Hakim ing swarga

206 hakim swarga Nalika kita ngerti manawa kita urip, ana lan ana ing Sang Kristus, ing Siji sing nitahake samubarang kabeh lan ngluwari kabeh perkara lan tresna marang tanpa syarat (Kisah 12,32:1,19; Kolose 20: 3,16-17; Yokanan 1: 2,2), kita bisa wedi kabeh lan kuwatir babagan "ing ngendi kita ngadeg karo Gusti Allah" lan mula diwiwiti kanthi yakin babagan katresnan lan kekarepan sing dituntun kanggo ngaso ing gesang kita. Injil iku warta apik, lan pancen warta apik ora mung kanggo sawetara, nanging kanggo kabeh, kaya sing kita waca ing Yokanan.

Iku sumelang, nanging bener, manawa akeh wong Kristen sing setya wedi marang pangadilan pungkasan. Mungkin sampeyan uga. Sawise kabeh, nalika kita jujur ​​karo saben liyane, kita kabeh ngerti yen kanthi cara akeh kita ora marem kabeneran Allah sing sampurna. Nanging sing paling penting sing kudu kita eling babagan pengadilan yaiku identitas hakim. Hakim sing ngajabat ing pengadilan akhir iku ora liya yaiku Yesus Kristus, Penebus kita!

Kaya sing dingerteni, Kitab Wahyu wis ngucapake babagan Pengadilan Pungkasan, lan sawetara bisa uga nggegirisi nalika mikir babagan dosa kita. Nanging wahyu kasebut akeh sing diandharake babagan hakim. Dheweke ngarani wong sing "tresna marang kita lan ngrusak kita dosa saka getih". Gusti Yesus minangka hakim sing tresna marang wong-wong dosa sing dheweke ngukum nganti dheweke tiwas kanggo dheweke lan ngadeg kanggo dheweke ing panggonane lan kanggo dheweke! Luwih saka iku, dheweke wungu saka ing antarane wong mati kanggo dheweke lan nggawa dheweke menyang urip lan ngarsane Rama, sing tresna banget marang Yesus. Iki ngisi rasa lega lan bungah. Amarga Yesus dhewe minangka hakim, ora ana sebab-sebab kanggo kita wedi karo pengadilan.

Gusti Allah tresna marang wong-wong dosa, kalebu sampeyan, supaya Sang Rama ngutus Putra kanggo ngadeg tujuane manungsa lan nggambar kabeh, kalebu sampeyan, marang Panjenengane. (Yokanan 12,32) kanthi ngowahi pikiran lan ati kita nganggo Roh Suci. Gusti Allah ora nyoba golek prekara sing salah kanggo sampeyan supaya adoh saka Kraton. Ora, dheweke pancen pengin sampeyan ing alam lan ora bakal mandheg narik sampeyan ing arah kasebut.

Waca babagan carane Yesus nemtokake urip langgeng ing Injil Yohanes: "Nanging urip langgeng yaiku dheweke ngerti sampeyan sing mung Gusti Allah sing sejati lan sing dikirim, yaiku Yesus Kristus." (Yokanan 17,3). Ngerteni Yesus ora angel utawa rumit. Ora ana sadurunge nyeret tangan rahasia kanggo nemtokake utawa ngatasi teka-teki. Gusti Yesus mung ngandika: "Ayo kula kabeh sing wis rajin lan abot, aku pengin nyegerake sampeyan" (Mat. 11,28).

Iku mung sing kita ngalih marang. Dheweke nindakake samubarang kabeh supaya sampeyan pantes. Dheweke wis ngapura kabeh kaluputanmu. Minangka rasul Paulus nyerat: "Gusti Allah nresnani katresnané marang kita kanthi cara Kristus séda kanggo kita nalika kita isih dosa" (Roma 5,8). Gusti Allah ora ngenteni nganti cukup apik sadurunge dheweke ngapura lan ndadekake kita anak-putune dhewe - Dheweke wis nate rampung.

Nalika kita mratobat marang Gusti Allah lan pitados ing Gusti Yesus Kristus, kita lumebu ing urip anyar. Roh Suci dumunung ana ing kita lan wiwit ngremuk lapisan nglampahi dosa kita - sipat, sikap, lan pikiran dosa - ngubah kita saka njero menyang gambar Kristus.

Iki bisa uga nyilem, nanging uga mbebasake lan sumilir. Liwat iki kita tuwuh ing iman lan sinau kanggo ngerti lan tresna Panebus kita liyane lan liyane. Lan luwih kita ngerti babagan Juruwilujeng kita, sing uga hakim kita, kurang kita wedi ing paukuman. Nalika kita ngerti Gusti Yesus, kita pitados Gusti Yesus lan bisa ngaso kanthi kapercayan lengkap saka kawilujengan kita. Iku ora babagan apik kita; sing ora ana titik. Iku tansah babagan carane apik iku. Kabar apik - kabar paling apik sing bisa dideleng!

dening Joseph Tkach


pdfHakim ing swarga