Kratoning Allah (Bagean 6)

Umumé, ana telung referensi babagan hubungan antarane gereja lan Kratoning Allah. Punika ingkang salaras kaliyan wahyu-wahyu Alkitab lan teologi ingkang badhe mangertos bab tiyang lan karya Kristus, sarta Roh Suci. Iki cocog karo komentar George Ladd ing karyane A Teologi Perjanjian Baru. Thomas F. Torrance nambahake sawetara kesimpulan penting babagan dhukungan doktrin iki. Sawetara ngendika gereja lan Kratoning Allah ing atine identik. Liyane loro beda-beda beda saka siji liyane, yen ora rampung kompatibel 1 .

Kanggo mangertos sacara akurat ing Kitab Suci, perlu kanggo nliti sebaran lengkap saka Prajanjian Anyar, kanthi nyathet petikan Alkitab lan subtopik, apa sing dideleng dening Ladd. Adhedhasar dhasar iki, dheweke ngusulake alternatif katelu, sing ngandharake yen pasamuan lan Kratoning Allah ora identik nanging ora bisa dipisahake. Padha tumpang tindih. Mbok menawa cara sing paling gampang kanggo njlèntrèhaké sesambungan kasebut yaiku menawa gereja kuwi wong-wong saka Gusti Allah. Wong-wong sing ana ing saubengé, bisa ngomong, warga Kratoning Allah, nanging ora bisa dianggep karo karajan kasebut, sing padha karo pemerintahan Allah sing sampurna liwat Kristus ing Roh Suci. Kraton iku sampurna, nanging gereja ora. Subyek kasebut minangka subyek saka raja Kratoning Gusti Allah, Yesus, nanging dheweke ora dadi raja dhewe lan ora kudu bingung karo dheweke.

Gereja ora dadi Kratoning Allah

Pasamuwan ana ing Prajanjian Anyar (Yunani: ekklesia) diarani umat Allah. Iki ana ing jaman saiki (jaman wiwit Kristus teka) kumpul dadi siji ing sawijining komunitas. Anggota Gereja ngumpul, martakake Injil kaya sing diwulang para rasul pisanan - sing dikuatake lan dikirim dening Gusti Yesus dhewe. Umat ​​Gusti Allah nampa pesen wahyu saka Alkitab sing disimpen kanggo kita lan, kanthi mratobat lan iman, nderek kasunyatan manawa Gusti Allah miturut wahyu iki. Kaya sing ditulis ing Kitab Kisah Para Rasul, yaiku para umat umat Allah sing "tetep dadi piwulange para rasul, yaiku sesambungan lan mecah roti lan ndedonga" (Kisah Para Rasul 2,42) Wiwitan, Gréja digawe saka pandhereké wong Israel sing setya isih tetep saka Prajanjian Lawas. Dheweke percaya manawa Gusti Yesus wis netepi janji sing digawe kanggo dheweke dadi Mesias lan Penebus Gusti Allah. Meh bebarengan karo Pentakosta kapisan ing Prajanjian Anyar, Umat-umat Allah nampa pesen saka wahyu alkitab sing dijaga kanggo kita lan, kanthi cara mratobat lan yakin kasunyatan, nderek sapa sing miturut wahyu iki. Kaya sing ditulis ing Kitab Kisah Para Rasul, yaiku para umat umat Allah sing "tetep dadi piwulange para rasul, yaiku sesambungan lan mecah roti lan ndedonga" (Kisah Para Rasul 2,42) Wiwitan, Gréja digawe saka pandhereké wong Israel sing setya isih tetep saka Prajanjian Lawas. Dheweke percaya manawa Gusti Yesus wis netepi janji sing digawe kanggo dheweke dadi Mesias lan Penebus Gusti Allah. Meh bebarengan karo festival Pentekosta kapisan ing New Bund tuwuh

