Gandum gandum

475 gandum gandum

Dear maca

Iku panas. Kula mata nyapu jagung. Pucuk diwutahake ing sinar sinar srengenge lan bakal siap kanggo panen. Petani sabar nganti sabar nganti bisa nggawa panen.

Nalika Gusti Yesus mlaku liwat lapangan jagung karo para sakabate, dheweke nyuwil gandum, diancilake tangane lan marem keluwen sing paling gedhe. Apa sing ditindakake gandum sawetara! Mengko Gusti Yesus ujar marang para rasul: "Panenane saya akeh, nanging ora sithik buruh" (Matius 9,37 terjemahan Geneva anyar).

Sampeyan, dear reader, katon karo kula liwat cornfield lan ngerti, ana harvest gedhe, kang digandhengake karo akeh karya. Aku arep ngidini sampeyan pracaya yen sampeyan iku pekerja terkenal ing panen Gusti Allah lan ing wektu sing padha dadi panen. Padha duwe kesempatan kanggo ndedonga kanggo para buruh lan kanggo nggayuh lan uga kanggo ngawula piyambak. Yen sampeyan seneng Fokus Yesus, menehi majalah iki menyang wong sing kasengsem utawa langganan. Dadi dheweke bisa melu ing kesenengan sing menehi inspirasi sampeyan. Nindakake misi sampeyan karo katresnan tanpa syarat lan tututi jejer Yesus. Gusti Yesus, roti sing manggen ing swarga, ngilangi keluwen sakehing wong tanpa wulune.

Petani wiji minangka master saka kabeh panen lan nemtokake wektu sing cocog. Gandum gandum - kita bisa mbandhingake - tumiba ing lemah lan mati. Nanging iku ora rampung. Saka gandum siji thukul anyar tuwuh sing nggawa akeh woh. «Sapa sing tresna marang nyawane, iku ilang; Sapa sing sengit marang nyawane ing jagad iki, bakal njaga urip langgeng. (Yokanan 12,25).

Kanthi perspektif iki, sampeyan mesthi katon marang Gusti Yesus, sing wis ndhisiki sampeyan mati. Liwat patangenipun panjenenganipun maringi panjenenganipun wonten ing sih-rahmatipun gesang ingkang anyar.

Bubar, kita ngrayakake Pentakosta, festival panen sing kapisan. Pésta iki nélakaké panguwasa Roh Suci marang wong sing pracaya. Kaya wong lanang lan wadon ing wektu kuwi, saiki kita bisa martakaké sapa sing pracaya marang Yesus sing dibangkitake, Putraning Allah, minangka Panebusé minangka bagéan saka panen sing kapisan.

Toni Püntener


pdfGandum gandum