Wedi pangadilan pungkasan?

535 wedi marang pengadilan pungkasan Nalika kita ngerti manawa kita urip, nenun lan ana ing Sang Kristus (Kisah Para Rasul 17,28), ing Siji sing nitahake samubarang lan ngluwari kabeh samubarang lan sing tresna marang kita kanthi tanpa syarat, kita bisa nyingkirake kabeh rasa wedi lan kuwatir ing ngendi kita ngadeg karo Gusti Allah, lan nuli miwiti kepasten karo dheweke Katresnan lan pedoman kanggo ngaso ing urip kita.

Injil iku warta apik. Pancen warta apik ora mung kanggo sawetara wong, nanging kanggo kabeh wong: "He (Yesus) minangka rekonsiliasi kanggo dosa-dosa kita, ora mung kanggo awake dhewe, nanging uga kanggo sakabehing jagad " (1 Yokanan 2,2).

Iku sumelang, nanging bener, akeh wong Kristen sing pracaya wedi marang paukuman final. Mungkin sampeyan uga. Sawise kabeh, nalika kita jujur ​​karo saben liyane, kita kabeh ngerti yen kanthi cara akeh kita ora marem kabeneran Allah sing sampurna. Nanging sing paling penting sing bisa dingerteni babagan pengadilan yaiku identitas hakim. Hakim sing ngajabat ing pengadilan akhir iku ora liya yaiku Yesus Kristus, Juruslamet lan Juruslamet kita!

Kaya sing sampeyan ngerteni, Kitab Wahyu iku kudu dibahas babagan paukuman pungkasan. Sawetara bisa uga medeni nalika mikir babagan dosa kita. Nanging wahyu kasebut akeh sing diandharake babagan hakim. "Yesus Kristus, sing dadi seksi sing setya, pambajeng saka seda lan pangeran raja ing bumi! Dheweke tresna marang kita lan ngluwari kita saka dosa kita karo getihé" (Wahyu 1,5). Gusti Yesus minangka hakim sing tresna marang wong-wong dosa sing dheweke nganggep akeh wong sing tiwas kanggo dheweke, lan ngadeg kanggo dheweke ing panggonane lan kanggo dheweke! Luwih saka iku, dheweke wungu saka ing antarane wong mati kanggo dheweke lan nggawa dheweke menyang urip lan ngarsane Rama, sing tresna banget marang Yesus. Iki ngisi rasa lega lan bungah. Amarga Yesus dhewe minangka hakim, ora ana sebab-sebab kanggo kita wedi karo pengadilan.

Gusti Allah tresna marang wong-wong dosa, kalebu sampeyan, Sang Rama ngutus Sang Putra kanggo nyambut gawe kanggo manungsa lan nggambarake kabeh wong, kalebu sampeyan, marang Panjenengane kanthi ngowahi pikiran lan ati kita liwat Roh Suci. "Aku (Yesus) nalika aku diangkat saka ing bumi, aku bakal narik wong kabeh marang aku " (Yokanan 12,32), Gusti Allah ora nyoba golek piala kanggo nyegah sampeyan saka Kraton. Ora, dheweke pancen pengin sampeyan ing kerajaan lan ora bakal mandheg narik sampeyan ing arah kasebut.

Waca babagan carane Yesus nemtokake urip langgeng ing Injil Yohanes: "Nanging urip langgeng yaiku dheweke ngerti sampeyan sing mung Gusti Allah sing sejati lan sing dikirim, yaiku Yesus Kristus." (Yokanan 17,3).

Ngerteni Yesus ora angel utawa rumit. Ora ana sadurunge nyeret tangan rahasia kanggo nemtokake utawa ngatasi teka-teki. Gusti Yesus mung ngandika: "Ayo kula kabeh sing wis rajin lan abot, aku pengin nyegerake sampeyan" (Mat. 11,28).

Iku mung sing kita ngalih marang. Dheweke nindakake samubarang kabeh supaya sampeyan pantes. Dheweke wis ngapura kabeh kaluputanmu. Minangka rasul Paulus nyerat: "Gusti Allah nresnani katresnané marang kita kanthi cara Kristus séda kanggo kita nalika kita isih dosa" (Roma 5,8). Gusti Allah ora ngenteni nganti cukup apik sadurunge dheweke ngapura lan ndadekake kita anak-putune dhewe - Dheweke wis nate rampung.

Nalika kita mratobat marang Gusti Allah lan pitados ing Gusti Yesus Kristus, kita lumebu ing urip anyar. Sang Roh Suci dumunung ana ing kita lan wiwit ngremuk lapisan nglampahi dosa kita - sipat, sikap, lan pikiran dosa - Panjenengane mratobat kita menyang gambar Kristus.

Iki bisa uga nyilem, nanging uga mbebasake lan sumilir. Liwat iki kita tuwuh ing iman lan sinau kanggo ngerti lan tresna Panebus kita liyane lan liyane. Lan luwih kita ngerti babagan Juruwilujeng kita, sing uga hakim kita, kurang kita wedi ing paukuman.

Nalika kita ngerti Gusti Yesus, kita pitados Gusti Yesus lan bisa ngaso kanthi kapercayan lengkap saka kawilujengan kita. Iku ora babagan apik kita; sing ora ana titik. Iku tansah babagan carane apik iku. Kabar apik - kabar paling apik sing bisa dideleng!

dening Joseph Tkach