Boarding pass kanggo Kratoning Allah

589 boarding pass kanggo kerajaan dewa Ing bandara ana papan informasi sing ujar: Mangga cetak boarding pass, yen ora, sampeyan kudu mbayar denda utawa sampeyan bisa uga ora ditolak. Peringatan kasebut ndadekake aku gemeter banget. Aku terus tekan pesawat pas dicithak ing koper tanganku kanggo mesthekake yen isih ana!

Aku rumangsa kepriye rasane ati-ati menyang Kratoning Allah. Apa kita kudu nyiapake gawan miturut spesifikasi sing tepat lan menehi dokumen sing bener? Apa ana agen daftar prentah sing pengin ngilangi jenengku saka dhaptar penerbangan yen aku ora nyukupi kabeh syarat kasebut?

Sing sejatine, kita ora perlu kuwatir amarga Gusti Yesus wis ngatur kabeh supaya kita: "Pinujia Gusti, Rama Rama Yesus Kristus, Gusti kita! Ing sih-rahmaté, kita maringi urip anyar. Kita lair maneh amarga Yesus Kristus wungu saka ing antarane wong mati, lan saiki kita duwe pangarep-arep sing urip. Iki minangka pangarep-arep saka warisan langgeng, ora ana dosa lan tanpa wates sing diwenehake dening Gusti Allah ing Kraton Sampeyan » (1. Petrus 1,3-4 Muga-muga kabeh wong).

Pentekosta Kristen ngelingake masa depan sing mulya ana ing Sang Kristus ing kraton. Ora perlu kuwatir. Gusti Yesus nindakake kabeh kanggo kita. Dheweke nggawe leladen lan mbayar regane. Dheweke menehi jaminan lan nyiyapake kita supaya bisa urip ing salawas-lawase.
Pembaca surat pisanan marang Peter urip ing wektu sing durung mesthi. Urip ora adil lan ana buron ing sawetara panggonan. Nanging, salah sawijine wong-wong sing percaya wis yakin: «Nganti saiki Gusti Allah bakal njaga sampeyan kanthi nggunakake kekuwatan amarga sampeyan dipercaya. Lan mengko sampeyan bakal nemu kawilujengan, sing bakal katon kanggo kabeh wong ing pungkasan wektu » (1. Petrus 1,5 Muga-muga kabeh).

Kita sinau ngluwari kita, sing bakal katon ing pungkasan wektu! Nganti wektu iku, Gusti Allah njaga kita kanthi kekuwatane. Kasetyanane Gusti Yesus sanget, amarga dheweke wis nyedhiyakake papan ing Kratoning Allah kanggo kita: «Ana akeh apartemen ing omah bapakku. Yen ora, aku bakal ujar sampeyan: Aku bakal nyiyapake situs iki? " (Yokanan 14,2).

Ing layang kasebut marang wong-wong Ibrani, sawise terjemahan saka Kitab Suci, ngarep-arep kabeh wis nyatakake yen kita wis didaftar ing swarga, yaiku, ing Kratoning Allah. «Sampeyan dadi anak-anake, sing mberkahi utamane lan jenenge ditulis ing swarga. Sampeyan wis ndelok marang Gusti Allah sing bakal ngadili kabeh wong. Sampeyan kalebu gereja sing padha karo kabeh model iman sing wis entuk target lan wis diakoni dening Gusti Allah » (Ibrani 12,23 Muga-muga Kabeh).
Sawise munggah saka Gusti Yesus, Gusti Yesus lan Gusti Allah Rama ngutus Roh Suci kanggo manggon ing kita. Roh Suci ora mung nglanjutake pakaryan Kraton Kristus sing kuwasa ana ing njero kita, nanging uga "jaminan saka warisan": "Apa janji sumpah, panebusan kita, manawa kita bakal dadi properti kanggo muji kamulyan" (Efesus 1,14).
Mbok sampeyan elinga lagu "Sentimental Journey" dening Doris Day, Ringo Starr lan penyanyi liyane. Mesthine, masa depan kita karo Gusti Allah luwih saka seri pengeling-eling lan pengarep-arep sing ngarep-arep: "Apa sing ora katon mripat, ora ana kuping sing wis krungu lan ora ana sing nggayuh apa sing wis disiapake Gusti Allah kanggo wong sing tresna marang dheweke" (1 Korinta 2,9).

Nanging, sampeyan rumangsa lelungan menyang Kratoning Allah, aja nganti menehi pratelan sing mbantah ora ngalang-alangi sampeyan lan aja gawe gugup kaya aku. Aja percoyo yen sampeyan duwe leladen kanthi aman ing kanthong. Kaya bocah-bocah, sampeyan bisa ngarepake kasunyatan manawa sampeyan saiki ana ing Kristus.

dening James Henderson