Tinggal ing katresnaning Allah

537 manggon ing katresnaning Allah Ing serat marang wong-wong Romawi, Paulus nggawe pitakonan retorika: "Sapa sing pengin dibagi karo sih saka Kristus? Kasangsaran utawa rasa wedi, lan keluwen, keluwen, wuda utawa bebaya utawa pedhang? » (Roma 8,35).

Pancen ora bisa misahake kita saka katresnané Kristus, sing ditampilake kanthi cetha ing ngisor iki, kaya sing bisa kita waca ing ayat-ayat ing ngisor iki: «Amarga aku yakin manawa ora pati utawa urip, utawa malaekat utawa kakuwatan utawa kekuwatan, saiki ora ana utawa mbesuk , ora dhuwur utawa asor, lan uga titah liyane ora bisa mbedakake kita saka katresnaning Allah kang ana ing Sang Kristus Yesus, Gusti kita. (Roma 8,38-39).

Kita ora bisa uwal saka katresnaning Allah amarga Panjenengane tansah nresnani kita. Dheweke tresna karo kita apa kita tumindak kanthi becik utawa ala, apa kita menang utawa kalah utawa apa kaping apik utawa ala. Percaya utawa ora, dheweke tresna kita! Dheweke ngutus putrane, Yesus Kristus, kanggo mati kanggo kita. Yesus Kristus tilar donya kanggo kita nalika kita isih dosa (Roma 5,8). Ora ana katresnan sing luwih gedhe katimbang mati kanggo wong (Yokanan 15,13). Dadi Gusti Allah tresna marang kita. Mesthi wae. Ora preduli apa sing kedadeyan, Gusti Allah tresna karo kita.

Kanggo kita Kristen, mbok menawa pitakonan sing luwih penting yaiku apa kita bakal tresna marang Gusti Allah nalika arep dadi angel? Ayo kita aja ngapusi awak dhewe kanthi asumsi yen wong Kristen kebal kanggo nyoba lan nandhang sangsara. Ana bebaya ing urip, manawa kita wong suci utawa wong dosa. Gusti Allah boten paring prajanji dhateng kita bilih boten wonten gesang ing gesang Kristen. Kita bakal tresna marang Gusti Allah ing dina-dina sing becik lan kanthi becik?

Malah nenek moyang kita alkitabiah wis nyinau babagan iki. Ayo ndeleng kesimpulan sing padha tekan:

Habakkuk: «Wit wit ora bakal ijo, lan ora bakal thukul anggur. Woh wit zaitun ora ana, lan sawah ora nggawa panganan; Domba bakal ditarik saka rintangan lan ora bakal ana sapi ing kandhang. Nanging aku pengin seneng-seneng karo Gusti lan bisa seneng karo Gusti Allah sing dadi karahayonku » (Habakuk 3,17: 18).

Micha: «Aja seneng karo mungsuhku! Yen aku mudhun, aku bakal tangi maneh; lan saupama aku lungguh ing pepeteng, Pangeran iku cahya kawula » (Aku 7,8).

Pakaryan: «Lan garwane ngendika," Apa sampeyan isih terus ngucap takwa? Mbatalake Gusti lan tiwas! Nanging wong wadon mau banjur mangsuli: "Kowé padha ngucap kaya wong wadon sing bodho. Apa kita wis nampa kabecikan saka Gusti Allah lan apa kita uga ora nrima piala? Ing kono kabeh Ayub ora gawe lambene » (Pakaryan 2,9-10).

Aku seneng karo conto Schadrach, Meschach lan Abed-Nego. Nalika diancam bakal diobong kanthi urip, ujar manawa dheweke ngerti manawa Gusti bisa nylametake. Nanging, yen dheweke milih ora nindakake, dheweke bakal apik (Daniel 3,16: 18). Dheweke bakal tresna lan memuji Gusti Allah, apa wae sing milih.

Kanggo tresna lan memuji Gusti Allah ora dadi masalah wektu sing becik utawa ala utawa manawa kita menang utawa kalah. Iku babagan tresna marang lan pitados marang, apa wae mengkono. Sawise kabeh, iki jenis cinta kang menehi kita! Tetep mantep ing katresnan Gusti Allah.

dening Barbara Dahlgren