ARTIKEL Dening TAMMY TKACH


Mesin wangsulan

608 mangsuli telpon Nalika miwiti obat obat kanggo kulit sing entheng, aku dikandhani yen telu saka sepuluh pasien ora nanggap obat kasebut. Aku ora nate mikir narkoba bisa dijupuk kanthi sia-sia lan ngarep-arep bisa dadi salah sijine wong pitu sing bejo. Aku luwih seneng dhokter ora nate nerangake aku amarga aku ora repot yen mbuwang-mbuwang wektu lan dhuwit lan nanggung risiko sing ora karep. Ing pungkasan wulan kapindho perawatan, dhokter ujar kanthi mesem: Sampeyan minangka responden! Ing obat, responden minangka pasien sing nanggap obat kaya sing diarepake. Iku bisa, aku lega lan seneng amarga iki.

Prinsip interaksi obat lan pasien uga bisa ditrapake kanggo sesambungan karo sesama kita. Yen bojoku ora mangsuli pitakonku lan terus maca ing koran, iku kaya obat sing ora micu reaksi.
Prinsip sebab lan akibat uga bisa dingerteni karo Gusti Kang Akarya lan titah. Interaksi kasebut, tumindak balesan saka Gusti Allah karo kamanungsan, dicethakake kanthi macem-macem cara ing Prajanjian Lawas. ...

Waca liyane

Dheweke ngurus dheweke

401 dheweke ngurus dheweke Akèh kita wis maca Alkitab suwene suwe, suwe nganti pirang-pirang taun. Rasane apik kanggo maca ayat-ayat kasebut lan mbungkusake awake dhewe minangka kaya kemul sing anget. Mesthi wae, yen kita keprigelan nyebabake kita ora nyawang. Nalika kita maca kanthi tandha mata lan saka sudut sing anyar, Roh Suci bisa mbantu kita ngerteni luwih akeh lan bisa uga ngeling-eling bab-bab sing wis kelalen.

Nalika aku maca buku Kisah Para Rasul maneh, aku nemokake wacan ing bab 13, ayat 18, sing akeh sing wis maca tanpa menehi perhatian: "Lan suwene patang puluh taun dheweke nahan ing ara-ara samun" (Luther 1984 ). Ing Kitab Suci Luther taun 1912 ujar: "dheweke ngidinke cara dheweke" utawa nerjemahake saka Versi King James lawas menyang basa Jerman, tegese "dheweke ngalami tumindak".

Dadi, kaya sing dakeling-eling, aku wis mesthi maca - lan ngrungokake - manawa Gusti Allah kudu ngantu-antu wong-wong Israel sing nangisi lan nangisi wong Israel kaya-kaya abot banget kanggo dheweke. Nanging banjur aku maca referensi ing Pangandharing Toret 5:1,31: "Kowe padha ndeleng manawa Pangeran Yehuwah, Gusti Allahmu, ngeterake kowe kaya wong lanang nggawa putra, kabeh lelunganmu ...

Waca liyane