebu kafe lan wis ora ana ing pikiranku. Tanpa salam aku mlaku biasane. Ana sing ditimbali: "Halo, ana ngendi?" Ing kasunyatan, aku mangsuli: «Oh, hello! Nyuwun sewu, aku wis ana ing jagad liyane, aku rumangsa sepele asing ». We ngguyu. Aku sadhar nalika ngombe kopi sing akeh bebener kanggo kita Kristen nganggo tembung kasebut. Kita ora ana ing jagad iki.

Yesus ngandhani babagan iki ing pandonga Imam Agung, sing kita waca ing Yohanes 17,16:20: "Dheweke ora dadi bagian saka jagad iki tinimbang aku" Ing ayat Yesus ndedonga kanggo kita: "Aku ndedonga ora mung kanggo dheweke, nanging kanggo kabeh wong sing liwat Bakal krungu tembung saka aku lan percaya marang aku ».

Gusti Yesus ora ndeleng kita minangka bagean saka jagad iki lan Paulus nerangake: «Kita warga swarga, lan saka swarga uga kita ngarepake Juruwilujeng - Yesus Kristus Gusti” (Filipi 3,20 terjemahan New Geneva).

Iki posisi sing setya. Kita ora mung pedunung bumi ing donya iki, nanging uga pedunung ing swarga, extraterrestrials!

Nalika aku terus mikir babagan iki, aku kelingan yen kita dudu putrane Adam, nanging putrane Gusti Allah lair saka roh. Ing layang kapisan, Peter nulis: "Sampeyan wis lair maneh. Lan sampeyan ora utang marang wong tuwa sing wis menehi urip kadonyan; ora, Gusti Allah sing menehi urip anyar lan abadi liwat tembung urip lan abadi » (1 Petrus 1:23 Muga-muga Kabeh).

Gusti Yesus ngandhani wong-wong Farisi Nikodemus sajrone rapat wengi: «Apa sing lair saka daging iku daging; apa sing lair saka roh iku semangat » (Yokanan 3:6).

Mesthi, iki ora bisa nggawa kita dadi arrogance. Kabeh sing ditampa saka Gusti Allah kudu terus mili kanthi sikap sabar marang manungsa. Panjenenganipun menehi sampeyan comfort kanggo wong liya. Panjenengane maringi sih-rahmat marang kowe, supaya kowe bisa ngasihi wong liya. Panjenengane ngapura kaluputanmu. Dheweke wis mbebasake kowe saka panggonan pepeteng ing jagad iki kanggo ngancani liyane kanggo kebebasan. Salam marang saben makhluk lokal sing ana ing kono.

dening Cliff Neill


pdfWong alien lokal