Apa sampeyan mikir babagan non-mukmin?

483 kaya mikir glibs babagan non-pracaya

Aku takon karo pitakon penting: Apa sampeyan mikir babagan wong sing ora precaya? Aku mikir iki minangka pitakon sing kudu dipikirake kabeh! Chuck Colson, pendiri program Prison Fellowship lan program Breakpoint Radio ing AS, nate mangsuli pitakon iki kanthi analogi: Yen wong wuta mlaku ing sikil utawa nyiram kopi panas ing kaos sampeyan, apa sampeyan bakal nesu? Dheweke dhewe mangsuli manawa bisa uga dudu kita, kanthi tepat amarga wong wuta ora bisa ndeleng apa sing ana ing ngarepe. 

Mangga eling manawa wong sing durung nate nimbali Kristus ora bisa ndeleng kekarepan sing bener. Amarga tiba, dheweke dadi buta spiritual (2 Korinta 4,3: 4). Nanging ing wektu sing tepat, Roh Suci mbukak mripat spiritual supaya bisa ndeleng (Efesus 1,18). Bapa Gréja nyebutake acara iki minangka mukjijat pencerahan. Yen kedadeyan kasebut, bisa uga wong-wong percaya; saiki bisa dipercaya kanthi mripate dhewe.

Senajan sapérangan wong, senadyan ndeleng mripat, mesthi ora pracaya, saéngga saya yakin yèn sapérangan saka wong-wong mau ing sajroning urip bakal nanggapi kanthi positif marang panggilan sing jelas. Aku ndedonga supaya dheweke bisa nindakake iki luwih cepet tinimbang mengko supaya bisa nemu rasa tentrem lan kabungahan pangerten Gusti Allah ing wektu iki lan menehi pitutur marang wong liya bab Gusti Allah.

Kita pracaya kita ngakoni yen wong sing ora pracaya duwe misconceptions babagan Gusti Allah. Sawetara gagasan iki minangka asil saka conto Kristen sing ora becik. Liyane wis teka saka panemu illogical lan spekulatif bab Gusti Allah sing wis krungu kanggo taun. Kesalahan iki nyebabake wuta spiritual. Kepiye carane kita nanggapi ketidak-percaya? Sayange, akeh wong Kristen nanggapi kanthi mbangun tembok protèktif utawa malah ditolak. Miturut erecting tembok iki, padha ora weruh kasunyatan sing non-pracaya minangka penting kanggo Gusti Allah minangka pracaya. Padha lali yen Putraning Allah ora teka ing bumi mung kanggo pracaya.

Nalika Gusti Yesus miwiti pelayanan ing bumi, ora ana wong Kristen - umume wong sing ora percaya, sanajan wong-wong Yahudi ing wektu kasebut. Nanging kanthi matur nuwun, Gusti Yesus dadi kanca saka wong dosa - pendukung kanggo wong sing ora percaya. Cetha kanggo dheweke, "sing sehat ora butuh dhokter, nanging sing lara" (Mat. 9,12). Gusti Yesus setya ngupaya wong-wong dosa sing ilang supaya dheweke bisa nrima lan kaslametan sing diwenehake dheweke. Dheweke mbuwang bagean umure karo wong sing dianggep wong liya ora pantes lan ora pati rame. Para pimpinan agama Yahudi banjur menehi prangko marang Yesus minangka "wong wol lan alkohol, kanca saka beya lan wong dosa" (Lukas 7,34).

