Napa ndedonga, nalika Gusti Allah mirsa kabeh?

359 kok ndedonga nalika Gusti mirsa kabeh "Yen ndedonga, sampeyan kudu ora nyampurake tembung-tembung kosong kaya bangsa-bangsa liya sing ora ngerti Gusti. Dheweke rumangsa bakal dirungokake yen ujar akeh tembung. Aja kaya ngono, amarga bapakmu ngerti apa sing sampeyan butuhake, lan ya sadurunge takon marang " (Matius 6,7: 8 Terjemahan Geneva Anyar).

Ana sing nate takon: "Napa aku kudu ndedonga marang Gusti Allah, yen Dheweke ngerti kabeh?" Yesus ngandharake pratelan ing ndhuwur minangka pambuka karo Rama Kita. Gusti Allah pirsa kabeh. Semangate ana ing endi-endi. Yen kita terus takon marang Gusti Allah, ora ateges dheweke kudu luwih ngrungokake. Pandonga ora kanggo njaluk perhatian saka Gusti Allah. Kita wis duwe perhatian. Rama ngerti kabeh babagan kita. Kristus ujar manawa dheweke ngerti pikiran, kabutuhan, lan kekarepan kita.

Dadi kok ndedonga? Minangka bapak, kula pengin anak-anak matur yen nalika dheweke nemokake apa, sanajan aku wis ngerti kabeh rincian. Aku pengin anak-anakku ngomong yen dheweke seneng karo apa, sanajan aku bisa ndeleng kesenengane. Aku pengin nuduhake ing impen urip, sanadyan aku bisa guess apa bakal. Minangka bapak manungsa, aku mung dadi bayangan kasunyatan Gusti Allah Sang Rama. Mangkene maneh Gusti Allah kepengin nulungi ing pamikiran lan pangarep-arep kita!

Sampeyan wis krungu babagan wong sing takon karo kanca Kristen kenapa dheweke ndedonga? Mesthine dewa sampeyan ngerti sejatine lan bisa uga kabeh rincian? Wangsulane wong Kristen: Ya, dheweke ngerti dheweke. Nanging dheweke ora kenal karo versi bebener lan tampilan babagan rincian kasebut. Gusti Allah kepengin karo panemu lan pandangan kita. Dheweke kepengin dadi bagean saka urip lan pandonga dadi bagian saka prekara kasebut.

dening James Henderson