Eternal Hellstrings - Divine or Human Revenge?

Neraka minangka topik sing akeh pracaya, nanging uga kuwatir. Disambung karo salah sawijining doktrin sing paling kontroversial lan kontroversial saka iman Kristen. Argumentasi iki ora mung bab kepastian yen korupsi lan duraka diadili. Paling Kristen setuju yen Gusti Allah bakal ngadili ala. Peperangan saka neraka kabeh babagan carane bakal katon, temperatur apa bakal menang, lan suwene bakal katon. Perdebatan yaiku babagan pangerten lan komunikasi kaadilan Ilahi - lan wong seneng nransfer definisi wektu lan papan kanggo kalanggengan.

Nanging Kitab Suci ora ngandhani yen Gusti Allah perlu pangertene kesusastraan kita kanggo nerjemahake gambar kang langgeng. Nalika Kitab Suci ngandhani, dheweke ora ngerti apa sing bakal dadi kaya ing neraka. Nalika téori kasebut dibahas, umpamane, babagan intensitas gerah ing neraka - kepiye panas bakal ana lan suwene gerah bakal tahan - akèh sing dadi hipertensi lan ketegangan ngisi kamar.

Sawetara wong Kristen terus ngerteni yen iman sejatine dadi neraka. Sawetara nuduhake awake ora kompromi, adoh karo teror sing paling gedhe. Saben tampilan liyane mecat minangka libertarian, maju, iman-musuhan lan kathah dadi adoh-dipapag lan lantaran liyane saka sikap iman kang ngemu tenaciously kanggo wong-wong dosa sing consigned kanggo tangan saka Gusti Allah duka, wong rodo boten sae. Ing sawetara bunderan iman siji weruh ing bebener sing neraka nimbulaké torments untold, test bener saka Kristen bener.

Ana wong Kristen sing pracaya marang pangadilan Ilahi, nanging ora dadi dogmatis babagan rincian. Aku dadi kagungane. Aku pracaya marang pangadilan Ilahi, ing endi neraka jumeneng jarak Ilahi langgeng; Nanging adhedhasar rincian sing dikarepake, aku dadi apa-apa, nanging dogmatis. Lan aku pracaya yen kabutuhan miturut omongane uwong nyiksa langgeng minangka tumindak sing bisa ditrapake kanggo muasake Gusti Allah sing duka tegese kontradiksi karo Gusti sing maha tresna, kaya sing dicethakaké ana ing Kitab Suci.

Aku ora percoyo babagan gambar neraka sing ditetepake kanthi ngimbangi keadilan - yakin yen Gusti Allah nandhang penderita amarga wong-wong mau ora pantes. Lan aku nolak pikirane manawa nesu Gusti Allah bisa disenengi karo wong (utawa paling ora nyawa rasane) alon-alon dipanggang kanthi spit, mung kosong. Kaadilan Retribution ora dadi bagean saka gambar Allah kaya sing dakkenal. Nanging aku yakin yen kesaksian Injil mulang yen Gusti bakal ngadili piala; Kajaba iku, aku yakin manawa dheweke ora bakal nyiksa wong-wong kanthi kaluputan kanthi fisik, mental lan spiritual sing ora bakal mungkasi.

Apa kita kudu mbela gagasan pribadi kita saka neraka?

Tulisan-tulisan Kitab Suci babagan neraka bisa ditemokake lan bakal diinterpretasikake kanthi akeh cara. Interpretasi-interpretasi kaya iki bakal bali menyang bagéyan dhokumen teologi lan rohani ayat-ayat Kitab Suci - miturut motto: Aku ndeleng cara kuwi lan sampeyan ndeleng cara sing béda. Koper barang-barang sing bisa nggawa kita bisa nggawe kesimpulan teologis sing swara, utawa kita bisa nahan dhéwé lan mimpin kita adoh saka bebener.

Sesanti neraka sing Bibelexegeten, pandhita lan para guru Kitab Suci iku pungkasanipun iku, supaya misale jek, tanpa ngorbanaké iku wong kang miwiti saka wiwitan lan lagi looking retrospectively mbuktekaken ing Kitab Suci.