Injil mbukak bebener kanggo kita; Yesus, Putraning Allah, dadi wong sing urip ing antarane kita, tiwas lan munggah; Dheweke nindakake iki kanggo kabeh wong. Kitab Suci nyariosaken bilih Gusti Allah tresna marang "jagad iki." (Yohanes 3,16) Iki mung bisa uga mratelakake, umume wong sing ora percaya. Gusti Allah sing padha ngarani kita padha pracaya supaya tresna kabeh wong kaya Gusti Yesus. Kanggo nindakake iki, kita butuh wawasan kanggo ndeleng wong-wong mau ana ing Kristus minangka durung percaya - kaya wong sing dadi duweke Gusti Yesus, lan wungu. Sayang, angel banget kanggo akeh wong Kristen. Ketoke ana wong Kristen sing cukup kanggo ngadili wong liya. Nanging, Putraning Allah ngumumake manawa dheweke ora teka kanggo ngukum jagad, nanging kanggo nylametake (Yokanan 3,17). Susah, sawetara wong Kristen banget semangat kanggo ngadili wong-wong sing ora percaya supaya dheweke ora ngerteni kabeh yen Gusti Allah Sang Rama ndeleng dheweke - minangka anak-anake sing ditresnani. Kanggo wong-wong iki, dheweke ngutus anaké nemoni wong-wong mau, saliyane dheweke ora bisa (durung) ngerteni utawa tresna. Kita bisa ndeleng dheweke minangka wong-wong sing ora percaya, nanging Gusti Allah ndeleng dheweke dadi wong-wong sing bakal percaya. Sadurunge Sang Roh Suci mbukak mripate wong sing ora percaya, dheweke ditutup kanthi wuta sing ora percaya - bingung karo konsep-konsep sing salah babagan teorisme lan katresnan Gusti. Sing tepat ing kahanan kasebut, kita kudu tresna tinimbang ngindhari utawa nolak. Kita kudu ndedonga yen nalika Roh Suci menehi kekuwatan, dheweke bakal ngerti kabar apik babagan sih-rahmat karukunan Gusti Allah lan nampa bebener kanthi iman. Wong-wong iki bisa mlebu urip anyar miturut tuntunan lan pamrentah lan Roh Suci bisa uga bisa nemoni katentreman sing diwenehake marang dheweke minangka anak-anaké Gusti Allah.

Yen kita mikir babagan wong sing ora percaya, ayo eling dhawuhe Gusti Yesus: "Tresna siji," kandhane "Kepiye aku tresna sampeyan" (Yokanan 15,12). Lan carane Gusti Yesus tresna kita? Kanthi maringi kita urip lan katresnan. Dheweke ora mbangun tembok kanggo misahake wong sing percaya saka wong sing ora percaya. Injil nyariosaken bilih Yesus tresna lan nampi beya pajeg, tukang laku, duwe wong, lan kusta. Dheweke uga tresna marang wanita kanthi repot sing ora becik, para prajurite sing nyolok lan ngalahake dheweke, lan nyalib para penjahat. Nalika Gusti Yesus nggantung ing salib lan mikir kabeh wong iki, dheweke ndedonga: «Rama, ngapura kabeh; amarga dheweke ora ngerti apa sing ditindakake! » (Lukas 23,34). Yesus tresna lan nrima saben wong supaya kabeh, dadi Juruwilujeng lan Gusti, bisa nampa pangapura lan manggon ing sesambungan karo Rama Swarga liwat Roh Suci.

Gusti Yesus paring piwales marang para wong kang ora pracaya. Kanthi mangkono, kita bisa ndeleng minangka manungsa ing sajroning properti Allah, kang wis digawe lan bakal ditebus, senadyan durung ngerti sapa sing tresna marang dheweke. Tetep perspektif iki bakal ngganti sikap lan prilaku kita marang non-tiyang pitados. Kita bakal nampi kanthi tangan terbuka minangka anggota keluarga yatim piatu lan terasing sing durung ngerti bapake sing sejati; minangka ilang sadulur sing ora ngerti yen ana hubungane karo kita liwat Kristus. Kita bakal ngupaya ketemu wong sing ora pracaya kanthi katresnan marang Gusti Allah, supaya wong-wong mau bisa uga nampa sih-rahmate Gusti Allah ing salawas-lawase.

dening Joseph Tkach


pdfKepiye carane kita nemoni nonsensicals?