Ramalan Alkitab

127 biblikal Alkitab

Wangsit nerangake karsane Gusti Allah lan ngrancang manungsa. Ing Kitab Suci wangsit, Gusti Allah ngumumake manawa dosa manawa manungsa diapura liwat pamratobat lan iman marang karahayon Yesus Kristus. Wangsit kasebut nyatakake Gusti Allah minangka nitahake sing paling mulya lan menehi hakim ngluwihi kabeh lan njamin manungsa saka katresnan, sih-rahmat lan setya lan menehi motivasi wong sing percaya marang urip sing suci ing Gusti Yesus Kristus. (Yésaya 46,9: 11-24,44; Lukas 48: 4,17-14; Daniel 15:2; Yudas 3,14; Petrus)

Kepercayaan kita babagan ramalan Kitab Suci

Akeh Kristen perlu gambaran babagan nabi kaya sing dituduhake ing ndhuwur kanggo ndeleng babagan nabi saka perspektif tengen. Alesan kanggo iki yaiku akeh wong Kristen sing ngetrapake babagan prophecy lan nggawe pernyataan yen dheweke ora bisa mbuktekake. Kanggo sawetara, ramalan minangka doktrin sing paling penting. Dheweke kepengin manggon ing papan paling gedhe ing kitab Alkitab, lan topik sing dheweke kepengin ngrungokake. Novel babagan Armageddon adol apik. Akeh Kristen bakal nindakake uga kanggo mirsani apa kita yakin bab nabi Alkitab ngomong.

Pangandikan kita nduweni telung ukara: sing wiwitan ngandhakake yen ramalan minangka bagian saka wahyu Gusti Allah kanggo kita, lan dheweke menehi pitutur marang kita bab sapa, yaiku apa sing dikarepake, lan apa sing ditindakake.

Ing ukara kapindho nyebutake yen panemune Kitab Suci nyebarake kawilujengan liwat Yesus Kristus. Ora ateges manawa saben prophecy ngandhut pangapurane lan pracaya marang Kristus. Nanging, kita ngomong yen prophecy punika panggonan mung Gusti Allah ngandhakake bab-bab iku babagan kawilujengan. Kita bisa ngomong yen sawetara ramalan Kitab Suci gegayutan karo kawilujengan liwat Kristus, utawa prophecy iku salah siji saka akeh cara sing Gusti Allah ngapura pengampunan liwat Kristus.

Awit rencana Allah fokus ing Gusti Yesus Kristus lan prophecy minangka bagian saka wahyu Gusti Allah karsané, iku ora bisa ditindakake yen ramalan nduweni hubungan langsung utawa ora langsung apa sing ditindakake Gusti Allah ing lan liwat Yesus Kristus. Nanging kita ora nyoba kanggo nemtokake apa ramalan kene - kita bakal menehi introduksi.

Ing statement kita, kita pengin menehi perspektif sehat ing ngapa prophecy ana. Pernyataan kita mbandhingaké karo pratelan sing paling ramalan sing gegayutan karo masa depan, utawa sing fokus marang wong-wong tartamtu. Ingkang paling penting babagan babagan nabi ora babagan wong, ora babagan masa depan, nanging babagan pamratobat, iman, kaslametan lan urip ing kene lan saiki.

Yen kita iya survey ing paling komunitas-komunitas religius, aku sangsi apa akeh wong ngomong nabi sing wis apa karo pangapunten lan iman. Wong-wong mikir sing padha fokus ing bab liyane. Nanging babagan nabi iku babagan kawilujengan liwat Gusti Yesus Kristus, uga sawetara liyane. Nalika yuta katon menyang Kitab Suci wangsit kanggo nemtokake mburi donya yen digandhengake yuta nabi acara sing isih ngapusi ing mangsa, iku mbiyantu kanggo ngelingake wong sing siji waé wangsit iku kanggo mbukak, sing dosa manungsa bisa diapura liwat karya penebusan Yesus Kristus.

