Bumi permata biru

513 biru permata bumi Nalika aku ndeleng langit starry ing wayah wengi lan ing purnama, bulan purnama madhangi lingkungan, aku mikir bab bumi sing apik, sing kaya permata biru ing kabeh alam semesta.

Aku gumun karo tatanan lan nomer lintang lan planit ing jagad raya sing katon ora kepenak lan mandul. Srengenge, rembulan lan lintang ora mung menehi cahya kanggo awake dhewe, dheweke uga nemtokake wektu. Wis sedina 24 jam, taun iki duwe 365 dina lan patang mangsa amarga kena karep bumi (23,5 derajat) menyang orbit Srengenge.

Gusti Allah kita ngumumake manawa dheweke nggawe planet iki supaya bisa dienggoni: "Amarga mangkono pangandikane Pangeran Yehuwah sing nitahake langit - dheweke iku Gusti Allah; kang nyawisake lan nggawe bumi, iku diadegake; Panjenengane ora nitahake supaya kosong, nanging nyawisake manawa ana wong sing manggon ing kene: Aku iki Pangeran Yehuwah lan ora ana wong liya » (Yésaya 45,18).

Omah sing larang rezeki minangka hadiah saka tangane Gusti Allah, bapak sing penyayang. Kabeh ing planet bumi wis dirancang kanggo Feed kita, nyengkuyung, lan menehi kabungahan gedhe nalika lelungan urip. Apa tujuan kabeh berkah kasebut sing mungkin diwenehake? Raja Suléman nyerat: "Gusti Allah nggawé samubarang sing apik kanggo jaman semana. Dheweke nandur kalanggengan ing njero ati manungsa, nanging isih ora bisa ndeleng babagan pakaryan sing diwiwiti saka Gusti Allah. Aku mutusake. Ora ana sing luwih becik tinimbang seneng lan nyenengake awak dhewe, saliyane kabeh wong mangan lan ngombe lan ngrasakake woh-wohan saka pegaweane, amarga iki peparinge Gusti Allah "(saka Pandhita 3,11: 13).

Sing nuduhake sisih siji. Nanging kita uga digawe supaya katon ngluwihi urip fisik iki, ngluwihi acara saben dinten, menyang urip sing ora ana mburi. Wektu kalanggengan karo dewa kita. "Amarga iki kepiye luhur lan luhur, sing urip ing salawas-lawase, sing jenenge suci, ujar: Aku manggon ing papan sing paling dhuwur lan ing papan suci lan karo wong-wong sing rusak lan asor, supaya aku bisa nyegerake semangat sing diremehake lan jantung wong sing rusak » (Yésaya 57,15).

We manggon ing wektu kanggo ngupaya marang Panjenengane lan kanggo menehi thanks kanggo kabeh pangestune iki kene lan saiki. marang wong apa bagean alam kita kaya paling pinten kita seneng angslup, grojogan, mega, wit, kembang, kewan lan langit wengi karo kabeh myriads sawijining lintang. Ayo kita cedhak karo Gusti Yesus, sing manggon ing kalanggengan lan pungkasanipun nuwun marang Panjenengane, yen Panjenengane ora mung kuwatir, nanging uga pribadi. Panjenenganipun punika ingkang kepengin damel jagad raya kaliyan kita ing selajengipun!

dening Cliff Neill