Roh katrangan

586 semangat kabeneran Ing wengi Gusti Yesus ditahan, Gusti Yesus ngomong karo para sakabate babagan ninggalake dheweke nanging ngirim wong sing diajak njaluk menyang dheweke. «Sampeyan apik yen aku lunga. Amarga yen aku ora lunga, comforter ora bakal marani sampeyan. Nanging yen aku lunga, aku bakal dikirim menyang sampeyan » (Yokanan 16,7). "Komforter" minangka terjemahan saka tembung Yunani "Parakletos". Asli jeneng kanggo pengacara sing ngadeg kanggo kasus utawa nggawa kasus ing pengadilan. Comforter iki yaiku Roh Suci sing dijanjekake, sing teka ing jagad kanthi cara sing anyar ing Pentekosta sawise minggah Yesus. "Nalika tekane, dheweke bakal mbukak mripat ing jagad kanggo gawe dosa lan keadilan, lan pangadilan; bab dosa: manawa dheweke ora ngandel marang Aku; bab kabeneran: Aku lunga menyang Rama lan saiki ora ndeleng Aku; babagan pengadilan: yen pangeran jagad iki diadili » (Yokanan 16,8: 11). Jagad tanpa salah ing telung prekara, ujar Yesus: dosa, kaadilan lan paukuman. Nanging Roh Suci bakal nemokake kesalahan kasebut.

Wangsulan: Jagad kapisan iku salah karo dosa. Jagad iki percaya yen wong dosa kudu ngladeni dosa dhewe kanthi nindakake pakaryan apik. Ora ana dosa sing ora dingapura Yesus. Nanging yen ora percaya, kita bakal terus nanggung beban kaluputan. Roh ngandika yen dosa iku ora percaya, sing ditampilake kanthi nolak percaya ing Gusti Yesus.

Ing bab kapindho donya salah yaiku keadilan. Dheweke percaya yen kaadilan yaiku kabecikan lan kabecikan manungsa. Nanging Roh Suci ngendika manawa kabeneran yaiku babagan Gusti Yesus dadi kabeneran kita, dudu tumindak sing apik.

"Nanging aku arep mratelakake kabeneran ana ing ngarsane Gusti Allah, yaiku kanthi pracaya marang Yesus Kristus marang kabeh wong sing percaya. Amarga ora ana bedane ing kene: kabeh wong dosa lan kekurangan kamulyan sing dianggep kudu ana ing ngarsane Gusti Allah, lan tanpa kabecikan nindakake kawicaksanan marang kawilujengan liwat karahayon sing wis teka liwat Kristus Yesus » (Roma 3,22-24). Nanging saiki Putrane Gusti wis urip sing sampurna lan manut ing panggonan kita, amarga Gusti Allah lan manungsa, minangka salah siji saka kita, kabeneran manungsa mung bisa dituduhake minangka hadiah saka Gusti Allah liwat Yesus Kristus.

Ingkang kaping tiga jagad iki salah yaiku yaiku pengadilan. Jagad ujar yen paukuman bakal ngatasi kita. Nanging Roh Suci ujar manawa paukuman kasebut tegese nasib ala.

«Aku arep ngomong saiki? Gusti Allah kanggo kita, sapa sing bisa nglawan kita? Sapa sing ora ngijoli anake lanang dhewe, nanging ngulungake dheweke kanggo kita kabeh - kepiye carane ora bisa menehi kita kabeh? " (Roma 8,31-32).

Kaya sing dingendikakake Gusti Yesus, Roh Suci mbabarake cidra ing jagad lan nuntun kita kabeh kabeneran: Dosa bosok ora percaya, ora miturut aturan, ukum, utawa angger-angger. Kaadilan rawuh liwat Gusti Yesus, dudu saka usaha lan prestasi sing awake dhewe. Paukuman kasebut minangka paukuman sing ala, ora saka wong sing wis mati lan sing diurip karo Gusti Yesus. "Panjenengané wis nulungi kita dadi abdiné prajanjian anyar - prejanjen sing ora adhedhasar adhedhasar tulisan sing ditulis, nanging kanggo pakaryan Rohé Gusti Allah. Amarga angger-anggering Toret nggawa pati, nanging Rohing Gusti Allah menehi urip » (2 Korinta 3,6).

Ing Gusti Yesus Kristus lan mung ana ing Gusti Yesus Kristus, sampeyan didandani maneh karo Sang Rama lan nuduhake kabeneran Kristus lan hubungane Sang Kristus karo Sang Rama. Ing Yesus sampeyan anak sing dikasihi bapak. Injil tenan warta apik!

dening Joseph Tkach