pangapunten

Aku arep ngomong sawetara bab liyane bab statement kita. Kawitan, pangandikane manawa dosa manungsa bisa diapura. Dheweke ora ngomong dosa manungsa. Kita ngomong babagan negara dhasar manungsa, ora mung babagan asil individu saka dosa kita. Pancen bener yen dosa individu bisa diapura dening iman ing Kristus, nanging malah luwih penting yen alam kita sing rusak, sing asale saka masalah, bakal diapura. Kita ora bakal duwe wektu utawa kawicaksanan kanggo mratobat saka dosa. Pangapunten ora gumantung ing kemampuan kita nyathet kabeh. Luwih, Kristus nimbali kita bisa ngapura kabeh, lan alam dosa kita minangka inti saka iku, ing siji tiba ambruk.

Sabanjure, kita sumurup manawa dosa kita diapura dening iman lan kasangsaran. Kita kepengin menehi jaminan sing positif yen dosa-dosa kita wis diapura lan diapura ing dasar pertobatan lan kapercayan ing karya Kristus. Iki minangka panggonan ing babagan pamrih. Iman lan remorse loro-lorone duwit receh sing padha. Iki kedadeyan sacara bebarengan, senadyan kapercayan logika teka dhisik. Yen kita mung ngganti tingkah laku kita tanpa pracaya, iku ora kaya ngapusi sing ndadékaké kanggo kawilujengan. Mung remorse sing diiringi iman sing efektif kanggo kawilujengan. Iman kudu teka dhisik.

Kita kerep ngandhani yen kita kudu pracaya marang Kristus. Iku bener, nanging ukara sing ngandika kudu pracaya marang karyané kawilujengan. Kita ora mung percaya marang Panjenengane - kita uga ngandelake samubarang kang wis dilakoni, supaya kita bisa diapura. Iku ora mung dheweke minangka wong sing ngapura dosa kita - iku uga soko apa utawa apa sing ditindakaké.

Ing pratelan iki, kita ora nemtokake apa karyane kawilujengan. Pernyataan kita babagan Yesus Kristus ujar yen dheweke "tiwas kanggo dosa-dosa kita" lan dheweke "dadi mediasi ing antarane Gusti Allah lan manungsa". Minangka kawilujengan sing kudu kita lakoni lan bisa nampa pangapura.

Secara teologis, mung kanthi pracaya marang Kristus, wong bisa nampa pangapuranana tanpa duwe kapercayan sing tepat bab kepriyé Kristus bisa nindakake iki kanggo kita. Ora ana teori tartamtu babagan pati atoning Kristus sing dibutuhake. Ora ana kepercayaan khusus babagan perané minangka mediator sing perlu kanggo kawilujengan. Nanging, jelas ing Prajanjian Anyar, menawa kawilujengan kita bisa dilakokaké liwat patiné Kristus ing salib, lan panjenengané minangka Imam Agung kita sing ngadeg kanggo kita. Yen kita pitados bilih karya Kristus punika efektif kangge kawilujengan kita, kita bakal pikantuk pangapunten. Kita ngakoni Gusti lan nyembah Panjenenganipun minangka Juruwilujeng lan Gusti. Kita sumurup yen dheweke nampa kita ing katresnan lan sih-rahmate, lan kita nampani karunia kawilujengan sing apik.

Pratelan kita ujar yen wangsit gegayutan karo rincian mekanik kawilujengan. Kita nemokake bukti kasebut ing Kitab Suci, sing kita kutip ing akhir pratelan - Lukas 24. Ana sing wungu Gusti Yesus nerangake sawetara prekara marang rong murid ing Emaus. Kita mratelakake ayat 44 nganti 48, nanging kita uga bisa kalebu ayat 25 nganti 27: "Lan wong-wong mau banjur ujar:" Heh, wong sing bodho, alon-alon percaya karo kabeh sing diomongake para nabi! Apa Kristus ora kudu nandhang sangsara iki lan mlebu kamulyane? Banjur diwiwiti karo Nabi Musa lan kabeh nabi, banjur nerangake bab apa sing dingandikakake bab Panjenengane ing kabeh Injil » (Lukas 24,25-27).