Wong-wong Gusti Allah ing sih-rahmat - ora sampurna

Nanging, Prajanjian Anyar nyatakake manawa wong-wong iki ora sampurna, ora dadi teladan. Babagan iki kabukten banget ing pasemon bab iwak sing kejiret (Matéus 13,47: 49). Masyarakat pasamuwan ngumpul ing saubengé Gusti Yesus lan tembunge bakal pungkasane ngalami proses cerai. Ana bakal ana wektu sing bakal dadi jelas yen ana sing rumangsa dadi kagungane masyarakat iki ora gelem nampa Kristus lan Roh Suci, nanging malah nolak lan ora nate nglakoni. Yaiku sawetara wong sing dadi pasamuwan ora ngetrapake awake dhewe ing sangisoring pamrentahane Kristus, nanging nolak pamitan lan mundur saka sih-rahmat lan pangapurane Roh Suci. Liyane wis ngremehake pelayanan Kristus miturut janji. Nanging, kabeh wong kudu ngadhepi perjuangan kanggo iman maneh saben dina. Kabeh wong ditawani. Kabeh, kanthi alon-alon bisa ngadhepi pakaryan Roh Suci kanggo nuduhake kesucian yen Kristus dhewe, kanthi wujud manungsa, tuku banget kanggo kita. Kesucian sing mbutuhake awake dhewe lawas, salah bisa mati saben dina. Dadi, urip ing komunitas gereja iki beda-beda, ora sampurna lan suci. Pasamuwan ndeleng dhewe terus didhukung dening sih-rahmat Gusti Allah. Anggota Gréja wiwit mratobat lan terus dianyarake lan diowahi maneh.Piwulang sing nyebar ing Prajanjian Anyar umume nuduhake proses pembaharuan sing melu tobat, iman, entuk kawruh, pandonga Nolak godha, uga pulih lan mulihake, yaiku rekonsiliasi karo Gusti Allah, terus digarap. Ora ana sing kudu ditindakake yen Pasamuwan wis menehi gambar kesempurnaan. Kaya urip sing dinamis iki, sing diwujudake dening pangembangan luwih, bisa nggumunake kanthi rumangsa manawa Kratoning Allah ora ngatonake kasampurnan ing jaman saiki. Yaiku wong-wong Gusti Allah sing ngenteni pengarep-arep - lan kabeh wong sing dadi duweke didhelikake ana ing Sang Kristus (Kolose 3,3) lan saiki meh padha karo kapal-kapal earthen biasa (2 Korinta 4,7). Kita nunggu keslametan kanggo kesempurnaan.

Khotbah ing Kratoning Allah, ora saka pasamuwan

Sampeyan kudu nyatet karo Ladd manawa para rasul pisanan ora fokus ing Greja ing khutbah kasebut, nanging ing Kratoning Allah. Iku banjur sing nampa pesen sing teka dadi pasamuwan, minangka Christi ekklesia. Iki tegesé Gereja, umaté Allah, ora dadi topik kepercayaan utawa ibadah. Mung Rama, Anak lan Roh Suci, Allah Triune iki. Piwulang lan piwulang Pasamuwan kasebut ora kudu nggawe obyek iman, lan mulane ora utamane muter maneh. Pramila Paulus negesake manawa "[kita] ora ngumumake awake dhewe [...] nanging Gusti Yesus Kristus dadi Gusti, nanging awake dhewe dadi abdimu kanggo Gusti Yesus" (2 Korinta 4,5, Kitab Suci Zurich). Pesan lan pakaryan Gereja ora kudu ngrujuk marang awake dhewe, nanging supaya pamrentahane Triune Gusti Allah, sumber pangarep-arepe. Gusti Allah bakal nglenggana pamrentahane dadi sakabehing tumitah, pamrentahan sing diadegake Sang Kristus liwat pakaryan kadonyan lan panyebaran Roh Suci, nanging mung bakal sumunar nganti sampurna. Gereja, sing wis digawe landhesan karo Kristus, katon maneh marang kawilujengan sing wis rampung lan ing ngarep rampung karo kasampurnan karyane. Iku fokus nyata dheweke.

Kratoning Allah ora metu saka pasamuwan

Bentenane antarane Kratoning Allah lan pasamuan bisa uga katon saka kasunyatan bilih karajan, kanthi tegas, diarani minangka karya lan peparinge Gusti Allah. Ora bisa ditemtokake utawa ditindakake dening manungsa, malah ora mung wong sing nuduhake komunitas anyar karo Gusti Allah. Miturut Prajanjian Anyar, wong-wong Kratoning Allah bisa nampa iku, nemokake ing kono, warisan, nanging ora bisa nyirnakake utawa ngowahi ing bumi. Dheweke bisa nindakake apa wae kanggo marga saka Kekaisaran, nanging ora bakal dadi agen manca. Ladd nandhesake titik kasebut kanthi tegas.

