PEMERIKSA PIKIR


Yagene Gusti Allah ora nyembadani panyuwunku?

"Yagene dudu Gusti Allah ngrungokake pandongaku?", Ana kudu dadi alesan apik kanggo sing, aku tansah ngomong dhewe. Mungkin aku ora ndedonga miturut karsané, sing dadi syarat Alkitab kanggo shalat sing dijawab. Muga-muga aku isih duwe dosa ing uripku sing aku ora kuciwa. Aku ngerti manawa pandongamu bisa katandhing kanthi cepet yen aku tetep ana ing Kristus lan ing sabdane. Mesthine ana prakara pracaya. Nalika ndedonga mengkono ...

Sajarah saka Jeremy

Jeremy lair karo awak sing disfigured, pikiran sing alon, lan penyakit sing ora bisa diobati sing alon-alon mateni kabeh umur enom. Nanging, tuwane wis nyoba menehi urip normal nganti bisa ngirim dheweke menyang sekolah swasta. Ing umur 12, Jeremy mung kelas 2. Guru, Doris Miller, asring banget karo dheweke. Dheweke katon ing ...

Koyone apik kanggo dadi bener

Akeh Kristen ora ngandel marang Injil - padha mikir yen kawilujengan mung bisa ditindakake yen wong duwe kapercayan lan urip tanpa cita. "Sampeyan ora entuk apa-apa ing urip." "Yen kadhangkala prasaja bener, mesthine mbokmenawa ora bener." Iki kanyatan urip sing kondhang ditindakake saben-saben kita liwat pengalaman pribadi. Nanging pesen Kristen nglawan. The ...

Gusti Allah ana ing kothak

Apa sampeyan mikir yen sampeyan ngerti kabeh lan temen maujud mengko yen sampeyan ora duwe idea? Carane akeh proyèk coba-dhewe-dhewe ngikuti adage lawas Yen kabeh liya ora bisa, maca instruksi? Aku malah duwe masalah sawise maca instruksi. Kadang aku maca saben langkah kanthi teliti, nglakokna cara aku ngerti lan wiwit maneh amarga aku ora yakin ...

Ngemut woh sing apik

Kristus minangka wit anggur, kita minangka cabang! Anggur wis dipanen kanggo nggawe anggur sajrone pirang-pirang taun. Iki minangka proses sing rumit amarga mbutuhake masterar rong berpengalaman, lemah sing apik lan wektu sing sampurna. Pruner pakebonan anggur lan ngresiki pakebonan anggur lan ngati-ati mateng woh anggur kanggo nemtokake wektu panenane. Ana kerja keras ing mburi, nanging yen kabeh cocog, iku ...

Nambani udhara

Sawetara taun kepungkur, pelawak improvisasi sing kondhang kanthi komentar lucu sing ngrayakake ulang taun kaping 91. Acara kasebut ngeterake kabeh kanca lan sedulur kabeh lan uga dirawuhi para wartawan warta. Sajrone wawancara ing pesta kasebut, pitakonan sing paling bisa diramal lan paling penting kanggo dheweke yaiku: "Sapa utawa apa sing sampeyan kenal karo umur dawa?" Pelawak mangsuli tanpa mangu-mangu: "Nafas!" Sapa sing ora setuju? Kita bisa ...

Sapa Nikodemus?

Sajrone urip kadonyan, Gusti Yesus narik kawigatosan kanggo akeh wong penting. Salah sawijining wong sing paling eling yaiku Nikodemus. Dhèwèké dadi anggota Dewan Dhuwur, sakelompok ulama utama sing nyalib Yesus karo partisipasi bangsa Roma. Nikodemus duwe hubungan sing beda banget karo Juruwilujeng kita - hubungan sing rampung dheweke. Nalika piyambakipun kepanggih Gusti Yesus kaping pisanan, dheweke meksa ...

Aku bakal bali lan tetep ing selawasé!

"Iku bener aku mrana lan wus nyawisake papan, nanging merata bener aku bakal bali lan sampeyan bakal njupuk kanggo kula, dadi sing ngendi aku (Jn. 14,3). Apa sampeyan kepenginan supaya bisa kelakon? Kabeh wong Kristen, sing isih ana ing abad kaping pisan, ngupaya wangsulane Sang Kristus, nanging ing dina-dina lan umur dheweke nyatake ing shalat Aram sing prasaja: "Maranatha," sing tegese ...