Gusti Yesus boten nyariosaken bilih Kitab Suci mung mratelakaken bab Panjenenganipun, utawi bilih saben perkawis punika bab Panjenenganipun. Dheweke ora duwe wektu kanggo nglangkungi kabeh Prajanjian Lawas. Sawetara babagan nabi iku, lan sawetara mung ora langsung babagan dheweke. Gusti Yesus nerangake babagan prophecies sing paling langsung nunjuk marang dheweke. Murid-murid sing pracaya minangka bagean saka apa sing ditulis dening para nabi, nanging padha bosen pracaya kabeh. Padha ora ketompo bagean saka crita, lan Gusti Yesus kapenuhan ing kesenjangan lan diterangake kanggo wong-wong mau. Sanajan ana sawetara ramalan saka Edom, Moab, Asyur, Mesir, lan sawetara sing ana ing babagan Israel, ana liyane sing ngenani penderitaan lan pati Mesias lan kebangkitan kanggo kamulyan. Gusti Yesus banjur ngandika marang wong-wong iku.

Uga nyathet yèn Gusti Yésus miwiti kitab Musa. Padha ngemot sawetara lah mesiánico, nanging mayoritas ing Pentateuch iku cara sing beda saka Gusti Yesus Kristus - ing syarat-syarat typology, ing ritual kurban lan imam sing medhar wangsit ing karya saka Kristus. Yesus uga njlentrehake konsep-konsep kasebut.

Ayat 44 nganti 48 nyritakake luwih akeh: "Nanging dheweke kandha marang wong-wong mau: Iki tembung-tembung sing dakkandhakake marang kowe nalika aku isih ana karo sampeyan: Kabeh sing ditulis karo aku kudu dicukupi ing angger-anggering Nabi Musa , ing para nabi lan ing Mazmur » (V. 44). Maneh, dheweke ora ujar manawa kabeh rinci babagan dheweke. Sing dikandhakake yaiku bagean-bagean sing dadi gegayuhane dheweke kudu tuntas. Aku mikir yen ora kabeh kudu rampung nalika dheweke pisanan rawuh. Sawetara wangsit koyone nuduhake mbesuk, bali, nanging kaya sing dingerteni, dheweke kudu ditindakake. Ora mung wangsit sing ditujokake marang dheweke - ukum kasebut uga nuduhake dheweke, lan pakaryan sing bakal ditindakake kanggo karahayon kita.

Ayat 45-48: "Banjur mbukak pangerten marang dheweke, supaya dheweke ngerti Kitab Suci, banjur ujar:" Ana tulisan manawa Sang Kristus bakal nandhang sangsara lan bakal wungu saka ing antarane wong mati ing telung dinane; lan manawa asmane martakake pamitan kanggo pangapuraning dosa ing antarane kabeh wong. Miwiti ing Yerusalem lan dadi seksine. » Ing kene Yesus nerangake sawetara babagan ramalan babagan dheweke. Ora mung wangsit nuduhake bab kasangsaran, pati lan wungune saka Mesias - wangsit uga nuduhake pesen babagan pamratobat lan pangapura, pesen sing bakal diwartakake marang kabeh wong.

Wangsit nandhani akeh macem-macem perkara, nanging sing paling penting babagan iki lan sing paling penting sing dituduhake yaiku kasunyatan menawa kita bisa nampa pangapura liwat pati Sang Kristus. Minangka Gusti Yesus nandheske tujuan iki babagan prophecy ing cara kanggo Emaus, supaya kita nandheske iki tujuan prophecy ing statement kita. Yen kita kepengin weruh ing babagan nabi, mesthine kita kudu yakin yen kita ora keplok-keplok ing bagean iki. Yen kita ora ngerteni bagian pesen iki, ora ana gunane kanggo kita.

