Didegaké ing sih-rahmat

157 didegaké ing sih-rahmat Apa dalane tumuju marang Gusti Allah? Sawetara percaya yen kabeh agama iku variasi saka tema sing padha - mengkono iki utawa sing lan arep menyang swarga. Ing wiwitan, katon kaya mangkono. Hindu ngajanjikake kesatuan wong sing percaya karo Gusti Allah sing ora nduweni. Njupuk nirwana mbutuhake karya-karya sing apik nalika akeh kelahiran. Buddhisme, sing uga njanjeni nirwana, nuntut supaya papat bebener sing mulya lan dalan wolung liwat akeh kelahiran.

Islam njanjeni swarga - urip langgeng kanthi gratifikasi lan kepuasan. Kanggo nggoleki, para pitados kudu ngetutake Artikel Iman lan Rukun Islam. Mimpin gesang apik lan nandhang tradhisi ndadékaké wong Yahudi bisa urip langgeng bebarengan karo Kristus. Ora ana sing bisa nyimpen penyelamat trailer. Ana tansah gedhe yen - yen sampeyan bisa tindakake aturan banjur sampeyan bakal njaluk hadiah sampeyan. Ana siji "agama" sing bisa njamin asil sing apik sawise mati, tanpa wektu kasebut uga kalebu ganjaran tumindak apik utawa cara sing bener. Kristen iku siji-sijine agama sing njanjekake lan nyebarake kawilujengan liwat sih-rahmate Gusti Allah. Gusti Yesus mung siji sing ora nyetel kawilujengan kajaba percaya ing Panjenengane minangka Putraning Allah sing tilar donya kanggo dosa donya.

Lan supaya kita teka ing tengah salib salib "Identity Christ in Christ". Pakaryané Kristus, sing dadi karya panebusan lan ngganti pakaryan manungsa, yaiku sih-rahmat, dadi pusat sing dadi iman kita. Rahmat Gusti Allah diwenehake kanggo kita minangka hadiah, minangka sih khusus lan ora minangka hadiah kanggo apa wae sing wis ditindakake. Kita minangka conto saka sih-rahmat lan kaluhuran sing luar biasa tumrap kita, kayadene apa wae sing ditindakake kanggo kita liwat Kristus Yesus (Efesus 2).

Nanging iki bisa uga gampang banget. Kita mesthi pengin ngerti "apa sing dicekel"? "Apa kita ora kudu tumindak liya?" Sajrone 2.000 taun kepungkur, sih-rahmat wis disalahake, disalahake, lan akeh sing nambah. Amarga keraguan lan keraguan yen keslametan oleh sih-rahmat pancen apik banget, mula ukum kasebut tuwuh. Iku teka ing wiwitan [Kristen]. Paulus menehi saran kanggo wong Galatia babagan prakara iki. «Sapa sing kepengin duwe karep ing daging mbutuhake sampeyan sunat, supaya dheweke ora dianiaya demi salib Kristus [sing mung ngirit]» (Galatia 6,12).

Minangka pracaya marang Jahshua Juruwilujeng, kita ana ing sih-rahmat, ora miturut ukum (Roma 6,14 lan Efesus 2,8). Apa berkah sing ora bebas saka ucul lan rintangan. Kita ngerti yen dosa lan norma dosa kita mesthi ditutupi oleh sih-rahmat Gusti Allah. Kita ora kudu nglakoni demonstrasi kanggo Gusti Allah, kita ora butuh entuk karahayon. Apa kabeh dalan tumuju Gusti Allah? Ana akeh dalan, nanging mung siji dalan - lan adhedhasar sih-rahmat.

dening Tammy Tkach


pdfDidegaké ing sih-rahmat