Kratoning Allah: ing dalan, nanging durung rampung

Kratoning Allah wis diluncurake, nanging durung berkembang nganti sampurna. Ing tembung Ladd: "Wis ana, nanging durung rampung." Kratoning Allah ing bumi durung sadhar. Kabeh wong, ora dadi sesrawungan karo umat Allah, urip ing jaman sing sampurna iki, lan Gereja kasebut dhewe, pandhuane wong sing ngurus Yesus Kristus, Injil, lan pakaryan misionaris, ora uwal saka masalah lan watesan. tetep ditempelake dosa lan pati. Pramila mbutuhake pembaruan lan revitalisasi tetep. Dheweke kudu terus njaga patunggalan karo Kristus kanthi ngadeg ing pangandikane lan diwenehi panganan, gawe anyar, lan dibesot dening roh sing maha welas asih. Ladd ngringkes hubungan antara Gréja lan Kratoning Allah ing limang pratelan kasebut: 2

  • Gereja ora dadi Kratoning Allah.
  • Kratoning Allah ngasilake gereja - ora cara liyane.
  • Pasamuwan nekseni bab Kratoning Allah.
  • Gereja kuwi piranti kanggo Kratoning Allah.
  • Gereja kuwi pangurus Kratoning Allah.

Cetha, kita bisa nyatakake yen Kratoning Allah kalebu wong-wong ing Gusti Allah. Nanging ora kabeh sing berafiliasi karo Gréja tanpa condhong marang pamarintahan Kristus liwat Kratoning Allah. Wong-wong saka Gusti Allah iku kalebu wong-wong sing wis nemu dalan menyang Kratoning Allah lan tundhuk pituduh lan pamaréntahan Kristus. Sayange, sawetara wong sing wis mlebu Gréja ing sawetara panggonan uga ora bisa nggambarake karakter karajan saiki lan karajan. Padha terus nolak sih-rahmaté Gusti Allah, sing wis diwènèhaké déning Kristus liwat karya Gréja. Supaya kita bisa ndeleng manawa Kratoning Allah lan pasamuwan ora bisa dipisahake, nanging ora padha. Yen Kratoning Allah wis dicethakaké ing tekane Kristus ing kasampurnan, wong Gusti Allah bakal nganggep, tanpa pangecualian lan tanpa ngorbanaké aturan lan ing coexistence kabeh bebener iki wis kebak dibayangke.

Apa prabédan ing inseparability simultaneous gereja lan Kratoning Allah?

Bédané antara pasamuan lan Kratoning Allah duwé pangaruh sing akèh. Kita mung bisa ngatasi sawetara poin ing kene.

Kersaning sangsaya kesah ing karajan sing bakal teka

A impact pinunjul ing loro bhinéka lan inseparability saka Gréja lan Kratoning Allah punika pasamuan dadi pawujudan katon konkrit Kratoning mangsa. Thomas F. Torrance kanthi tegas nudhuhake piwulange. Senajan Kratoning Allah durung temen maujud ing sempurno, Gréja ing urip saben dina ing kene lan saiki saka wektu donya seksi ono sesambungan karo badan dosa-rawan saiki apa wis durung rampung. Mung amarga Kratoning Allah iku durung saiki sempurno, iku ora ateges pasamuwan punika kasunyatan kasukman, mung sing bisa dadi kene saiki ora nangkep utawa sinau ing. Kanthi Sabda lan Roh lan united kanggo Kristus, Gusti Allah bisa, ing ngarepe donya nonton ing wektu lan papan, uga daging lan getih, bukti-bukti konkrit bab alam kratoné Gusti Allah uga.

