Hubungan sing cetha karo Gusti Allah

Langgeng langgeng ing layanan Kristen muncul saka ngerteni Kristus sing luwih apik lan luwih apik. Sampeyan bisa mikir sing jelas kanggo kita minangka pastors lan pemimpin gereja. Nah, aku kepengin supaya iki. Iku cukup gampang kanggo kita mung nindakake pelayanan kita kanthi rutin tinimbang miwiti hubungan karo Yesus Kristus. Ing kasunyatan, pelayanan sampeyan ora bisa digunakake yen sampeyan ora mbangun hubungan sing luwih jero karo Gusti Yesus.

Ing Filipi 3,10 kita maca: Aku pengin kanggo ngenali dheweke lan daya patangen lan komuni kang kasangsaran, lan kanthi mangkono bakal digawe padha karo pati. Ngenali tembung nuduhake hubungan sing cedhak, intim sing ana ing antarane wong lanang lan wong wadon. Salah sijine alasane Paulus seneng, sanajan dheweke nulis surat kasebut marang wong-wong Filipi saka pakunjaran, yaiku hubungan intim lan jero karo Kristus.

Kanggo rong minggu kepungkur, aku wis ngrembug karo sampeyan loro pembunuh paling kuat kabungahan Kristen - legalism lan prioritas palsu. Hubungane sesambungan karo Kristus uga bakal mateni kabungahmu sajrone pelayanan. Aku elinga krungu crita bocah sing tiba saka amben dangu kepungkur. Ibune mlaku ing kamar turu lan ngandika: Apa kedaden, Tommy? Dheweke ngandika: Aku kira aku lingered banget cedhak karo ngendi aku tangi.


Iki masalah ing layanan Kristen kanggo akeh kita. We teka menyang kulawarga Gusti Allah, nanging kita tetep cedhak karo titik ngendi kita entuk. Kita ora lunga luwih jero lan luwih. Kita ora padha karo karohanen kanggo ngerti Gusti Allah luwih jero lan pribadi. Punapa panjenengan kepareng ngrungokake kabungahan sampeyan ing layanan kasebut? Terus tuwuh ing hubungan sampeyan karo Kristus.

Apa sampeyan bisa nggawe jero hubungan sampeyan karo Kristus? Ora ana rahasia manawa wong bisa ngerti Kristus luwih becik ing pelayanan Kristen. Padha tuwuh ing cara sing padha karo wong liya.

  • Padha nglampahi wektu karo Gusti Allah. Apa sampeyan luwih akeh wektu karo Gusti Allah? Nalika kita sibuk banget ing pelayanan Kristen, kita kerep ngidini wektu kanggo nandhang sangsara karo Gusti Allah. Kita kudu banget cemburu ing wektu kita karo Gusti Allah. Pangabekti marang Gusti tanpa mbuwang wektu karo Panjenengane ora ana gunane. Semono uga kowé luwih gedhé nglumpukaké wektu karo Kristus, luwih becik kowé ngerti marang Panjenengané - lan luwih seneng karo pelayananmu.
  • Ngomong karo Gusti terus-terusan. Nanging sampeyan ora mung mbuwang wektu karo Gusti Allah. Padha mbangun hubungan sing cedhak karo Gusti Allah kanthi tansah ngomong marang Panjenengane. Iku ora babagan bunch saka tembung imajinatif. Pendhaftaran shalat ora swara banget kasukman, nanging aku ngomong karo Gusti Allah ing kabeh wektu. Aku bisa ngadeg ing pinggir restoran pawon lan ngomong, Gusti, aku bungah yen aku bisa mangan cemilan iki. Aku luwe! Tombol yaiku: tetep ngomong karo Gusti Allah. Lan aja dadi gila babagan rincian urip sholat - kayata nalika, ngendi, lan suwene ndedonga. Banjur sampeyan wis ngganti sesambungan kanggo upacara utawa resep. Ritual-ritus iki ora bakal nggawa kabungahan maneh. Namung sesambetan sing suda karo Yesus Kristus bakal nglakoni.
  • Dipercaya Gusti Allah kanthi gumolonging atimu. Gusti Allah kepengin kita sinau percaya marang Panjenengane. Iki asring alesan ngapa dheweke ngidini masalah kanggo nyawa ing urip kita. Liwat masalah kasebut bisa nduduhake kapercayan - lan kanthi mangkono kepercayaan marang panjenengane bakal tuwuh. Lan hubungan sampeyan karo dheweke bakal tuwuh ing proses iki. Coba deleng sawetara pertempuran sing wis ana ing akhir-akhir iki. Kepiye carane Gusti Allah nyoba supaya sampeyan ngandel marang liyane? Masalah iki bisa dadi lawang kanggo hubungan sing luwih cedhak karo Gusti Allah.
     
    Paul ngandhani kita ing Filipi 3 apa tujuane dhisik ing urip. Panjenengane ora ngrujuk marang ganjaran ing Swarga, kanggo mbedakake saka wong liya, utawa malah kanggo nemokake pasamuwan utawa wong kanggo Kristus. Panjenenganipun ngandika: Ingkang kapisan, tujuan ingkang paling penting ing gesang kula inggih punika ngertos Kristus. Panjenenganipun ngandika ing pungkasan gesangipun. Apa dheweke ora ngerti Gusti Allah? Temtu dheweke ngerti dheweke. Nanging dheweke kepengin ngerti dheweke luwih apik. Keluwenhe Gusti Allah ora bakal mandheg. Padha kudu digunakake kanggo kita. Kabungahan kita ing pelayanan Kristen gumantung banget.

dening Rick Warren


pdfHubungan sing cetha karo Gusti Allah