Carane apik tenan yen tresna marang Gusti Allah

250 kepenak yen tresna marang Gusti Allah

Sanajan sampeyan isih umur 12 taun ing wektu kasebut, aku isih bisa ngeling-eling bapak lan mbahku, sing seneng banget amarga aku kabeh (gelar paling apik) ing laporan sekolahku. Minangka hadiah, mbah kakung menehi dompet kulit buaya sing larang lan bapakku menehi cathetan $ 10 minangka simpenan. Aku elinga loro ujar yen tresna marang aku lan nganggep awake dhewe seneng yen aku duwe kulawarga. Aku uga eling yen njupuk dhuwit recehan saka bank piggy lan ijol-ijolan kanggo tagihan dhuwit $ 1. Bebarengan karo tagihan $ 10, dompetku katon kebak. Aku banjur ngerti yen bakal krasa jutawan ing kaunter permen peni.

Kapan wulan Juni teka karo Dina Bapak, aku mikir babagan hadiah kasebut (Dina Rama diwiwiti dina Minggu katelu ing wulan Juni ing pirang-pirang negara). Memori aku bali lan aku mikir karo bapak, mbahku lan tresnane bapak swarga. Nanging critane terus.

Ora seminggu wis liwati awit aku wis nampa dompet lan dhuwit nalika aku ilang. Aku wis rampung rusak! Sampeyan kudu mudhun saka saku bali nalika ana ing bioskop karo kanca-kanca. Aku nggolèki kabeh, aku tansah mandheg. nanging senadyan sawetara dina nemokake dompet lan dhuwit ora bisa ditemokake. Malah saiki, sawisé taun-taun 52, aku isih ngrasakake rasa lara ati - aku ora peduli karo nilai materi, nanging minangka hadiah saka mbah kakungku lan bapake, dheweke akeh sing dakkandhakake lan aku kepengin nesu. Nyatane rasa kasengsem iki liwati, nanging memori sing apik kanggo apresiasi bapake lan mbah kakung sing nggawa aku liwat iki isih urip ing aku.

Kaya-kaya seneng karo hadiah-hadiah sing ditresnani, iku pancen katresnan sing ditutake bapak lan simbahku, yen aku eling banget. Apa Gusti Allah ora kepengin karo prekara sing padha, yaiku kita seneng nampa ambane lan kasugihan katresnan tanpa syarat? Gusti Yesus mbantu kita ngerteni ambane lan ambane babagan katresnan iki kanthi nyedhakake pasemon babagan wedhus sing ilang, peni sing ilang lan putra sing ilang. Perumpamaan kasebut dicathet ing Lukas 15 lan nggambarake rasa tresna Rama Rama marang anak-anake. Perumpamaan kasebut nyebutake Putraning Allah sing Duwe Kawasa (Yesus) sing nekani ngunjungi kita nggawa bapak menyang bapakne. Gusti Yesus ora mung ngumumake Bapake kanggo kita, Dheweke uga ngumumake kepinginan Rama mlebu kekirangan lan nggawa kita menyang ngarsane sing maha tresnani. Amarga Gusti Allah iku katresnan murni, mula dheweke ora bakal nuli ngarani jenenge ing katresnan.

Pujangga lan musisi musik Ricardo Sanchez nyritakake kanthi cara iki: setan ngerti jeneng sampeyan, nanging ngomong babagan dosa sampeyan. Gusti Allah ngerti kaluputanmu, nanging ngomong karo asmane. Swara Rama Swarga kita nggawa tembung-tembunge (Yesus) lumantar Roh Suci. Sabda ngutuk dosa ing kita, ngalahake banjur dikirim (seka adoh saka wetan saka kulon). Nanging ora ngadili kita, Sabda Jahwéh ngumumake pangapura, pamrih, lan kasucen.

Yen kita kuping (lan ati) salaras karo Sabdanipun Gusti sing urip, kita bisa ngerti Sabda sing ditulis, yaiku Kitab Suci, kaya sing dikarepake dening Gusti. - Lan tujuane kanggo menehi pesen katresnan sing dipasrahake marang kita.