Gréja ora bakal nindakake iki kanthi lengkap, utawa rampung. Nanging, miturut kekuwatan Roh Suci lan bebarengan karo Gusti, wong-wong saka Gusti Allah bisa kanthi jelas ngucapake berkah saka kerajaan mangsa, awit Kristus wis ngalahake dosa, piala, lan pati dhewe, lan bisa bener-bener ngarepake karajan sing bakal teka. Tanda sing paling wigati kasebut culminate ing katresnan - katresnan sing nuduhake cinta Rama kanggo Sang Putra ing Roh Suci, lan katresnan Rama kanggo kita lan kabeh ciptane, liwat Sang Putra, ing Roh Suci. Gréja bisa nyekseni Sang Pangéran Kristus sajrone nyembah, ing urip saben dina, uga ing prasetya kanggo kabecikan umum sing ora dadi anggota komunitas Kristen. Saksi sing unik lan paling ngucapake menawa Gréja bisa ngadhepi ing kasunyatan iki minangka pamrentahane Ekaristi, kaya sing diterjemahake ing piwucalake pangandikane Gusti Allah ing ibadah. Kene, ing bunder jemaah, kita ndeleng seksi paling konkrit, prasaja, bener, langsung lan efektif kanggo sih-rahmaté Gusti Allah ing Kristus. Ing misbyah kita sinau, miturut kekuwatan Roh Suci, sing wis ana, nanging durung sampurna, pamarintahan Kristus liwat wong iku. Ing meja Gusti, kita katon maneh ing pati ing salib lan nguripake mata kita marang karajan, nalika nuduhake tetunggalan karo wong, dheweke isih saiki dening daya Roh Suci. Ing misbyah kita, kita bisa ngrasakake karajan kasebut. Kita padha menyang dhasar Gusti kanggo nuduhake ing Panjenengane, kaya kang wus dijanjekake marang kita, minangka Gusti lan Pamarta kita.

Gusti Allah ora rampung karo sapa wae

Manggen ing wektu antawisipun rawuhipun Kristus lan wangsulipun tegesipun sanes. Tegese saben wong golek ibadah spiritual - ing hubungan sing terus berkembang karo Gusti Allah. Moho Sing Maha Kuwasa ora rampung karo manungsa apa wae nalika nggambar dheweke lan nggawe dheweke percaya marang dheweke lan nampa sih-rahmat lan urip anyar sing diwenehake, saben-saben dina, saben dinane. Tanggung jawab Gréja kanggo martakake bebener kanthi paling apik yen Gusti Allah ana ing Sang Kristus lan kepiye nedahake awake dhewe ing saben wong. Gréja dijaluk nyekseni babagan sifat lan alam Kristus lan karajan sing bakal teka kanthi tembung lan tumindak. Nanging, kita ora ngerti sadurunge (kanggo milih basa kiasan Yesus) bakal dadi suket utawa iwak sing ala. Sampeyan bakal dadi kanggo Gusti Allah Dhewe nggawe pamisah paling apik saka sing ala saka sing ala amarga kudu rampung. Sampeyan ora mung kanggo advance proses (utawa kanggo tundha). Kita dudu hakim sing paling utama ing kene lan saiki. Nanging, kita kudu tetep setya ing iman lan sabar ing bedane, ngarep-arep tumindak Gusti Allah ing saben wong kanthi nggunakake tembung lan Sang Roh Suci. Tetep waspada lan menehi prioritas utama, sing penting, lan menehi penting kanggo wong sing kurang penting iku penting. Mesthi wae, kita kudu mbedakake antarane apa sing penting lan apa sing ora penting.

Gereja uga nyedhiyakake komunitas katresnan. Tugas utama yaiku ora kanggo njamin pasamuwan sing cocog banget utawa pancen sampurna kanthi mikir minangka tujuan utama kanggo ngilangi saka masarakat sing gabung karo umat Allah nanging durung percaya tenan utawa rumangsa. Gaya urip ora cukup nggambarake urip Sang Kristus. Ora mungkin ditindakake kanthi lengkap ing jaman saiki. Kaya sing diwulangake dening Gusti Yesus, upaya kanggo nyegah suket (Mat. 13,29: 30) utawa misahake iwak sing apik saka sing ala (V. 48), aja nganti nggayuh pasrawungan sing sampurna ing jaman iki, nanging malah ngrusak awak Kristus lan seksi dheweke. Iki mesthi dadi kondomasi marang wong liya ing pasamuwan. Iki bakal nyebabake massa, ngutuk legalisme, yaiku legalisme, sing ora nggambarake pakaryan, iman utawa pangarep-arepe Kristus ing kerajaan sing bakal teka.

