Latar mburi WKG

147 babagan kita Gereja Donya Gendéra kanthi ringkes disebut WKG, Inggris «Gereja Tuhan Sedunia» (dikenal wiwit 3 April 2009 ing macem-macem wilayah ing jagad kanthi jeneng "Grace Communion International"), ing taun 1934 ing AS minangka "Gereja Radio Allah" dening Herbert W. Armstrong (1892-1986) didegaké. Minangka mantan spesialis pariwara lan dadi pendhita ing Gereja Gusti Ingkang kaping Pitu, Armstrong dadi perintis kanggo martakake Injil liwat radio lan wiwit taun 1968 ing stasiun televisi "World Tomorrow" («Donya sesuk»). Majalah "The Plain Truth", uga didegake ing taun 1934 dening Armstrong, diterbitake ing basa Jerman wiwit taun 1961 lan sabanjure. Kaping pisanan minangka "Bebener Murni" lan wiwit taun 1973 dadi "Clear & True". Kongregasi pertama ing Swiss sing nganggo basa Jerman didegake ing Zurich ing taun 1968, lan sawetara wektu mengko ing Basel. Ing wulan Januari 1986, Armstrong nunjuk Joseph W. Tkach dadi asisten pastor umum. Sawise Armstrong seda (1986) pangowahan alon-alon muncul ing Tkach Senior, nganti khutbah Natal sing misuwur ing taun 1994, ing ngendi Tkach ngumumake yen wiwit saiki greja wis ora ana ing sangisore perjanjian lawas nanging ana ing perjanjian anyar. Owah-owahan dramatis sing ditepungake, sing wiwit taun 1998 uga nyebabake pambentuk maneh kabeh greja lan revisi kritis kabeh buku teks sadurunge, ngowahi komunitas wektu pungkasan fundamentalis dadi greja bebas Protestan "normal".

Yesus Kristus ngganti gesang. Uga bisa ngganti organisasi. Iki crita kepiye Gusti Allah minangka jemaat ing saindenging jagad (WKG) saka gereja berorientasi Prajanjian Lawas sing kuwat menyang pasamuan Injil. Saiki dadi putrane Tkach sen. Pak Dr. Joseph W. Tkach, Jr. Pastor ing Gereja kira-kira 42.000 anggota ing sekitar 90 negara ing saindenging jagad. Ing Swiss, Gereja Jagad Raya wis dadi bagéan saka Swiss Evangelical Alliance wiwit taun 2003 (SEA).

Ing crita kalebu loro pain lan kabungahan. Ewon anggota ninggalake gereja. Nanging ewu kapenuhan kabungahan lan kasetyan anyar kanggo Juruwilujeng lan Juruwilujengipun Yesus Kristus. Saiki kita ngrampungake lan juara tema pusat Kovenan Anyar, Yesus: Urip, Mati, lan Wungunipun Yesus Kristus. Jaman panylametan Gusti Yesus kanggo manungsa kuwi minangka pusat urip kita.

Pangertosan anyar kita saka Gusti Allah bisa diringkes kaya ing ngisor iki:

  • Dewa telu digawe kabeh wong. Liwat sifat Ilahi lan manungsa Yesus Kristus, kabeh manungsa bisa seneng hubungan cinta Sang Rama, Putra lan Roh Suci.
  • Gusti Yesus, Putraning Allah, dadi manungsa. Dheweke teka ing bumi kanggo nyetujoni kabeh manungsa, lumantar lahir, urip, pati, kebangkitan lan minggah, karo Gusti Allah.
  • The kasalib, wungunipun lan memuji Gusti Yesus iku wakil saka tangan tengen manungsa Gusti Allah lan narik liwat daya saka Roh Suci kabeh wong marang wong.
  • Ing Kristus, manungsa dikasihi lan ditampa dening Sang Rama.
  • Yesus Kristus mbayar, karo kurban ing salib, sapisan lan kanggo kabeh dosa kita. Dheweke wis netepake kabeh kesalahane. Ing Kristus, Sang Rama sampun ngapunten kita sadaya dosa lan kanthi sanget kepengin kita mratobat lan nampi sih-rahmatipun.
  • Kita bisa mung seneng tresna yen kita pracaya yen dheweke tresna marang kita. Kita bisa mung seneng marang pangapurane yen kita pracaya yen Panjenengane wis ngapura kita.
  • Dipandu Roh Suci, kita mratobat marang Gusti Allah. Kita percaya kabar apik, njupuk salib kita lan ngetutake Yesus. Roh Suci nuntun kita menyang urip kraton Kratoning Allah.

Kita pracaya manawa liwat pembaharuan iki saka iman kita, kita bisa nindakake layanan cinta sing mulia kanggo mimpin wong-wong marang Gusti Yesus lan ngancani dheweke ing dalan iki.

Apa sampeyan are looking for jawaban kanggo pitakonan Panjenengan bab Gusti Yésus Kristus lan carane wong bisa nggawe prabédan ing urip utawa yen sampeyan are looking kanggo komunitas Kristen sing bisa nelpon ngarep kasukman, kita bakal seneng banget kanggo ketemu sampeyan lan Kanggo ndedonga.