Supaya nalika kita kudu kanthi jujur ​​ngupayakake kesaksian Kitab Suci, nalika nerangake neraka, penting kanggo mangerteni yen asring digunakake mung kanggo ngetrapake kapercayan sing wis ditemtokake. Albert Einstein ngelingake yen kita kudu ngupaya ngerti apa sing nyata lan ora kepengin ngerti.

Kathah tiyang Kristen ingkang nyebat piyambakipun konservatif pracaya bilih panguwaos Kitab Suci pancen dipuncariaken sanajan wonten ing perang punika ugi babagan neraka. Mratelakake panemume, mung neraka sing bisa dingerteni kanthi harfiah torment langgeng sing pas karo ajaran Alkitab. Gambar neraka sing padha dadi juara sing diwulangake. Iku gambar hellish sing perlu kanggo njaga status quo tampilan agama donya. Sawetara yakin yèn akurasi lan kabutuhan gambar agama saka neraka sing padha mung ora pengin nampa bukti apa-apa utawa bantahan logis sing nantang pandangane.

Gambaran hellish saka torment langgeng nggambarake gedhe, baya anceman kanggo akeh kelompok kapercayan. Iku instrument disiplin karo sing ngancem domba lan guide kasebut ing arah sing padha nganggep cocok. Nalika neraka, kaya sing ditemokake dening wong-wong sing pracaya banget, bisa uga minangka alat sing disiplin kanggo njaga wedhus sing ana ing trek, ora mungkin nggawa wong luwih cedhak karo Gusti Allah. Sawise kabeh, sing nggabungake kelompok kasebut amarga ora pengin tiba ing pinggir dalan ora kepengin tumuju ing kamp latihan agama kaya mangkono amarga katresnan Gusti sing ora ana guna lan ora ana guna.

Ing ekstrem liyane, ana wong-wong Kristen sing percaya yen paukumane Gusti Allah iku padha karo persiapan ringkes ing gelombang mikro - kanthi cepet, kanthi efektif lan ora lara. Dheweke ndeleng energi lan panas sing dirilis dening fusi nuklir kanthi kiasan kanggo kremasi tanpa rasa sakit, manawa Gusti bakal ora bakal ngukum. Iki wong Kristen, sing asring diarani pembela ngrusak, kayane Gusti Allah dadi grapyak Dr. Kevorkian (dhokter Amerika sing ngewangi 130 pasien bunuh diri) sing menehi injeksi maut kanggo wong dosa sing wis dipateni ing neraka (sing nyebabake pati tanpa lara).

Sanajan aku ora percaya ing neraka torment langgeng, aku ora melu para pengacara pambrontakan. Loro-lorone perspektif ora mlebu ing kabeh bukti Alkitab lan, ing pendapatku, ora nglakoni kabeneran kanggo Bapa Surgawi kita, sing luwih dhuwur tinimbang karo katresnan.

Neraka, kaya aku ndeleng iku, iku sinonim karo kapisahaken saking Gusti, nanging aku pracaya iku ora olih physicality kita, watesan kita ing syarat-syarat logika lan basa pinpoint orane katrangan saka Gusti Allah. Aku ora bisa nyimpulake yen pangadilan Allah bakal ditandhani dening gagasan retribution utawa pain lan kasangsaran sing rusak ditindakake marang wong liya ing dalan urip; amarga aku ora duwe cukup bukti Alkitab kanggo ndhukung teori kasebut. Nanging ing ndhuwur, sifat Allah nanggulangi tantangan langgeng.

Spekulasi: Carane bakal ana ing neraka?

Sacoro harfiah, neraka sing ditandhani kanthi tiwas langgeng minangka panggonan gedhe panandhang, didominasi dening panas, geni, lan asap. Pandangan iki nganggep manawa geni lan karusakan kita, sing tundhuk marang standar manungsa, siji-sijine digambarake kanthi torment langgeng.

Nanging neraka tenan panggonan? Apa wis ana utawa bakal ditemokake ing wektu salajengipun? Dante Alighieri ngandhakake yen neraka ana mlebu gedhe-gedhe lan dadi tumpukan tumpukan pusat bumi. Senadyan kitab suci kasebut nyebabake neraka kanggo sawetara lokasi ing bumi, uga diarani non-kadonyan.