Ing mediator yaiku pesen

"Bola-bali, sadurunge sadurunge jaman kita, Gusti Allah wis ngucapake para leluhur kanthi macem-macem cara liwat para nabi. Nanging saiki, ing jaman pungkasan iki, Gusti Allah wis ngucap marang kita liwat Putrané. Lumantar Panjenengane, Gusti Allah nitahake langit lan bumi, lan uga ndadekake dheweke dadi warisan kanggo samubarang kabeh. Kamulyaning Bapake sing nyata ditampilake ing Sang Putra, amarga dheweke sejatine gambar saka Gusti Allah »(Ibrani 1,1: 3 HFA). Ilmuwan sosial nggunakake tembung kaya ...

Kanthi jantung anyar menyang taun anyar!

John Bell duwe kesempatan kanggo nindakake apa wae sing bakal dakkarepake lan ora bakal bisa nindakake: nyekel atine dhewe ing tangane. Rong taun kepungkur, dheweke nglakoni transplantasi jantung sing sukses. Thanks kanggo program jantung saka jantung ing Pusat Kesehatan Universitas Baylor ing Dallas, dheweke saiki bisa nahan manah ing tangane sing wis nyimpen dheweke urip kanggo 70 taun sadurunge kudu diganti.

Cukup teka kaya sampeyan!

Billy Graham wis asring digunakake expression kanggo kasurung wong kawilujengan kita kudu ing Gusti Yesus pracaya: Panjenenganipun ngandika, "teka sing sing" Iku pangeling sing Gusti Allah mirsani kabeh: Kita Best lan Ganggu lan dheweke isih tresna marang kita. Panggilan "mung teka sing sing", kang nggambaraké tembung saka Rasul Paulus: "Santukan Ida Sang Kristus wis ing wektu nalika kita isih padha apes, seda kanggo wong duraka. Inggih ...

Sedheng punika pesen

Ilmuwan sosial nggunakake tembung sing menarik kanggo nggambarake wektu ing ngendi kita manggon. Sampeyan mungkin krungu tembung "pra-modern", "modern" utawa "postmodern". Ing kasunyatan, sawetara nelpon wektu kita manggon saiki donya postmodern. Ilmuwan uga nyathet teknik beda kanggo komunikasi efektif kanggo saben generasi, yaiku Pembangun, Boomer, Busters, X-ers, Y-ers, Z-ers. ...

A pelajaran saka dhaharan

Ngumbah sandhangan iku salah sawijining prakara sing sampeyan kudu nglakoni, kajaba sampeyan bisa njaluk wong liya kanggo nindakake kanggo sampeyan! Sandhangan kudu diurutake - werna peteng sing dipisahake saka putih lan luwih gedhe. Sawetara sandhangan kudu dicuci karo program sing lembut lan deterjen khusus. Sampeyan bisa sinau iki cara sing keras aku ngalami ing sekolah. Aku sijine anyar ...

Cara sing luwih apik

Putri saya nembe takon, "Mum, ana sing luwih apik tinimbang cara kulit kucing"? Aku ngguyu. Dheweke ngerti apa tegese tembung kasebut, nanging dheweke pancen duwe pitakonan nyata babagan kucing iki sing ora sopan. Biasane ana luwih saka siji cara kanggo nindakake apa-apa. Nalika nerangake bab-bab sing angel, Amerika padha percaya karo "genius Amerika sing apik." Banjur kita duwe stereotipe: "Ora ibu ...

Kanggo nepaki hukum

"Sampeyan bener sih rahmat sing disimpen. Sampeyan dhewe ora bisa nindakake apa-apa, nanging kanthi yakin apa sing diwenehake dening Gusti Allah. Sampeyan ora entuk kanthi nindakake apa-apa; Amarga Gusti Allah ora kepengin supaya bisa ngerteni prestasi dhewe sadurunge dheweke ”(Efesus 2,8-9 GN). Paulus nulis: "Katresnan ora mbebayani tumrap sesami; mulane saiki katresnan saka angger-angger iku kawujud »(Rom 13,10 Kitab Zurich). Sampeyan narik kawigaten saka ...

Pangakon saka "Legalist Anonymous"

"Hello, jenengku Tammy lan aku legalist. Sepuluh menit kepungkur, aku ngukum wong ing pikiranku. "Aku bakal mikir kaya ing patemon" Analis Legalisasi "(AL). Aku terus lan njelaske carane aku diwiwiti karo perkara cilik; mikir aku khusus amarga aku nyekel Hukum Mosaik. Carane aku banjur wiwit katon mudhun ing wong sing ora pracaya padha ...