Sampeyan narik wacan ing Wahyu 19,10 kanthi tliti ing ngisor iki: "Injil Yesus iku roh ramalan." Pesen babagan Gusti Yesus minangka semangat wangsit. Mangkene babagan. Sifat wangsit yaiku Yesus Kristus.

Telung liyane tujuan

Ukara katelu kita nambah sawetara rincian babagan wangsit. Pangandikané: "Ramalan kasebut nyatakake Gusti Allah sing Maha Nyipta lan Hakim ing ndhuwur kabeh lan njamin manungsa saka katresnan, sih-rahmat lan kesetiaan lan menehi motivasi wong sing percaya marang urip sing mursid ing Gusti Yesus Kristus." Ing ngisor iki telung tujuan wangsit liyane. Kaping pisanan, ngandhani yen Gusti Allah iku hakim sing paling luhur kabeh. Kaping kalih, nyariosaken bilih kita pancen tresna-asih, asih, lan setya. Lan katelu, wangsit kasebut menehi motivasi supaya kita urip kanthi bener. Ayo goleki telung tujuan kasebut.

Ramalan Injil ngandhani yen Gusti Allah iku luhur, manawa dheweke duwe wewenang lan kuwasa ngatasi kabeh barang. Kita ngutip Yesaya 46,9: 11, wacana sing ndhukung titik iki. "Elinga sadurunge, kayadene wiwit jaman biyen: Aku iki Gusti Allah, lan ora ana maneh, yaiku Gusti Allah sing ora ana sing padha. Aku wis ngumumake wiwit wiwitan, apa sing bakal kelakon, apa sing durung kelakon. Aku ujar: apa sing wis dakpikirake kelakon, lan apa sing dakkira. Aku nyebut elang saka sisih wétan, saka negara sing adoh, sing nganakake nasihat. Nalika aku wis ujar, aku bakal ngidini; apa sing wis direncanakake, uga daklakoni. »

Ing bagean iki, Gusti Allah ngandika yen dheweke bisa ngomong kepriyé bakal rampung kabeh, sanajan wiwitane. Iku ora angel kanggo mangerteni pungkasan wiwitan sawise kabeh wis kedaden, nanging mung Gusti Allah bisa ngumumake pungkasan saka awal. Malah ing jaman kuno, dheweke bisa nggawe ramalan babagan apa sing bakal kelakon ing mangsa ngarep.

Sawetara wong ngandhani yen Gusti bisa nindakake iki amarga dheweke weruh masa depan. Iku bener yen Gusti Allah bisa ndeleng masa depan, nanging iki ora minangka titik sing dituju dening Yesaya. Apa sing ditekan dheweke ora akeh sing dipirsani Gusti Allah utawa mangerteni sadurunge, nanging Gusti Allah bakal ngintervensi ing crita kanggo mesthine. Dheweke bakal nyedhiyakake, sanajan dheweke bisa ngundang wong saka Timur supaya bisa nggarap gaweyan kasebut.

Gusti Allah ngumumake rencana-Nya ing advance, lan wahyu iki apa kita nelpon babagan nabi - soko announced ing advance apa sing bakal kelakon. Mulane, prophecy minangka bagean saka wahyu Gusti Allah kang bakal lan tujuan. Banjur, amarga karsané Allah, rencana, lan kepéngin, Panjenengané mesthekake. Dheweke bakal nindakake samubarang kang dikarepake, kabeh kang dikarepake, amarga dheweke duwe daya kanggo nindakake. Panjenengane kagungan panguwaos atas sakehing bangsa.

