Roh Suci manggon ana ing kowe!

539 roh suci urip ing wong-wong mau

Punapa panjenengan rumangsa manawa Gusti Allah ical ing gesang panjenengan? Roh Suci bisa ngganti sing sampeyan. Penulis Prajanjian Anyar negesake manawa wong-wong Kristen ing jaman saiki ngalami pangestune Gusti Allah. Nanging apa dheweke ana ing dina iki? Yen ngono, apa dheweke saiki? Wangsulanipun bilih Gusti Allah nunggil ing kita saiki lumantar Roh Suci kaya jamane para rasul. Kita rumangsa kaya angin lan mulane ora bisa ndeleng: "Angin ngunekke ing endi sing dikarepake, lan sampeyan bisa ngrungokake wisel; nanging sampeyan ora ngerti saka ngendi tekane lan tekane. lair saka roh " (Yokanan 3,8).

Sawijining sarjana Kristian ujar: "Roh Suci ora bisa ngambah klambi ing pasir". Mula yen ora katon saka pikiran sehat kita, mula gampang klalen lan gampang dingerteni. Ing tangan liyane, kawruh babagan Gusti Yesus Kristus didhuwurake kanthi landhesane amarga Juruwilujeng kita manungsa. Gusti Allah sing manggon ing antarané kita karo daging manungsa, yaiku Gusti Yesus Kristus, ngadhepi Gusti Allah. Lan Gusti Allah Sang Putra uga menehi pasuryan marang Sang Rama. Gusti Yesus negesake manawa wong-wong sing ndeleng dheweke uga "ndeleng" Sang Rama. Bapaké lan putra bebarengan karo Kristen sing kapenuhan roh. Saiki ana ing sajroning Kristen liwat Roh Suci. Pramila, kita mesthi kepengin sinau luwih akeh babagan semangat lan ngalami kanthi pribadi. Liwat Roh, wong-wong percaya ngalami jarak cedhak karo Gusti Allah lan duwe wewenang nggunakake katresnan.

Penghibur kita

Kanggo para rasul, utamane John, Sang Roh Suci dadi penasihat utawa penasehat. Dheweke yaiku wong sing nimbali kanggo golek masalah utawa butuh. "Kajaba iku, roh uga mbantu kekirangane. Amarga kita ora ngerti apa sing kudu didongakake, kepiye kedadeyan, nanging roh dhewe campur tangan karo sigh sing ora bisa dingerteni" (Roma 8,26).

Wong-wong sing dipimpin dening Roh Suci iku wong-wong Gusti Allah, Paulus ngandika. Menapa malih, punika putra lan putri saking Gusti Allah, ingkang nyebataken piyambakipun minangka bapakipun. Dadi kebak Roh, wong-wong Gusti bisa manggon ing kebebasan rohani. Ora ana maneh sing bisa ngetrapake alam dosa lan nguripake urip anyar karo inspirasi lan kesatuan karo Gusti Allah. Iki minangka owah-owahan radikal sing ditindakake dening Roh Suci kanggo ngowahi wong.

Pangarep-arep sampeyan bakal digandhengake menyang Gusti Allah, nanging ing jagad iki. Paulus ngucapake babagan transformasi iki: "Nanging nalika kebecikan lan katresnan saka manungsa sing dadi Juru Slamet kita, dheweke nggawe kita seneng - ora kanggo nggayuh apa sing bakal ditindakake kanthi bener, nanging sawise sih-sih - liwat adus rebirth lan nganyari maneh ing Roh Suci " (Titus 3,4: 5).
Ngarsane Roh Suci yaiku kasunyatan konversi konversi. Mulané Paulus bisa ujar: "Nanging sing ora nduwèni Rohé Kristus, dudu wongé" (saka Rum 8,9). Yen ana wong sing bener-bener diowahi, Kristus bakal urip ing dheweke liwat Roh Suci. Wong-wong sing kaya ngono kuwi duwèké Gusti Allah, jalaran rohé nggawé sedulur-seduluré.

