Dadi berkah marang wong liya

574 dadi berkah kanggo wong liya Kitab Suci nyariosaken kanthi jelas babagan berkah ing luwih saka 400 papan. Kajaba iku, ana pirang-pirang prekara sing ora langsung diajak. Ora krasa manawa Kristen seneng nggunakake istilah kasebut sajrone urip karo Gusti Allah. Ing pandonga kita nyuwun supaya Gusti Allah mberkahi anak-anak, putu, pasangan, wong tuwa, sedulure, kanca, rekan kerja lan akeh wong liya. Ing kertu ucapan kita nulis "Muga-muga Gusti mberkahi sampeyan" lan nggunakake frasa kaya "Habakuk dina sing rahayu". Ora ana tembung sing luwih apik kanggo nggambarake kaluhuran kanggo kita, lan muga-muga bisa ngucapake matur nuwun marang saben dina. Dak kira ora penting dadi berkah kanggo wong liya.

Nalika Gusti Allah njaluk tulung marang Abraham supaya lunga saka tanah kelairan, dheweke ujar manawa dheweke bakal nindakake: "Aku pengin nggawe sampeyan wong sing gedhe lan aku pengin mberkahi sampeyan lan nggawe sampeyan jeneng gedhe, lan sampeyan bakal dadi berkah" (Pangentasan 1: 12,1-2). Ing edition Alkitab New Life ujar: "Aku pengin nggawe sampeyan dadi berkah kanggo wong liya". Aku banget prihatin karo wacana iki lan aku asring takon: "Apa aku dadi berkah kanggo wong liya?"

Kita ngerti yen menehi luwih seneng tinimbang njupuk (Para Rasul 20,35). Kita uga ngerti manawa kudu menehi berkah marang wong liya. Aku percaya yen ana liyane kanggo dadi berkah kanggo wong liya. Kunjungan kasebut menehi pinunjul kanggo rasa seneng lan kesejahteraan utawa minangka hadiah saka swarga. Apa wong-wong ngrasa luwih apik utawa malah diberkahi ing ngarep kita? Utawa, sampeyan luwih seneng dadi karo wong liya sing luwih percaya banget sajrone urip?

Minangka wong Kristen, kita kudu dadi cahyaning jagad (Matéus 5,14: 16). Tugas kita ora kanggo ngrampungake masalah ing jagad, nanging supaya dadi cahya ing peteng. Apa sampeyan ngerti yen lampu luwih cepet tinimbang swara? Apa saiki kita madhangi jagad sing bakal ketemu? Apa iki nggawe kita dadi berkah kanggo wong liya?

Dadi berkah kanggo wong liya ora gumantung kabeh sing bakal lancar ing urip kita. Nalika Paulus lan Silas ana ing kunjara, dheweke mutusake supaya ora ngipat-ipati kahanane. Dheweke terus memuji marang Gusti Allah. Contoné minangka berkah kanggo para tahanan liyane lan penjaga penjara (Para Rasul 16,25: 31). Kadhangkala tumindak kita bisa migunani kanggo wong liya ing wektu sing angel lan kita uga ora ngerteni. Yen kita mantep karo Gusti Allah, dheweke bisa nindakake prekara sing ajaib liwat kita, sanajan ora ngerti.

Sapa sing ngerti apa sing bakal ditemokake? Disebutake manawa ana wong sing bisa mengaruhi nganti 10.000 wong sajrone urip. Apa bakal dadi apik yen kita bisa dadi berkah kanggo saben wong iki, sithik wae sithik? Sampeyan bisa. Sampeyan mung kudu takon: "Gusti, muga-muga muga dadi berkah kanggo wong liya!"

Saran ing pungkasan. Donya bakal dadi papan sing luwih apik yen kita ngetrapake pamaréntahan John Wesley:

"Tumindak kaya ngene
kanthi nggunakake kabeh
ing kabeh cara
kapan lan ngendi sampeyan bisa
marang kabeh wong lan
anggere bisa. »
(John Wesley)

dening Barbara Dahlgren