Akhire, ing embossing non-seragam saka sesambetan pasamuwan uga ateges kabeh wong bisa melu ing Kepemimpinan. Gereja ora ana ing alam demokratis, sanajan ana sawetara konsultasi praktis sing dilakoni kanthi cara iki. Kepemimpinan pasamuwan wis nepaki kritéria cetha, kang kadhaptar ing akeh peranganing Prajanjian Anyar, teka ing masyarakat Kristen awal kayata nyathet ing kitab Para Rasul uga aplikasi. Kepemimpinan Gereja minangka ekspresi kedewasaan rohani lan kawicaksanan. Sampeyan mbutuhake nimbali lan kudu, adhedhasar Kitab Suci Suci, kadewasan ing hubungan karo Gusti Allah liwat implementasine praktis Kristus ausstrahlen.Ihre wis didhukung dening kepinginan tulus, joyous lan free utamané Yesus Kristus, liwat partisipasi ing karya misi aktif, adhedhasar iman, pangarep-arep lan katresnan, kanggo ngawula.

Akhire, Nanging, lan sing paling penting, Kepemimpinan pasamuwan adhedhasar panggilan outbound Kristus ing Roh Suci lan konfirmasi sing dening liyane ngetutake telpon iki utawa institusi iki ing layanan tartamtu. Napa sawetara disebut lan liya-liyane ora, ora bisa tansah ngomong persis. Mangkono, sawetara wong sing nampa kematangan spiritual kanthi rahmat bisa uga ora disebut kanggo nindakaké pelayanan formal sing ditindakake ing pimpinan gereja. Panggonan iki utawa ora digawe dening Gusti Allah ora ana apa-apa karo panrapan iline. Luwih, iki bab kawicaksanan Allah sing kerep didhelikake. Nanging, konfirmasi janjian sing gumantung ing basis saka kritéria disetel metu ing Prajanjian Anyar, antara liya, karakter sing, reputasi apik saka, uga mbiji teruse lan properti, anggota pasamuwan lokal ing iman ing Kristus lan langgeng, partisipasi paling apik ing misi kang kanggo nglengkapi lan ngajak.

Disiplin pasamuan lan pengadilan pasinaon

Gesang antawisipun kekalih Kristus rawuh boten nyuda kabutuhan disiplin pasamuan ingkang pas, nanging kudu disiplin sing wicaksana, sabar, welas asih, lan sabar sabar. Tumindak (tresna, kuwat, pendhidhikan), sing diwenehake katresnan kanggo Gusti Allah tumrap kabeh wong, uga ditantang pangarep-arep kanggo kabeh. Nanging, ora bakal ngidini anggota gereja ngganggu para sedulur (Yehezkiel 34), nanging luwih ngupaya kanggo nglindhungi. Bakal menehi katrampilan, pasrawungan, wektu lan papan kanggo wong liya, supaya dheweke bisa ngupaya marang Gusti Allah lan ngupaya intine kraton, golek wektu kanggo mratobat, nampa Kristus lan saya mundhak nyedhaki dheweke kanthi iman. Nanging ana watesan apa sing diidini, kalebu nalika nyelidiki lan ngemot keadilan sing ditujukan marang anggota jemaah liyane, kita ndeleng dinamik ing gesang greja awal, kaya sing kacathet ing Prajanjian Anyar, ing karya. Kitab Kisah Para Rasul lan huruf saka Prajanjian Anyar menehi kesaksian babagan praktik babagan disiplin greja internasional. Kabutuhan kasebut butuh kepemimpinan sing wicaksana lan sensitif. Nanging, ora bakal bisa nggayuh kesempurnaan ing kana. Nanging, kudu dicoba amarga alternatif-pilihan liya yaiku ora disiplin utawa ora nate ngutuk, ideisme sing bener-bener salah dadi salah lan ora nindakake keadilan marang Sang Kristus. Nanging, dheweke pitunjuk marang dheweke supaya ngetutake. Ana sing mangsuli, ana uga sing ora. Kristus nampani kita ing endi wae sing ngadeg, nanging Dheweke pancen mbujuk supaya bisa ngetutake Panjenengane. Kegiatan pasamuwan babagan nampa lan sambutan, nanging uga nuntun lan menehi disiplin marang wong-wong sing tetep, yaiku mratobat, percaya marang Kristus lan ngetutake awake dhewe. Sanajan pilihan pungkasan, kaya saiki, yaiku ekskomunasi, (pengecualian saka Pasamuwan) perlu, mula kudu didhukung kanthi ngarepake pamulangan ing Gréja, amarga kita duwe conto saka Prajanjian Anyar (1 Korinta 5,5; 2 Korinta 2,5-7 ; Galatia 6,1).