Daniel 4,17: 24 nyritakake babagan sing padha. Mengkono kedadeyan sakcepete sawise Daniel ngumumake manawa Raja Nebukadnezar bakal kelangan pikiran sajrone pitung taun, lan dheweke menehi alasan ing ngisor iki: «Iku keputusan sing Maha Tinggi babagan Gustiku Raja: sampeyan bakal dibuang saka komunitas wong metu, lan sampeyan kudu tetep karo kewan ing sawah, lan supaya sampeyan mangan suket kaya sapi, lan sampeyan bakal ana ing sangisore ebun langit lan udan, lan kaping pitu bakal liwat sampeyan nganti sampeyan ngerti yen Kekuwatan nguwasa ndarbeni karajan manungsa lan menehi sapa sing dipengini » (Daniel 4,21: 22).

Mangkene, ramalan kasebut diwenehi lan dieksekusi supaya wong bisa ngerti yen Gusti Allah iku sing paling dhuwur ing kabeh wong. Dheweke duwe daya kanggo nggunakake wong minangka panguwasa, malah sing paling cilik ing antarane wong. Gusti Allah bisa menehi panguwasa kanggo wong sing kepengin menehi dheweke amarga dheweke nduweni panguwasa. Iki pesen sing dikirimake menyang kita liwat wangsit Alkitab. Iku nuduhake kita yen Gusti Allah wis omnipotence.

Wangsit nyariosaken bilih Gusti Allah punika hakim. Kita bisa ndeleng iki ing akeh Prajanjian Lawas prophecies, utamané ing prophecies paukuman. Gusti Allah narik barang sing ora dikepengini, amarga wong wis gawe piala. Gusti Allah dadi hakim sing nduweni daya kanggo nampik lan ngukum, lan sing duwe daya kanggo mesthekake yen wis dileksanakake.

Kita ngutip Yudas 14-15 kanggo alesan iki: «Sampeyan uga medhar wangsit saka dheweke Henokh, nomer pitu saka Adam, lan ujar: Lah, Pangeran rawuh karo para ewu wong suci kanggo ngadili kabeh lan ngukum kabeh wong amarga kabeh tumindak sing ora ana gandhengane karo wong-wong mau, dheweke ora duwe brahala lan kabeh tumindak nakal sing diucapake wong duraka. »

Ing kene kita sumurup yen Prajanjian Anyar ngutip wangsit sing ora ditemokake ing Prajanjian Lawas. Wangsit iki ana ing buku Apokrif 1. Enoch, lan digabung karo Kitab Suci, lan dheweke dadi bagian saka cathetan sing diilhami saka apa sing diwedharake. Iku nuduhake yen Gusti teka - sing isih ing mangsa - lan dheweke iku hakim saben wong.

Katresnan, kasetyan lan kasetyan

Endi prophecy marang kita sing Gusti Allah punika maha, welas asih, lan setya? Endi iki dicethakaké ana ing babagan nabi? Kita ora perlu ramalan ngerti karakter Gusti Allah, amarga Panjenengane tansah tetep padha. Wangsit ing Kitab Suci nerangake babagan rencana lan tumindak, lan saora-orane, dheweke kudu ngumumake babagan karaktere. Tujuan lan rencana-usulane bakal kelakon kanggo kita yen dheweke tresna, welas asih, lan setia.

Aku mikir ing Yeremia 26,13: "Saiki ningkatake dalan lan tumindak sampeyan lan nuruti swarane Pangeran Yehuwah, Gusti Allahmu, mula Pangeran bakal mratobat saka piala sing diomongake marang kowe." Yen wong diganti, Gusti Allah bakal menehi; ora prihatin kanggo ngukum. dheweke siap nggawe wiwitan anyar. Dheweke ora duka banget - dheweke welas asih lan siyap ngapura.

Minangka conto kesetiaan, kita bisa ndeleng wangsit ing Imamat 3:26,44. Bagian iki minangka peringatan marang Israel yen perjanjian kasebut bubar, dheweke bakal kalah lan ditawan. Nanging jaminan iki ditambahake: "Nanging sanajan dheweke ana ing negara mungsuh, aku isih ora nolak lan aku ora nesu karo dheweke, mula kudu ditimpani." Ramalan iki negesake kesetiaan, sih-rahmat, lan katresnane Gusti, sanajan tembung-tembung khusus kasebut ora digunakake.

