Kanthi jantung anyar menyang taun anyar!

331 kanthi jantung anyar ing taun anyar John Bell duwe kesempatan kanggo nindakake prekara sing dikarepake sing umume ora bakal ditindakake: Dheweke nahan tangane dhewe. Rong taun kepungkur, dheweke ngalami transplan jantung sing sukses. Thanks kanggo program Heart to Heart ing Baylor University Medical Center ing Dallas, dheweke saiki bisa ngeselake atiku sing wis tetep urip sajrone 70 taun sadurunge kudu diganti. Crita sange iki ngelingake babagan transplan jantung dhewe. Iki dudu transisi jantung "fisik" - kabeh sing ngetutake Kristus wis ngalami versi spiritual proses iki. Kasunyatan kasar saka dosa kita yaiku nyebabake pati spiritual. Nabi Yeremia kanthi cetha nyebutake: «Atine dadi barang sing nolak lan nesu; sing bisa ngrasakake :S: ditularaké lara pungkasané? » (Jer.17,9).

Yen ngadhepi kasunyatan "fungsi jantung" spiritual, angel mbayangake manawa isih ana pengarep-arep. Kasempatan kanggo slamet ora nul. Nanging kedadeyan sing apik banget kanggo kita: Yesus nawakake kesempatan sing bisa kanggo urip spiritual: transisi jantung ing njero ruangan sing paling jero. Rasul Paulus nggambarake hadiah loman iki minangka regenerasi kamanungsan, pembaharuan alam manungsa, owah-owahan pikiran lan pembebasan kekarepan kita. Kabeh iki minangka bagéan saka pakaryan ngluwari sing ditindakake dening Sang Rama, liwat putrane lan Sang Roh Suci. Kanthi kawilujengan kabeh, kita diwenehi kesempatan sing apik kanggo ijol-ijolan ati sing wis lawas lan mati kanggo sing anyar lan sehat - jantung sing kebanjiran karo katresnan lan urip sing ora abadi. Paulus kandha: "Kita ngerti manawa wong tuwa kita wis disalib karo awake, supaya awak dosa bisa dirusak supaya ora maneh ngawula dosa. Kanggo sapa waé sing tilar donya wis uwal saka dosa. Nanging yen kita tilar donya karo Kristus, kita percaya manawa kita uga bakal urip bebarengan karo Panjenengane » (Roma 6,6-8).

Gusti Allah wis ngetokaké pasulayan ing sajroning Kristus supaya bisa nduwèni urip anyar ing Panjenengané, yaiku minangka bagéyan saka komuni karo Sang Rama lan Roh Suci. Nalika kita lumebu ing Taun Anyar, supaya kita elinga yen saben dina urip kita ora ana apa-apa kajaba sih-rahmat lan kebecikan sing nimbali kita - Gusti lan Juruslamet kita, Gusti Yesus Kristus!

dening Joseph Tkach


pdfKanthi jantung anyar menyang taun anyar!