Pesen saka pangarep-arep ing karya Kristus ing karya sing terus-menerus

akibat liyane saka bédané lan sambungan saka Gréja lan Kratoning Allah bisa katon ing kasunyatan sing pesen Gréja uga kudu alamat karya aktif Kristus lan ora mung kang rampung Werkam salib. Sing ngomong, pesen kita kudu nuduhaké menawa apa sing wis ditindakaké déning Kristus tumrap karyané kawilujengan durung kawetu ing sajarah. pelayanan kadonyan wis imHier lan diprodhuksi ora vollkommeneWelt dina lan ora sing gedacht.Die Church ora makili jaminan becik Gusti Allah. Ing Injil kang dakwartakake, wong ora kudu mimpin kita pracaya dieKirche iku Kratoning Allah , kang becik. Pesen kita lan tuladha kudu kalebu tembung pangarep-arep kanggo karajan Kristus sing bakal teka. Iku kudu cetha yen gereja kasebut dianggep maneka warna. Wong sing ana ing dalan, sing mratobat lan ngrampungake urip, lan sing dikuatake iman, pangarep-arep lan katresnan. Gréja kanthi mangkono dadi juru wicoro karajan sing bakal teka - woh sing diprasetyani yaiku Kristus, Sing Dipalaka lan Bangkrut. Gereja kasusun saka wong sing saben dina manggon ing Kratoné saiki Gusti Allah, dening sih-rahmat kang moho kuwoso ing pangarep-arep saka completion mangsa vonChristi aturan.

Kanthi pangarep-arep marang Kratoning Allah mangsa, mratobat saka idealisme

Akeh wong sing percaya manawa Gusti Yesus rawuh nggawa wong sing sampurna utawa jagad sampurna ing kene. Gréja dhewe bisa nggawe kesan iki kanthi percaya manawa iki sing dikarepake Yesus. Bagéan ing jagad sing ora percaya bisa nolak Injil amarga pasamuwan durung bisa ngerteni masarakat utawa jagad sing sampurna. Akeh sing mikir yen kekristenan minangka wujud idealisme tartamtu, mung kanggo nemokake ideisme idealisme kasebut ora diwujudake. Akibaté, sawetara sing nolak Kristus lan Injilé amarga padha nggolèki ide sing wis dirampungaké utawa paling ora bakal ditindakake, lan ngerti yèn Gereja ora bisa nyayogakaké ide sing cocog. Sawetara pengin saiki utawa ora. Liyane bisa nolak Kristus lan Injil amarga dheweke wis nolak kabeh lan wis ilang pangarep-arep ing kabeh lan kabeh wong, kalebu Gréja. Sawetara bisa uga ninggalake komunitas iman amarga Pasamuwan gagal menehi ide sing cocog yen dheweke yakin manawa Gusti bakal nulungi umate. Wong-wong sing nampa iki - sing padha karo Kratikan karo Kratoning Allah - mula bakal bisa nggawe kesimpulan manawa Gusti Allah gagal (amarga bisa uga ora nulungi umate cukup) utawa umate (amarga ora entuk gaweyan cukup). Ing endi wae, ide sing paling apik durung ditrapake, lan ora ana alesan kanggo terus-terusan dadi pamrine.