Salah sawijining bantahan menyang swarga lan neraka sing netepi ukara logika yaiku yen ana harfiah siji gumantung karo sing liyane. Akeh wong Kristen sing ngrampungake masalah logis iki kanthi nandhingake swarga kanthi jarak sing cedhak karo Gusti Allah, nalika ngubungake jarak adoh saka Gusti Allah menyang neraka. Nanging penasehat ukum sing bener saka gambar neraka ora seneng karo tampilan sing diarani alesan. Dheweke negesake manawa panjelasan kasebut ora liya mung Vishivashi teologis. Nanging kepiye neraka bisa dadi lokasi sing bisa dileksanakake, kanthi geografis, lokasi tetep? (bisa ing jaman biyen lan saiki, kalebu kalanggengan utawa minangka inferno, areng batu-batu mundur sing isih kudu digawe sumunar), sing lara fisik nyiksa neraka abadi sing kudu diabari dening jasmani non-fisik?

Sawetara penasehat ukum saka iman harfiah hypothesize, Allah bakal Swarga pandamelipun kasedhiya marang rawuh ing neraka karo cocog khusus sing kanthi dilengkapi karo résèptor pain. idea iki - ing Allah pangapunten verheissenden sih bisa bener saka neraka mangsuli jiwo ing cocog karo macet sing ndadekake wong-wong mau aran pain tumurun erduldende - sijine nerusake dening wong digunakake cukup sing katon kanggo ngalahake karo sadulur tulus. Miturut sawetara saka para pengikut sing setya iki, perlu kanggo nyegah bebendune Gusti Allah; Wong iku neraka babagan jiwo mangsuli minangka katuntun, ngarang selaras saka Gusti Allah tartamtu lan ora siji sing asalé saka Arsenal sadis piranti torture saka Iblis.

Eternal torture - kepuasan kanggo Gusti Allah utawa luwih kanggo kita?

Yen gambar kaya neraka, sing digawe dening tiwas langgeng, bisa ngagetake nalika ngadhepi Gusti Allah cinta, kita, minangka wong kaya doktrin doktrin, bisa mesthi uga entuk apa-apa. Saka sudut pandang manungsa, kita ora dijupuk kanthi gagasan yen wong bisa nindakake tindakan sing ora apik yen ora ditanggepi. Kita kepengin njamin yen paukuman adil ing Gusti Allah ora nglilani sapa waé sing bakal nampani paukuman. Sawetara ngandhakake yen penting kanggo ngresiki bebendune Gusti Allah, nanging pangerten forensik iki bener minangka inovasi manungsa sing mung serves pemahaman manungsa saka keadilan. Nanging, kita kudu ora gampang nandhang sangsara kanthi cara sing padha, amarga yakin yen Gusti Allah kepengin nransfer konsep kita marang pamikir kang adil.

Apa sampeyan elinga yen bocah cilik ora gelem nerusake pitutur marang wong tuwa lan salah sijine adhine? Wong-wong ora gelem nonton adik-adikmu entuk apa-apa, luwih-luwih yen sampeyan wis dihukum amarga pelanggaran sing padha. Iku babagan ketemu raos ganti rugi. Mbok menawa sampeyan ngerti crita wong percaya sing bakal tangi ing wayah wengi amarga, yakin yen nang endi wae ana sing ora bisa disalahake, dheweke ora bisa turu.

Torments langgeng hellish bisa comfort kita amarga padha in tune karo manungsa kepinginan kanggo kaadilan lan muter sing padha. Nanging Kitab Suci mucal kita bilih Gusti Allah dianggo mituhu ing wong urip dening sih-rahmat lan ora gawan saka wong dhéfinisi play padha. Lan Kitab Suci uga nyathet menawa kita manungsa ora tansah ngakoni kebecikan sih rahmat Allah. Antarane aku bakal ndeleng menyang sing njaluk apa sing pantes lan Gusti Allah bakal ndeleng menyang sing njaluk apa sing wis patut ngemasin baris nggoleki. We duwe gagasan kita kaadilan, asring kanggo ing Prajanjian Lawas mripat asas kanggo mripat , Tooth for tooth, nanging ana mung gagasan kita.