Hosea 11 minangka conto liyane babagan katresnan setya. Malah sawise nggambarake kepiye Israel sing ora setya, ayat 8-9 maca: "Atiku beda-beda, kabeh welingku murub. Aku ora pengin nindakake apa-apa kanggo ngrusak Efraim sawise nepsu banget. Amarga aku iki Gusti Allah lan dudu wong liya lan aku iki Santo ing antaramu lan ora pengin teka cilaka. » Ramalan iki nuduhake katresnan sing tetep Allah kanggo umate.

Nurani Prajanjian Anyar uga njamin yen Gusti Allah iku asih, welas asih, lan setya. Panjenengane bakal ngluwari kita saka ing antarane wong mati lan bakal paring piwales marang kita. Kita bakal manggon karo dheweke lan seneng tresna ing selawase. Kitab Suci wangsit budak kita bilih Gusti Allah niat nglakoni, lan kasenengan sadurungé lah njamin kita sing nduweni daya kanggo nindakake metu lan nglakoni apa kang nyetel metu apa.

Motivasi kanggo urip sing saleh

Wekasane, pangandikan sing nyritakake Kitab Suci nyebabake wong-wong percaya bisa mimpin urip sing saleh ana ing Sang Kristus Yesus. Kepiye carane? Iku menehi kita, contone, motivasi kanggo nguripake kanggo Gusti Allah amarga kita njamin sing kepengin sing paling apik kanggo kita, lan kita bakal tansah nampa apik, yen kita nampa apa nawakake kita, lan kita pungkasanipun bakal nampa ala nalika kita ora nindakake.

Ing hubungan iki, kita ngutip 2 Petrus 3,12: 14: «Nanging dina Gusti bakal teka kaya maling; banjur langit bakal lebur kanthi kacilakan sing hebat; nanging unsur-unsur kasebut bakal ilang kanthi panas, lan bumi lan karya sing bakal ditemoni. Yen kabeh mau bakal ilang, kepiye sampeyan kudu ngadeg kanthi owah-owahan suci lan alim. »

Kita kudu nggoleki dina dinane Gusti, tinimbang wedi marang Panjenengane, lan mimpin urip sing saleh. Mbokmenawa soko apik bakal kelakon kanggo kita nalika kita nindakake, lan soko kurang dikarepake yen kita ora. Wangsit nyengkuyung kita manggen urip sing wedi karo Gusti Allah amarga nuduhake marang kita yen Gusti Allah ngasilake wong-wong sing ngupaya Gusti kanthi setya.

Ing ayat 12-15, kita waca: «... sing ngenteni lan ngupaya tekane Gusti Allah nalika swarga bakal cair lan unsur-unsur bakal ilang saka panas. Nanging kita nunggu swarga anyar lan bumi anyar sawise janjine, ing babagan keadilan tetep. Mula, para kekasihku, nalika sampeyan ngenteni, coba cidra lan immaculate ing tentrem sadurunge dheweke, lan sabar-sabar Gusti kanggo kawilujengan sampeyan, uga sadulur kita Paulus sing dikasihi, miturut kawicaksanan sing diwenehake marang dheweke. wrote menyang sampeyan. »

Kitab iki nyariosaken dhateng kita bilih Kitab Suci wangsit nyengkuyung kita ngusahayang duwe prilaku sing tepat lan pamikiran sing tepat kanggo manggon urip kang mursid lan dadi rukun karo Gusti Allah. Siji-sijine cara kanggo nindakake iku, mesthi, liwat Gusti Yesus Kristus. Nanging ing Injil khusus iki, Gusti Allah ngandhani yen dheweke sabar, setya lan welas asih.

