Natal - Natal

309 xmas natal «Mulane, para sadulur suci, sing melu panggilan swarga, katon rasul lan Imam Agung sing kita ngaku, yaiku Yesus Kristus» (Ibrani 3: 1). Umume wong setuju yen Natal wis dadi festival komersial sing rame - umume, wektu Yesus lali banget. Nandheske ing panganan, anggur, hadiah lan perayaan; nanging apa sing dirayakake? Minangka wong Kristen, kita kudu kuwatir apa sebabé Gusti Allah ngongkon Putrané teka ing bumi.

Natal ngemot katresnan Gusti Allah kanggo wong, kaya sing kita maca ing Yohanes 3:16. "Amarga Gusti Allah tresna marang jagad nganti masrahake putrane ontang-anting, supaya saben wong sing precaya marang dheweke ora ilang, nanging duwe urip langgeng". Gusti Allah kepengin supaya kita keputusane keputusan sing digawe kanggo ngutus Kang Putra menyang jagad iki. Diwiwiti karo bocah sing ana ing crib ing stabilitas sing andhap.

Sekularizasi Natal sing menarik yaiku singkatan sing wis umum karo kita saiki - «Xmas». Kristus wis dicopot saka tembung "Natal"! Ana sawetara sing ngandhani manawa X ngadeg kanggo salib. Yen pancen nyata, tetep mbukak apa sing nggunakake tembung kasebut ngerti panjelasan kasebut.

Kita kudu priksa nalika ngrayakake kelairan Juruwilujeng kita karo kanca lan kulawarga sing katon ing dheweke: «Kita pengin ndeleng Yesus, pionir lan kesempurnaan iman - amarga Yesus ngerti kabungahan sing nunggu dheweke , dheweke njupuk seda ing salib lan uga isin sing ana gandhengane lan saiki dheweke lenggah ing tahta ing swarga ing sisih tengen Gusti (Ibrani 12:2).

Nalika mbukak hadiah nalika Natal, elinga apa sing ditulis karo rasul Yakobus ing bab 1:17: «Saka ndhuwur mung hadiah sing apik lan mung hadiah sing sampurna: Asale saka sing Nggawe lintang, sing ora owah lan sapa ora ana owah-owahan saka pepadhang dadi peteng ». Yesus minangka hadiah Natal sing paling gedhe, dudu Natal (Natal).

pandonga

Matur nuwun, Rama ingkang maha agung, awit ngutus Putra Paduka ingkang pinunjul minangka bayi - ingkang badhe nampi sedaya pengalaman ingkang ndayani. Bantu kita Gusti, sing ing wektu seneng iki, kita kepengin dadi Kristus minangka pusat. Amin.

dening Irene Wilson


pdfNatal - Natal