Iki dadi jelas ing Rum, Bab 8, salah sawijining petangan Alkitab sing paling disenengi. Diwiwiti karo panjelasan: "Dadi saiki ora ana paukuman kanggo wong-wong sing ana ing Sang Kristus Yesus" (Roma 8,1). Iki rampung kanthi memori sing kuat babagan katresnan sing tanpa wates lan tanpa syarat kanggo Gusti Allah: «Amarga aku yakin manawa ora pati utawa urip, utawa malaekat utawa kakuwatan utawa kekuwatan, saiki ora ana, utawa uga, ora ana sing dhuwur, utawa sithik, uga ana makhluk liyane sing bisa misahake kita. saka katresnaning Allah kang ana ing Sang Kristus Yesus, Gusti kita » (Roma 8,38-39). Kita duwe jaminan manawa kita "ana ing Sang Kristus" (lan iku duweke!) nalika kita krungu swara saka Gusti Allah ing Gusti Yesus, sing ujar: «Lan nalika wis mbuwang kabeh wedhusnya, dheweke banjur ndhisiki lan wedhuse ngetutake dheweke; amarga padha ngerti swarane. Nanging dheweke ora ngetutake wong liya, nanging mlayu saka dheweke; amarga ora ngerti swara saka wong manca » (Yokanan 10,4: 5). Kita krungu swara saka Gusti lan ngetutake Panjenengane kanthi maca Sabdane lan ngerti yen dheweke wis ngomong. Maca tulisan bisa mbantu kita ngerti manawa kita ana hubungane karo Gusti Allah amarga iki dadi kepinginan lan kapercayan iki nyedhaki kita. Gusti Allah ngomong karo kita liwat Alkitab kanggo njamin tresnane kanthi negesake manawa kita dadi anak-anak sing ditresnani. Kita ngerti manawa swara iki sing dakrungu yaiku swarane Gusti Allah. Yen awake dhewe bakal nuntun awake dhewe, nindakake amal lan yen kita tambah asor, kabungahan lan tentrem ing urip kita - kita kabeh ngerti yen iki asal saka Gusti Allah, Rama kita.

Amarga kita ngerti yen Bapa Surgawi nimbali kita kanthi asmane minangka anak-anak kang dikasihi, kita duwe motivasi kanggo mimpin urip, kaya sing digambarake Paulus ing Surat kanggo Gereja ing Colossae:

Dadi narik kawigaten saiki minangka wong pilihan, kaya wong-wong mursid lan rahmat, sih-rahmat kang tulus, kebecikan, humility, sabar, sabar; lan pasrahna marang sapepadhane, lan ngapura siji liyane nalika wong wis complaint marang liyane; kaya sing wis diapura déning Gusti, kaya mangkono uga kowé! Nanging ing ndhuwur kabeh narik kawigaten katresnan, yaiku jaminan kesempurnaan. Lan tentrem rahayu saka Gusti Kristus, kang sampeyan uga disebut ing badan siji, mrentah ing atimu; lan matur nuwun.

Tembung Kratoné Kristus tetep ana ing antaramu; padha dakwulangake lan ngarang ing sajroning kawicaksanan. kanthi masmur, kidung lan lagu kasukman, Gusti Allah ngidungake rasa seneng ing atimu. Lan kabeh sing sampeyan lakoni nganggo tembung utawa tumindak, kabeh nindakake asmane Gusti Yesus lan matur nuwun marang Sang Rama liwat Panjenengane (Kolose 3,12: 17).

Ayo menyang Dina Rama (lan kabeh dina liyane) nuduhake manawa Rama Swarga ngarang kita supaya tresna marang kita. Minangka bapak sing maha tresnani, dheweke uga kepengin supaya bisa ngrungokake swarane supaya kita bisa urip kanthi rukun banget karo dheweke - ngerti yen dheweke mesthi ngadeg kanggo kita, tansah karo kita, lan tansah tresna marang kita. Ayo kita tansah eling yen Rama swarga menehi kabeh babagan lan liwat Sang Kristus, putrane dadi. Beda karo dompet lan dhuwit sing dakgawe pirang-pirang taun kepungkur (dheweke ora tetep) iku peparinge Gusti Allah kanggo sampeyan (lan aku) mesthi ana. Malah, yen sampeyan ora bakal ndeleng hadiah amarga sawetara wektu, Rama swarga kita mesthi ana - dheweke nuthuk, dheweke nggoleki lan nemokake sampeyan (sanajan sampeyan wis ilang) supaya sampeyan bisa nampa lan nemu kanugrahan saka katresnan tanpa wates, tanpa wates.

dening Joseph Tkach