Berkah Gusti Yesus

093 Yesus berkah

Nalika lelungan, aku sering njaluk omong-omongan ing layanan gréja, Konferensi, lan rapat dewan ing Komuniti Internasional. Kadhangkala, aku dijaluk ngucapake berkah akhir. Aku kerep mberkahi berkah Aaron, sing diwenehake kanggo bani Israel (taun sawise dheweke mlayu menyang Mesir lan suwene sadurunge mlebu ing Tanah Janji) ing ara-ara samun. Ing wektu kasebut, Gusti Allah maringi pituduh marang Israel babagan implementasine ukum. Wong ora ana kekarepan lan rada pasif (sawise kabeh, dheweke wis dadi budak ing kabeh urip!). Dheweke bisa mikir dhewe: «Gusti Allah nuntun kita liwat Segara Abang saka Mesir lan menehi ukum. Nanging saiki kita kene lan kita isih seneng ngumbara pasamunan. Apa mbesuk? » Nanging Gusti Allah ora mangsuli kanthi ngumumake dheweke kanthi rinci babagan rencana kasebut. Nanging, dheweke ngajak dheweke ndelok kanthi percaya:

Pangandikané Pangéran marang Nabi Musa, ujar mengkéné, "Sebutna marang Harun lan anak-anaké, kandha: Iki kandhamu marang wong Israèl nalika mberkahi mau. Pangéran diberkahi lan njaga kowé; Pangeran Yehuwah sumunarake raine lan melip marang sampeyan; Pangéran angkat marang raine lan menehi katentreman (Pangentasan 4).

Aku weruh carane Harun stands karo outstretched penyelundupan sadurunge bocah-bocah sing dikasihi Allah lan ngandika berkah iki. Apa sejatine mesthine kanggo dheweke menehi berkah kanggo Gusti. Kaya sing dingerteni, Harun minangka Imam Agung pisanan saka suku Lewi:

Harun dipuji kanggo ngucapake sutji sing paling suci, dheweke lan putra-putrane ing salawas-lawase, kanggo nggawe korban ing ngarsaning Pangeran lan ngladeni lan mberkahi dheweke ing asmane Gusti ing kabeh wektu (1 Kr. 23,13).

Nguripake berkah iku minangka pujian sing diajeni dening Gusti Allah kanggo nylametake marang umate - ing kene nalika Exodus saka Mesir mandhap menyang Tanah Janji. Berkahé imam iki nyebut jeneng lan berkahé Gusti Allah, supaya wong-wongé bisa manggon ing rasa yakin lan rahmat saka Gusti.

Sanadyan berkah iki pisanan kabeh diterapake ing wong sing kepenak lan mlarat nalika lelungan liwat sepi, aku ngakoni hubungane karo kita saiki. Ana wektu nalika kita katon ora mesthi menyang mangsa ing rasa ngumbara tanpa tujuan. Banjur kita kudu nyinau tembung-tembung kanggo ngelingake yen Gusti Allah wis mberkahi kita lan terus nyebarake tangan protektif marang kita. Kita kudu eling yen dheweke ngandhakake marang dheweke, dheweke seneng lan menehi tentrem. Ndhuwur kabeh, kita kudu ora lali yen metu saka katresnan kang wis dikirim kita putrane Gusti Yesus Kristus - Imam Agung gedhe lan pungkasan, sing piyambak fulfills berkah saka Harun.

Minggu Suci (Uga disebut Minggu Passion) diwiwiti Minggu Minggu Palem dina udakara seminggu (Ngelingi entri triumphal Yesus menyang Yerusalem), banjur dening Kemis Maundy (minangka kenangan saka Pungkasan Pungkasan), Sugeng Jumuah (dina pangeling sing nuduhake kebecikan Gusti Allah kanggo kita, sing dicethakake paling akeh kanggo kabeh kurban) lan Sabtu Suci (Ngelingi kakuburane Yesus). Banjur rawuh ing dina wolulas sing mlorot - Paskah Minggu, sing kita ngrayakake kebangkitan Yesus Imam Agung sing gedhe, Putrane Gusti (Ibrani 4,14). Wektu taun iki ngelingake manawa kita diberkahi selawase "kanthi kabeh berkah spiritual ing swarga liwat Kristus" (Ef. 1,3).

