Pitados wong wuta

kapercayan buta Esuk iki aku ngadeg ing ngarepe pangilon lan takon: cermin, mirrining tembok, sapa sing paling ayu ing saindenging negari? Banjur pangilon kandha karo aku: Apa sampeyan bisa lunga?

Aku takon sampeyan: «Apa sampeyan yakin apa sing sampeyan ndeleng utawa sampeyan dipercaya kanthi wuta? Dina iki kita bakal ndelok iman. Aku pengin nggawe siji kasunyatan: Gusti Allah urip, dheweke wis ana, percaya utawa ora! Gusti Allah ora gumantung marang kapercayan sampeyan. Ora kasebut urip nalika kita nyebut kabeh wong supaya percaya. Dheweke uga bakal kurang Gusti Allah, yen ora kepengin ngerti apa-apa bab Panjenengane!

Apa kapercayan?

Kita manggon ing rong zona wektu: Ing tembung liyane, kita manggon ing jagad sing bisa dingerteni fisik, dibandhingake karo zona wektu ephemeral. Ing wektu sing padha, kita uga urip ing jagad sing ora katon, ing zona wektu sing abadi lan swarga.

"Nanging iman minangka kapercayan sing mantep ing apa sing sampeyan ngarep-arep lan ora yakin babagan apa sing sampeyan ora weruh" (Ibrani 11,1).

Apa sing sampeyan ndeleng nalika katon ing pangilon? Deleng awak kanthi ringkih. Apa sampeyan ndeleng kedutan, lipatan utawa rambut ing weteng? Apa sampeyan ndeleng sampeyan minangka wong sing dosa lan kabeh kaluputan lan dosa? Utawa sampeyan ndeleng pasuryane kebak kabungahan, pengarep-arep lan kapercayan?

Nalika Yesus seda ing salib kanggo dosa sampeyan, dheweke tilar donya kanggo dosa kabeh manungsa. Kanthi pangorbanane Yesus sampeyan dibebasake saka paukuman lan ing Yesus Kristus sampeyan nampa urip anyar. Dheweke lair saka ndhuwur liwat kekuwatan Roh Suci supaya bisa urip kanthi ukuran spiritual sing anyar.

"Yen saiki sampeyan wungu karo Sang Kristus, goleki apa sing ana ing ndhuwur, ing endi Sang Kristus lenggah ing sisih tengen Gusti Allah. Nggoleki apa sing kasebut ing ndhuwur, dudu apa sing ana ing bumi. Amarga sampeyan wis mati, lan urip sampeyan didhelikake karo Kristus ing Gusti Allah. Nanging yen Kristus, urip sampeyan, wis dibukak, sampeyan uga bakal dicethakake karo Panjenengane kanthi kamulyan » (Kolose 3,1: 4).

Kita manggon bareng karo Kristus ing kraton swarga. Aku sing wis lawas mati lan aku sing anyar urip maneh. Saiki kita dadi titah anyar ing Kristus. Apa tegese dadi "titah anyar ing Kristus?" Sampeyan duwe urip anyar ing Kristus. Sampeyan lan Yesus dadi siji. Sampeyan ora bakal bisa pisah maneh karo Kristus. Urip sampeyan ndhelik karo Kristus ana ing ngarsane Gusti Allah. Sampeyan wis dingerteni karo Sang Kristus liwat lan liwat. Uripmu ana ing kana. Dheweke urip sampeyan. Sampeyan ora mung minangka pendhudhuk ing bumi, nanging uga penghuni swarga. Apa sampeyan mikir kaya ngono?

Apa sing kudu dipengini?

Saiki yen wis dadi makhluk anyar, sampeyan butuh semangat kawicaksanan:

"Mulané, sawise aku krungu kapercayan marang Gusti Yésus lan tresnamu marang para suci, aku bakal mandheg matur nuwun lan ngelingake sampeyan ing pandonga" (Efesus 1,15: 17).

Apa sing dikandhani Paulus? Kahanan urip liyane, penyembuhan, kerja? Ora! "Supaya Gusti Allahe Gusti Yesus Kristus, Rama kamulyan, menehi Roh Kawicaksanan lan Wahyu supaya bisa ngerteni dheweke".

Napa Gusti Allah maringi semangat kawicaksanan lan wahyu? Amarga sampeyan buta spiritual, Gusti Allah menehi mripat anyar supaya sampeyan bisa ngerteni Gusti.

«Dheweke maringi mripat sing ati sing cerah supaya sampeyan bisa ndeleng apa sing diarani sampeyan, mula kepiye kamulyan pusaka kanggo para suci» (Efesus 1,18).

Mripat anyar iki supaya sampeyan ndeleng pangarep-arep apik lan kamulyan saka pusaka sing sampeyan wis diarani.

«Kepiye kekuatan sing ana ing kita, sing kita percaya liwat pengaruh kekuwatane» (Efesus 1,19).

Sampeyan bisa ndeleng kanthi mata spiritual sampeyan manawa sampeyan bisa nindakake kabeh liwat wong sing nggawe sampeyan kuat, Yesus Kristus!

"Karo dheweke, kekuwatan sing kuwat, dheweke kerja ing Kristus nalika wungu saka ing antarane wong mati lan digunakake ing tangan tengen ing swarga kanggo ngatasi kabeh kerajaan, kekuwatan, kekuwatan, pamrentah lan saben jeneng sing diarani, ora mung ing siji iki Donya nanging uga ing jaman ngarep » (Efesus 1,20: 21).

Yesus diparingi kabeh kekuwatan lan kamulyan kanggo kabeh kerajaan, kekuwatan, kekuwatan lan pamrentah. Ing asmane Gusti Yesus sampeyan nuduhake kekuwatan iki.

«Lan dheweke nindakake kabeh ing sangisore lan nggawe dheweke dadi kepala masarakat ndhuwur kabeh sing ana ing awake, yaiku kasampurnane wong-wong sing ngrampungake kabeh ing kabeh» (Efesus 1,22: 23).

Yaiku inti saka iman. Yen sampeyan bisa ndeleng kasunyatan anyar iki yen sampeyan ana ing Kristus, iku bisa diganti kabeh pikirane. Apa sing sampeyan alami lan uga ngalami saiki, menehi kahanan urip saiki tegese anyar. Gusti Yesus ngisi urip kanthi kebak.

Conto pribadiku:
Ana kahanan urip lan wong-wong ing uripku sing nggawe saya emosi. Banjur aku menyang papan sing paling disenengi, ing meneng lan ngomong karo bapak spiritual lan Yesus. Aku nerangake marang dheweke kepriye rasane rasane lan kepenak manawa dheweke ngisi kabeh umure.

«Sebabe, kita ora kesel; nanging yen wong njaba kita bakal rusak, batin sing anyar dianyari. Amarga kasusahan kita, yaiku temporal lan cahya, nggawe kamulyan sing abadi lan gedhe, sing ora katon ing sing katon, nanging sing ora katon. Amarga apa sing katon ana temporal; nanging sing ora katon iku langgeng » (2 Korinta 4,16: 18).

Sampeyan duwe urip liwat Yesus Kristus. Dheweke uripmu. Dheweke minangka kepala lan sampeyan bagean saka badan spiritual. Kasusahan sampeyan saiki lan urusan sampeyan saiki nggawe kamulyan abot kanggo kabeh kalanggengan.

Yen sampeyan ngadeg ing ngarepe pangilon maneh, ora katon ing njaba, ing sing katon, nanging ora ana sing ora katon!

dening Pablo Nauer