Urip kapenuhan Roh

Kepiye kita bisa nduweni kekuwatan lan kehemane Roh Suci ing gesang kita lan ngerti yen Roh Allah dumunung ana ing kita? Penulis Perjanjian Baru, utamane Paulus, ngendika yen asil respon wong marang panggilan Allah iku pemberdayaan. Panggilan kanggo nampa sih-rahmate Gusti Allah ing Gusti Yesus Kristus mupangatake kita nglirwaake pamikiran kuna lan manggon karo Roh.
Mula, kita kudu diwanti-wanti supaya dituntun karo semangat, mlaku-mlaku kanthi semangat, bisa urip kanthi semangat. Cara nindakake iki diterangake ing prinsip sing amba ing buku Prajanjian Anyar. Rasul Paulus negesake manawa Kristen kudu "ngrangsang" semangat sing mbantu dheweke urip kabecikan sing kalebu katresnan, kabungahan, tentrem, sabar, kabecikan, kabecikan, setya, lanang, lan kendhali (Gal. 5,22: 23).

Dikerteni ing konteks Prajanjian Anyar, kuwalitas iki luwih saka konsep utawa pikiran sing apik. Padha nggambarake kekuwatan rohani sing sejati ing pracaya minangka diwenehake dening Roh Suci. Kekuwatan iki wis ditunggu kanggo digunakake ing saben kahanan urip.
Yen dileksanakake, kabecikan dadi "woh" utawa bukti yen Sang Roh Suci tumindak ing kita. Cara sing bisa diwenehake dening Roh yaiku njaluk pitunjuk marang Gusti Allah kanggo ngarsane Roh sing mulya banjur dituntun karo iki.
Minangka Roh nuntun wong-wong Kraton, Roh uga nguatake urip Gereja lan institusie. Mung kanthi cara iki bisa gereja dadi kuwat minangka struktur perusahaan - dening pracaya individu sing manggon miturut roh.

Tresna ing Kristen

Ingkang paling penting utawi kualitas karya Roh Suci ing tiyang pitados punika katresnan. Kualitas kasebut nemtokake sipat Gusti Allah lan sapa Gusti Allah. Katresnan ngenali tiyang pitados kanthi kapinteran rohani. Katresnan iki minangka keprigelan utama Rasul Paulus lan para guru liyane ing Prajanjian Anyar. Padha pengin ngerti yen urip Kristen individu wis kuwat lan diganti dening katresnaning Roh Suci.

Hadiah spiritual, ibadah lan piwulang sing diilhami (lan penting) kanggo pasamuwan. Nanging tumrap Paulus, pakaryan dinamis katresnan saka Roh Suci ing wong sing percaya marang Kristus, luwih penting. Paulus bisa ngomong "ing basa-basa saka wong lan malaekat" (1 Korinta 13,1) nanging yen kurang katresnan, dheweke ora mung dadi tukang ngramal. Paulus uga bisa "duwe hadiah saka wangsit", bisa "ngrampungake kabeh rahasia lan kawruh" malah "duwe iman sing bisa mindhah gunung" (Ayat 2). Nanging yen dheweke kurang katresnan, dheweke ora ana. Malah gudang pengetahuan alkitab utawa kapercayan tenan ora bisa ngganti kemampuan kanggo tresna marang Roh. Paulus malah bisa ujar: "Yen dakkarepake kabeh wong mlarat lan menehi awakku murub tanpa geni, mula ora ana gunane kanggo aku." (Ayat 3). Nglakoni pakaryan sing apik kanggo awake dhewe ora bakal bingung karo pakaryan Roh Suci kanthi katresnan.

Nyata Kristen

Sing penting kanggo wong-wong sing setia yaiku ngarsane Roh Suci sing aktif lan respon marang Roh. Paulus nerangake yen wong bener Gusti Allah - wong Kristen sejati - yaiku wong sing wis dianyarake, dilahirake lan diowahi kanggo nggambarake katresnan Gusti Allah ing urip. Ana mung siji cara transformasi iki bisa dumadi ing awak. Iku liwat urip sing dipandu lan urip kanthi katresnan ing Roh Suci sing manggon. Gusti Allah Sang Roh Suci punika ing ngarsane pribadi Allah ing atimu lan pikirane.

dening Paul Kroll