Ora preduli kepiye manut karo teologi utawa sistematik teologi sing menehi pambiji saka bebendune Gusti Allah, mula kayektenan iku mung kabeh Gusti Allah, (kang lan kita). Paulus ngelingake kita: Aja males dendhen, nanging wenehi bebendune Gusti Allah; amarga ana tulisan mangkene: Aku bakal males, aku bakal males, mangkono pangandikane Pangeran (Roma 12,19).

Akeh sing nggambarake rambut, nggegirisi, lan ringkes, perwakilan neraka sing aku wis krungu lan maca babagan saka sumber lan forum agama sing eksplisit nggunakake basa sing padha ing konteks sing beda tinimbang bakal disalahake kanthi ora adil lan ora sopan, amarga bakal nyuda kepinginan manungsa kanggo pertumpahan getih. Panganiaya ngucapake tembung. Nanging kepinginan nuntut kanthi adil paukuman saka Gusti Allah pancen banget, amarga ora ana dhasar Alkitab sing spesifik, hakim sing ditindakake dening manungsa entuk tangan ndhuwur. Wong-wong mobs agama sing nyenyetake yen siksa langgeng neraka sing padha dakwah dadi Gusti Allah dadi ribut ing agama Kristian. (pirsani Yohanes 16,2).

Dadi kultus agama kanggo negesake manawa wong-wong sing ora percaya marang kapercayan ing bumi iki kudu nglumpukake kegagalan ing salawas-lawase. Miturut akeh wong Kristen, neraka bakal dilindhungi undhang-undhang kanggo kaslametan saiki lan ing ngarep. Ora disimpen? Sing persis sing ora disimpen? Ing pirang-pirang bunderan iman, wong-wong sing ana ing njaba iman sing spesifik diarani ora disimpen. Sawetara klompok iki lan sawetara guru ngakoni yen ing antarane (saka siksa murka sing abadi), sawetara wong sing disimpen bisa uga ana ing njaba organisasi kasebut. Nanging, bisa dianggep manawa kabeh agama sing nyebar gambar neraka sing ditondoi kanthi siksa abadi, manawa keslametan sing langgeng bisa diraih kanthi aman yen ana sing bisa mlebu ing wates-wates konflik.

Aku nolak wangkal, perspektif hard-ati sing kebayar pakurmatan kanggo Gusti Allah saka bebendu, ngutuk kabeh sing sing njaba strictly ditetepake wates agama. A Glaubensdogmatismus sing ngeyel ing kaukum langgeng, sampeyan bisa bener ndeleng mung minangka liya saka sabdhoning pangertèn manungsa kaadilan. cara sing kita bisa amarga ing assuming Allah kaya kita, aran dutifully digunakake minangka agen travel, aturan lelampahan ora bali ing embossed nyiksa kalanggengan - lan kang nemtokake papan ingkang mulya ing neraka sing nglanggar tradhisi agama kita lan ajaran ,

Apa Grace bisa ngrusak Hellfire langgeng?

kita temokake salah siji sing paling penting lan ing wektu sing padha didhukung dening kabotan Injil kanggo paling elek kabeh jinis neraka gambar siksa langgeng ing pesen inti saka News Good. Iman sing sah nggambarake karcis free-ride saka neraka sing dianugerahi kanggo wong adhedhasar karya. Nanging, pendhudhukan sing paling gedhé karo neraka bakal ndadékaké wong-wong sing bakal ditambani banget. Kita bisa mesthi ngupaya kanggo manggon urip kita supaya kita ora menyang neraka kanthi nyoba kanggo manggon dening arbitrarily diadegaké dhaptar Ban Gebotsund. Kene kita pesti ora bisa uwal sing liyane bisa ora dadi luwih ngupaya kita - lan supaya kita miwiti turu uga ing wengi, sukarelawan ing ngewangi Allah kene, liyane tau Panggonan ing ditandhani dening langgeng torture neraka kanggo cadangan.
 
Ing karyane The Divorce Agung CS Lewis ngajak kita menyang demo bis bis sing mangkat saka neraka menyang swarga kanthi pangarep-arep supaya hak tetep.