Ngendi Yesus manggon?

We nyembah sing Penebus sing ditangekake. Tegese Yesus urip. Nanging ing ngendi dheweke manggon? Apa dheweke duwe omah? Mungkin dheweke urip ing dalan - minangka sukarelawan ing papan perlindungan sing ora duwe omah. Mungkin dheweke urip ing omah gedhé ing pojok karo bocah-bocah pawitan. Mungkin dheweke uga manggon ing omahmu - minangka wong sing ngobong lawange pepadhamu nalika dheweke lara. Yesus bisa malah nganggo sandhangan kaya nalika sampeyan ...

Dheweke ngurus dheweke

Akèh kita wis maca Alkitab suwene suwe, suwe nganti pirang-pirang taun. Rasane apik kanggo maca ayat-ayat kasebut lan mbungkusake awake dhewe minangka kaya kemul sing anget. Mesthi wae, yen kita keprigelan nyebabake kita ora nyawang. Nalika kita maca kanthi mripat sing waspada lan saka sudut sing anyar, Roh Suci bisa mbantu kita ngerteni luwih akeh lan bisa uga ngelingi bab-bab sing kita lali ...

Lelungan: panganan sing ora iso lali

Akeh wong sing lelungan biasane ngelingi landmark sing misuwur minangka acara sing utama. Sampeyan motret, nggawe album foto utawa nggawe. Dheweke crita marang kanca lan sedulur babagan crita sing wis dideleng lan dialami. Putraku beda. Kanggo dheweke, poin sing paling penting yaiku panganan. Dheweke bisa nggambarake saben kursus saben nedha bengi. Dheweke seneng banget karo saben panganan sing enak. Sampeyan bisa…

Apa Gusti Allah isih tresna marang sampeyan?

Apa sampeyan ngerti yen akeh wong Kristen sing urip saben dina lan ora yakin yen Gusti Allah isih tresna marang dheweke? Padha kuwatir yen Gusti Allah bisa nulak dheweke, lan luwih elek, yen dheweke wis ditolak. Mungkin sampeyan padha wedi. Apa sampeyan mikir wong-wong Kristen dadi kuwatir? Jawaban kasebut mung sing padha jujur ​​karo awake dhewe. Padha ngerti yen dheweke iku wong dosa. Padha weruh kegagalan, ...

Pond utawa kali?

Minangka bocah, aku ngginakaken sawetara wektu karo sepupu saya ing peternakan Nenek. We nuli mudhun menyang blumbang lan nggoleki sing nyenengake. Apa sing kita tindakake kanggo seneng-seneng, kita kejiret kodhok, waded ing lendhut lan ditemokake sawetara wong slimy. Wong-wong diwasa padha ora kaget nalika teka ing omah sing dicelupake kanthi rereged alam, ora kaya apa sing wis ditinggalake. Cemeng asring papan lendhut, ganggang, critters cilik lan ...

Kebon lan pasir

"Nanging ana kebon ing panggonan kono disalib, lan kuburan anyar ing kebon, kang durung tau ditinggalake." Yohanes 19: 41. Akeh momen-momen sing wis ditemtokake ing sajarah kasebut dumadi ing lokasi-panggonan sing katon kanggo nggambarake karakter acara. Ing wengi kuwi, wayahe ing taman sing apik yaiku Gusti Allah nempatake Adam lan Hawa. Mesthi, Taman Eden ana sing khusus, amarga ...

Keturunan Abraham

Gréja punika badanipun, lan piyambakipun manggen wonten ing pundi-pundi. Panjenengane sing ngiseni kabeh lan kabeh wong karo ngarsane (Efesus 1: 23). Uga ing taun kepungkur, kita wis ngelingi wong-wong sing mbayar pangorbanan sing paling dhuwur ing perang kanggo njamin urip kita minangka bangsa. Ngelingi apik. Ing kasunyatan, iki katon minangka salah sawijining tembung sing disenengi Gusti Allah amarga nggunakake luwih gampang. Dheweke tansah ngelingake kita dadi weruh saka oyod lan ...