Ya, kita kabeh nate ngalami ketidakpastian. Nanging kita bisa ngelingi kebesaran Allah sing mberkahi kita ing Kristus. Kaya kali sing uwis, kali sing mengalir saka musim semi adoh ing tanah, jenenge Gusti Allah mbukak dalan kanggo jagad. Senajan kita ora sacara sakabèhané nyadari arah iki, awaké dhéwé sing awas karo apa sing bener sing dicethakaké marang kita. Gusti Allah pancen paring berkah marang kita. Minggu Suci ngelingake kita babagan iki.

Sanajan umat Israil krungu berkah imam Harun lan ora ana sing rumangsa didhukung, mula dheweke kelalen janji-janjie Gusti Allah. Iki sebagian amarga watesan, uga kelemahane imamat manungsa. Malah para imam ing Israel sing paling apik lan paling setya pancen fana. Nanging Gusti Allah ngenteni luwih apik (pandita sing luwih dhuwur). Surat kanggo wong Ibrani ngelingake manawa Yesus, sing urip ing salawas-lawase, yaiku Imam Agung sing tetep kita:

Mula, dheweke bisa slamet kanggo ngluwari wong-wong sing nyedhaki Gusti Allah liwat dheweke, amarga dheweke mesthi urip kanggo ngadeg kanggo dheweke. Imam Agung kaya ngono iku uga cocog kanggo kita: wong sing suci, ora resik lan ora sopan, pisah saka wong dosa lan luwih dhuwur tinimbang swarga [...] (Ibrani 7, 25-26; Kitab Suci Zurich).

Gambar Aaron, sing nyebar tangan kanggo mberkahi Israel, nuduhake Imam Agung sing luwih gedhe, yaiku Yesus Kristus. Kunjungan sing diwenehake Gusti Yesus marang umate Gusti dadi luwih saka berkah Aaron (luwih lengkap, luwih kuat lan luwih pribadi):

Aku bakal nggatekke angger-anggering Toret lan dakgawe ana ing sajroning ati lan aku bakal dadi Allahe lan dheweke bakal dadi umatingSun. Lan ora ana sing bakal mulang manut kancane utawa seduluré kanthi ujar-uman mau: Kenal Gusti! Amarga kabeh wong bakal ngerti aku, saka sing paling cilik tekan sing paling gedhe. Amarga aku kepengin welas asih karo tumindak ala kasebut lan ora bakal eling maneh dosae (Ibrani 8,10: 12; Alkitab Zurich).

Gusti Yesus, Putraning Allah, ngandika berkah pangapunten sing nyetujoni kita marang Gusti Allah lan nggawa hubungan kita sing rusak karo Gusti maneh. Berkah sing nggawa owah-owahan sing nyedhaki jero ati lan pikiran kita. Iku ndadekake kita bisa ngetutake lan komuni karo sing Maha Kuwasa. Liwat Putraning Allah, sadulur kita, kita ngakoni Gusti Allah minangka Rama kita. Liwat Roh Suci, kita dadi anak-anak sing dikasihi.

Nalika aku mikir babagan Minggu Suci, ana alesan liya kanggo ngelingi ngapa berkah iki penting banget kanggo kita. Nalika Yesus seda ing salib, tangane nyebar. Urip kang mulya dikorbanake kanggo kita minangka berkah, lan berkah langgeng ing donya. Gusti Yesus nyuwun dhumateng Sang Rama supados ngampuni sedaya dosa kita, salajengipun seda muput.

Sawise patangen lan sakcepete sadurunge Munggah, Yesus menehi berkah liyane:
Nanging banjur dituntun menyang ing Betania, banjur ngulungake tangane lan mberkahi dheweke, lan nalika mberkahi dheweke banjur misah saka dheweke lan munggah menyang swarga. Nanging dheweke padha sujud nyembah marang Yerusalem lan bali menyang Yerusalem kanthi bungah banget (Lukas 24,50-52).

Intine, Gusti Yesus banjur ujar marang para sakabate banjur saiki: «Aku dhewe mberkahi sampeyan lan njaga kowe, aku pasuryane sumunar marang kowe lan sih-rahmat marang sampeyan; Tangane pasrah marang sira lan menehi katentreman. »

Muga-muga kita terus urip ing berkah saka Gusti lan Panebus kita, sanajan ora bisa ditemtokake.

Kanthi panemune sing setya marang Gusti Yesus, aku arep menehi salam marang kowe,

Joseph Tkach
Presiden GRACE COMMUNION INTERNATIONAL


pdfBerkah Gusti Yesus