Padha nemu wong sing manggon ing langit, sing jeneng Lewis nyebutake sing bakal ditebus ing salawas-lawase. Roh sing sumerep bisa ditemokake ing swarga, yaiku wong sing dheweke ngerti dheweke wis dituntut ing pembunuhan lan dileksanakake.

atine nyuwun: Apa aku kaya ngerti apa sing dilakoni minangka tukang matèni getih kene ing swarga nalika aku ngidhak cara liyane lan kedah, nggawa menyang panggonan sing rodo mirip pigsty a kabeh iki taun.

Siji sing disimpen salawas-lawase nyoba kanggo nerangake yen wong sing dipateni lan dheweke weruh piyambakipun rukun karo Bapa Surgawi sadurunge tahta Allah.

Nanging pikiran mung ora bisa nrima panjelasan iki. Pratelan kasebut nyata karo pangertene kaadilan. Tanpa ngerti yen dheweke selamet ing salawas-lawase ing salawas-lawase, nalika piyambakipun disalahké tetep ing neraka, tegese ngalahake dheweke.

Dadi dheweke sesambat marang wong sing ditebus ing salawas-lawase lan nyuwun marang hak-haknya: Aku mung pengin hakku ... Aku duwe hak sing padha karo kowe, ora sampeyan?

Iki persis kaya sing dikarepake Lewis. Dheweke ngidini wong-wong sing wis disimpen disimpen ing salawas-lawase: Aku ora entuk sing duweke, yen ora, aku ora bakal mrene. Lan sampeyan ora bakal entuk hak apa. Sampeyan entuk barang sing luwih apik (The Divorce Agung, CS Lewis, Harper Collins, San Francisco, p. 26, 28).

Katrangan saka Kitab Suci - apa bisa dipahami kanthi harfiah utawa sacara metafora?

Para pendukung gambar neraka, sing ora bisa luwih sithik lan luwih tahan lama, kudu ngandut interpretasi harfiah saka kabeh ayat Alkitab babagan neraka. Ing 14. Dante Alighieri ing karyanipun Komedi Ilahi ngenalaken neraka minangka panggonan horor lan torment sing ora bisa dibayangake. Dante iku neraka ana panggonan panyiksa sedhih ing ngendi wong-wong duraka dikutuk kanggo nyenyet ing rasa tanpa lara lan nggodhok ing getih nalika jerit-jerit sing kedadeyan ing kalanggengan.

Sawetara pasamuan leluhur awal padha saka mratelakake panemume, sing nebus ing swarga sing wani liwat ing paseksene wektu nyata saka torture saka ngutuk. Dipuntedahaken gaya padha penulis kontemporer lan guru theorize dina sing kuwoso iku saiki ing neraka dadi gabungan wong weruh sing ordeal bener tindakaken. Sawetara pandherekipun iman Kristen nanging mulang kasunyatan sing bakal susah ora ing swarga, amarga ends ngerti anggota kulawarga lan gedhe-gedhe tresna ing neraka, nanging sing langgeng rasa seneng sing dening kasunyatan sing lagi saiki ing syarat-syarat liwat kabeh bener ngadeg saka Gusti Allah, kang cetha luwih meningkat lan badhan kanggo sapisan kinasih ing bumi wong sing saiki nandhang sangsara siksa langgeng, bakal katon relatif sepele.

Nalika setya ing Kitab Suci (dipasangake karo kaadilan sing kleru) dadi mbebayani, ora cetho cepet entuk tangan ndhuwur. Aku ora mbayangno kepiye wong-wong sing teka ing Kratoning Allah kanthi sih-rahmat Gusti Allah bisa menehi panganan kanggo nyiksa wong liya - apamane wong sing ditresnani! Nanging, aku percaya marang Gusti Allah sing ora nate tresna marang kita. Aku uga percaya manawa ana akeh deskripsi ilustrasi lan kiasan sing digunakake ing Kitab Suci manawa masukane Gusti Allah uga kudu dingerteni. Lan Gusti Allah ora menehi inspirasi kanggo nggunakake metafora lan tembung puisi kanthi pangarep-arep supaya kita nyuripake makna kasebut kanthi njupuk kanthi literal.

dening Greg Albrecht


pdfEternal Hellstrings - Divine or Human Revenge?