Nanging kekristenan ora bakal dadi umat sing sampurna, kanthi pitulung saka Gusti Kang Maha Kuwasa, nyadari komunitas utawa jagad sing sampurna. Bentuk idealisme Christianisasi iki ngeyelake yen yen kita bener, tulus, setya, radikal, utawa cukup wicaksana kanggo nggayuh tujuan, kita bakal bisa nampa ide sing diarepake dening Gusti. Amarga iki ora nate kedadeyan ing kabeh sejarah Pasamuwan, para idealis uga ngerti persis sapa sing bakal disalahake - liyane sing diarani "Nasrani". Nanging pungkasane, nyalahake asring ana ing idealis dhewe, sing ngerti dheweke uga ora bisa nggayuh ide sing cita. Yen kedadeyan kasebut, idealisme klelep ana rasa ora percaya lan percaya diri. Bebener Injil janji janji, berkat sih-rahmat, muga-muga berkah saka Gusti Allah sing bakal teka, wis mlebu ing jaman saiki. Amarga iki, kita bisa entuk manfaate apa sing wis ditindakake dening Sang Kristus kanggo kita lan nampa lan nikmati berkah sadurunge Kratoné wis diwujudake. Kasaksian paling penting kanggo kepasten yen Kraton iki bakal teka yaiku urip, mati, wungune lan munggah maneh saka Gusti sing urip. Dheweke janji bakal tekane kekaisaran sing bakal teka lan mulang kita, saiki ing jaman saiki, wektu sing ala saiki, mung bakal ngarepake prekara, advance, woh-wohan pertama, warisan saka kerajaan sing bakal teka. Kita kudu martakake pangarep-arep kanggo Kristus lan karya sing wis dilanjut lan terus lan ora idealisme Kristen. Kita nindakake iki kanthi negesake bedane ing antarane Pasamuwan lan Kratoning Allah, nanging ing wektu sing padha ngerti hubungane ana ing Sang Kristus liwat Roh Suci lan partisipasi kita minangka saksi - tandha-tandha lan pasemoning Kraton ing masa depan.

Ing ringkesan, prabédan antarane pasamuan lan Kratoning Allah, nanging uga ana hubungan sing bisa dianggep minangka makna gereja ora minangka obyek utawa ibadah, amarga bakal dadi idolatri. Luwih, dheweke nemtokake dheweke dhewe saka Kristus lan karya misionaris. Iku minangka bagian saka misi sing: kanthi tembung lan tumindak, nunjuk Kristus, sing nuntun kita ing pelayanan kita lan ndadekake kita makhluk anyar, ngarep-arep swarga anyar lan bumi anyar sing mung dadi realita nalika Kristus piyambak, Gusti lan Pamarta kita Semesta, bali.

Ascension lan Kapindho Rawuh

Unsur pungkasan sing mbantu kita mangertosi Kratoning Allah lan hubungan kita karo kekuasaan Kristus yaiku panguwasa Gusti kita. Kegiyatan duniawi Yesus ora mungkasi patangenane, nanging kanthi lelungan ing swarga. Dheweke ninggalake kesatuan duniawi lan wektu donya saiki kanggo mengaruhi kita kanthi cara liya - Roh Suci. Dheweke ora adoh karo Roh Suci. Panjenenganipun ing sawetara cara saiki, nanging ing sawetara cara ora.