Peranan Yesus punika penting ing kene. Tentrem rahayu ana ing Gusti Allah mung amarga Gusti Yesus lenggah ing tangan tengen Rama lan lumebet kanggo kita minangka Imam Agung. Hukum Musa ngenalke lan mbadekake aspek iki saka karya Yesus ing karahayon; liwat dheweke kita dikuwatake kanggo manggon urip sing saleh, kanggo nggawe saben gaweyan, lan bakal cleansed saka patch kita tarik. Punika lumantar kapitadosan ing Panjenenganipun minangka Imam Agung kita, kita saged pitados bilih dosa-dosa kita sampun kaapunten lan gesang langgeng punika kajagi.

Wangsit njamin kita sih-rahmat Allah lan cara kanggo disimpen dening Gusti Yesus Kristus. Wangsit ora mung babagan sing bisa ngetokaké kita supaya bisa mimpin urip sing salèh. Ganjaran utawa pidana kita ora mung minangka alasan kanggo urip mung. Kita bisa nemokake motivasi kanggo prilaku apik ing jaman kepungkur, saiki lan mangsa ngarep. Ing jaman samesthine, amarga Gusti Allah iku becik marang kita, lan kanthi pracaya marang apa kang wis ditindakake, lan kita padha kepéngin nindakake pangandikané. Motivasi kita saiki mung kanggo urip, yaiku tresna marang Gusti Allah; Sang Roh Suci ana ing kita nyebabake kita kepengin nglakoni. Lan masa depan uga bisa ningkatake tingkah laku kita - Gusti Allah menehi saran marang paukuman, muga-muga amarga dheweke kepengin supaya bebaya iki bisa narik kawigaten kita. Dheweke uga njanjeni ganjaran, ngerti yen dheweke uga duwe motivasi. Kita pengin nampa bebungah sing diwenehake.

Perilaku tansah alasan kanggo babagan nabi. Wangsit punika boten namung babagan nginten, punika babagan penjelasan pandhuan Gusti. Mulane akeh prophecies sing conditional - Gusti Allah dielingake marang paukuman, lan dheweke ngarep-arep marang kasengsem supaya paukuman ora kudu teka. Perkawis ora diwenehake minangka trivialities ora ana guna babagan mangsa - padha duwe tujuan kanggo saiki.

Zakharia ngringkes pesené para nabi minangka telpon kanggo ngganti: "Mangkono pangandikané Pangéran Zebaoth: Padha mratobata cara sing ala lan tumindak ala! Nanging dheweke ora nglalekake lan ora nggatekake marang aku, mangkono pangandikane Pangeran Yehuwah » (Zakharia 1,3-4). Wangsit ngandhani manawa Gusti Allah minangka hakim sing welas asih, lan amarga apa sing ditindakake dening Gusti Yesus kanggo kita, kita bisa disimpen yen kita percaya marang dheweke.

Sawetara prophecies duwe sawetara maneh lan ora gumantung apa wong nindakake salah siji apik utawa ala. Ora kabeh prophecies kanggo iki waé. Malah, prophecies teka ing macem-macem kaya sing angel ngomong, kajaba ing pangertèn sing umum, kanggo maksud apa kabeh prophecies ngawula. Sawetara ana kanggo iki, sawetara kanggo sing waé lan ana sawetara sing kita ora yakin apa sing kanggo.

Yen kita nyoba kanggo nggawe statement saka iman bab bab ingkang minangka pipa minangka wangsit, kita bakal nggawe statement umum, amarga iki akurat: wangsit Biblical iku salah siji saka cara kang Allah nerangaké apa wis dilakoni, lan pesen general wangsit ngandhani kita bab sing paling penting Gusti Allah: iku ndadékaké kita kawilujengan liwat Gusti Yésus Kristus. Wangsit nyatakake kita
Ing pangadilan teka, dheweke njamin kita sih-rahmaté Gusti Allah lan mulané nyengkuyung kita supaya bisa mratobat lan
kanggo nggabungake program Allah.

Michael Morrison


pdfRamalan Alkitab