Sejatine dheweke Putraning Allah

641 sejatine dheweke putrane dewa Wong tuwa ing antarane kita mesthi bakal ndeleng film monumental «Crita Paling Apik Kabeh Wektu» (The Greatest Story Ever Told) wiwit taun 1965, ing endi John Wayne duwe peran pendhukung cilik saka perwira Roma sing tanggung jawab njaga Kristus ing kayu salib. Wayne mung duwe siji ukara, "Sejatine dheweke Putraning Allah," nanging jarene nalika latihan, sutradara George Stevens ujar manawa kinerja Wayne rada biasa, mula dheweke nate menehi arahan: Ora kaya iki - ucapake kanthi nggumun Wayne manthuk: Apa wonge! Pancen dheweke Putraning Allah!
Apa anekdot iki bener utawa ora, mula ana gunane: Sapa wae sing maca utawa ngucapake ukara iki kudu gumun. Pengetahuan yen perwira kasebut kanthi mukjizat kanthi nyata manawa Yesus Kristus minangka Putraning Allah nyatakake kaslametan kita kabeh.
«Nanging Yesus mbengok banter lan tilar donya. Gorden ing Padaleman Suci suwek dadi loro saka ndhuwur nganti ngisor. Nanging perwira sing ngadeg ing sandhinge lan weruh yen dheweke seda banget, banjur munjuk: “Satemene wong iki Putraning Allah!” (Tandhani 15,37-39).

Sampeyan mung bisa ujar, kaya akeh wong liya, yen sampeyan yakin yen Jahshua iku wong mursid, wong sing dermawan, guru sing hebat, mula ora bakal dingerteni. Yen Yesus dudu Gusti Allah sing wujud, patine mesthi muspra lan kita ora bakal slamet.
"Amarga Gusti Allah tresna banget marang jagad iki, mula masrahake Putra ontang-anting, supaya kabeh wong sing precaya marang dheweke ora bakal sirna, nanging duwe urip langgeng" (Yokanan 3,16).

Kanthi tembung liyane, mung kanthi precaya marang dheweke, precaya marang apa sing diandharake Yesus bab awake dhewe - dheweke minangka Putraning Allah sing ontang-anting - kita bisa slamet. Nanging Yesus minangka Putraning Allah - sing ngasorake awake dhewe supaya bisa mlebu ing jagad iki sing kacau lan mati amarga ngisin-isini amarga alat panyiksa sing brutal. Utamane ing taun iki, kita elinga yen tresnane sing ilahi nggawe dheweke nguripake awake dhewe kanthi cara sing luar biasa kanggo kabeh jagad. Nalika nindakake iki, ayo elinga kanthi gumun.

dening Peter Mill