Johannes Calvin biyen ujar manawa Kristus pancen "saiki kanthi cara sing ora." 3 Gusti Yesus nuduhake yen ora ana, sing misahake awake dhewe kanthi cara tartamtu kanthi ngandhani marang para sakabate yen dheweke bakal lunga kanggo nyiapake papan ing ngendi dheweke durung bisa ngetutake. Dheweke bakal bareng karo bapake kanthi cara sing ora bisa sajrone ana ing bumi (Yokanan 8,21:14,28;). Dheweke ngerti manawa para sakabate bisa nemokake iki dadi kemunduran, nanging menehi pitunjuk supaya bisa dadi kemajuan lan mulane migunani kanggo dheweke, sanajan durung menehi kabecikan, kabecikan lan sampurna. Roh Suci sing wis ana kanggo dheweke, terus bakal ana lan duwe kekuwatan ana ing jerone (Yokanan 14,17). Nanging, Gusti Yesus uga janji bakal bali kanthi cara sing padha ninggalake donya - kanthi wujud manungsa, kanthi fisik, kanthi jelas (Para Rasul 1,11). Anane saiki ora ana Kratoning Allah sing ora lengkap, mula mula saiki durung sempurno. Saiki, wektu sing ala saiki ana ing kahanan sing mati, amarga bisa ngaso . Nalika Gusti Yesus ngrampungake fase kegiatan spiritual sing isih ditindakake, dheweke bakal bali lan dominasi jagad iki bakal sampurna. Kabeh sing ana lan apa sing wis ditindakake, mula bakal dibukak kabeh wong. Kabeh bakal sujud marang dheweke lan kabeh wong bakal ngerti kasunyatan lan kasunyatan dheweke (Filipi 2,10). Mula, gaweyane bakal diwedharake kanthi lengkap, saengga pengangkatane nunjukake perkara penting sing konsisten karo piwulang liyane. Nalika ora ana ing bumi, Kratoning Allah ora bakal dikenali ing endi-endi. Pamrentahané Kristus uga ora bakal dicethakaké kanthi lengkap, nanging bakal tetep didhelikake. Akeh aspek jaman saiki, sing dosa saiki bakal terus ditrapake, malah bisa ngrusak saka wong sing ngenali awake dhewe minangka Kristus lan sing ngerti kraton lan dadi raja. Kasusahan, buron, piala - loro moral (ditindakake tangane manungsa) uga alam (amarga saka kabeh dosa) - bakal terus. Kajahatan bakal tetep ana ing jisim sing bisa dianggep kaya Kristus ora menang lan kraton kasebut ora ngluwihi kabeh.

Perumpamaan Yesus dhewe babagan Kratoning Allah nuduhake manawa kita beda maneh karo tembung sing wis urip, ditulis lan diwartakake ing kene lan saiki. Wiji tembung kadang-kala gagal thukul, dene ing papan liya tiba ing lemah sing subur. Lapangan jagad iki nggawa gandum lan suket. Ana iwak apik lan ala ing jala kasebut. Gereja dianiaya, lan rahayu ing tengah-tengah pengarepan keadilan lan katentreman, uga visi sing jelas karo Gusti Allah. Sasampunipun maju, Yesus ora ngadhepi kawujudan sing sampurna. Nanging, dheweke nindakake langkah-langkah kanggo nyiyapake wong-wong sing bakal ngetutake dheweke supaya kamenangan lan pakaryan kaslametane mung bakal katon nyata ing mangsa ngarep, tegese karakteristik penting gereja yaiku pangarep-arep. Nanging ora duwe pengarep-arep sing salah (sejatine idealisme) sing digunakake mung sithik (utawa akeh) upaya sawetara (utawa akeh) supaya bisa nggawe Kratoning Allah dadi bener utawa mboko sithik. Nanging, kabar apik yaiku Kristus bakal bali ing wektu sing cocog - ing wektu sing tepat - kabeh ana kamulyan lan kanthi kuwasa. Mula, pangarep-arepe bakal kelakon. Yesus Kristus bakal nambah langit lan bumi maneh, ya kabeh bakal gawe anyar. Pungkasane, Dina Dayung Muncul ngelingake supaya ora nyana yen dheweke lan pamrentah bakal dicethakake kanthi lengkap, nanging tetep didhelikake ing sawetara jarak. Munggahé ngelingake babagan kudu terus ngarep-arep marang Kristus lan supaya implementasine mbesuk apa sing wis ditindakake ing pakaryane ing bumi. Iki ngelingake supaya ngenteni lan diwenehi kapercayan sing bungah kanggo ngarepake wangsulane Kristus, sing bakal ditrapake kanthi nyata manawa wis katon lengkap babagan pakaryan nyawiji maneh minangka Gustine kabeh Lords lan King of Kings, minangka Penebus kabeh tumitah.

saka dr. Gary Deddo

1 Amarga akeh ukum ing ngisor iki kanggo dhiskusi Ladd babagan téma ing Teologi Prajanjian Anyar, p. 105-119.
2 Ladd S.111-119.
3 Komentar Calvin ing 2. Korintus 2,5.


pdf Kratoning Allah (Bagean 6)