Kawicaksananing Allah

Ana ayat sing penting ing Prajanjian Anyar ing ngendi rasul Paulus nyritakaké salib Kristus minangka kebodohan tumrap wong-wong Yunani lan kacilakan kanggo wong Yahudi (1Kor 1,23). Gampang ngerti sebabe dheweke nggawe statement kasebut. Sawise kabeh, ing pandangan bangsa Yunani, kecanggihan, filsafat lan pendidikan ana aspirasi luhur. Kepiye wong sing nyalib bisa ngirim kawruh? Kanggo pikiran wong Yahudi, ana sesambat lan ...

Gusti Allah uga tresna marang para ateis

Saben wektu nerangake diskusi babagan pitakonan iman, aku kepengin weruh yen misale jek wong percaya pracaya. Para mukmin nate nganggep yen para atheis wis entuk bukti, kajaba wong-wong sing percaya bisa mbantah. Kasunyatane, ing tangan liyane, ateis ora bisa mbuktekake yen Gusti Allah ora ana. Mung amarga pracaya ora ngakeni ateis saka anané Gusti Allah ...

Gusti Allah ora setya ngasihi kita!

Apa sampeyan mangerténi manawa wong-wong sing pracaya marang Gusti Allah nate pracaya yen Gusti Allah tresna banget marang dheweke? Wong nemokake gampang kanggo mbayangake Gusti Allah minangka Pencipta lan Hakim, nanging banget hard kanggo ndeleng Gusti Allah minangka wong sing tresna marang lan peduli banget babagan mau. Nanging kayektene Gusti Allah sing maha asih, kreatif, lan sampurna ora nggawe apa-apa sing nentang dheweke, sing oposisi kanggo awake dhewe. Kabeh, apa ...

Natal - Natal

"Mulane, para sadulur suci, sing tampa dhawuh ing swarga, delengen rasul lan Imam Agung sing kita ngakoni, Yesus Kristus" (Ibrani 3: 1). Akeh wong sing nganggep menawa Natal wis dadi perayaan, festival komersial - karo Yesus sing paling larang banget. Nilai ditemokake ing panganan, anggur, hadiah lan perayaan; nanging apa sing dirayakake? Minangka wong Kristen, kita kudu mikir babagan Gusti Allah ...

Apa ana paukuman langgeng?

Apa sampeyan wis duwe alasan kanggo ngukum bocah sing ora taat? Apa sampeyan tau nyatakake yen paukuman ora bakal rampung? Aku duwe pitakonan kanggo kabeh sing duwe anak. Ing kene ana pitakonan sing sepisanan: Apa anakmu ora kuwajiban marang kowe? Nah, ngenteni sawetara wektu kanggo mikir yen sampeyan ora yakin. Oke, yen sampeyan dijawab ya kaya kabeh wong tuwane liyane, kita teka menyang pitakonan liyane: ...

Mesin wangsulan

Nalika miwiti ngobati penyakit kulit sing entheng, aku dikandhani yen telu saka sepuluh pasien ora nanggepi obat kasebut. Aku ora nate mikir yen obat bisa ditrapake muspra lan ngarep-arep dadi salah sawijining pitu sing begja. Aku luwih seneng dhokter ora bakal nerangake bab iku amarga keganggu, yen aku bisa mbuwang wektu lan dhuwit lan ora duwe efek samping ...

Kristus lambé Paskah

"Kanggo wedhus Paskah kita wis disembelèh kanggo kita: Kristus" (1, kitab 5,7). Kita ora pengin nggoleki acara gedhe sing dilakoni ing Mesir saklawasé 4000 taun kepungkur, nalika Gusti Allah mbebasake Israel saka perbudakan, utawa ora ngelingi. Sepuluh wabah ing 2. Nabi Musa pancen perlu kanggo nggegirisi Sang Prabu Firaun sajroning gething, arrogance lan oposisi sombong marang Gusti Allah. Paskah yaiku wewelak pungkasan lan final ...

Yesus ora piyambak

Ana ing gunung sing ana ing njaba Yerusalem, guru sing goblok ana ing salib. Dheweke ora mung. Dheweke ora mung ana pengacam ing Yerusalem ing dina sing tiba. "Aku disalib bareng Kristus," tulis Rasul Paulus (Gal 2,20), nanging Paulus ora mung siji. "Sampeyan wis mati karo Kristus," dheweke marang wong Kristen liyane (Kol 2,20). "We are dikubur karo wong" dheweke wrote kanggo Rum (Rom 6,4). Apa arep ing kene ...

Gusti Allah, tukang tembok

Elingi, nalika manungsa waé Gusti Allah Yeremia ing disk Potter mulang (Jer. 18,2-6)? Gusti Allah migunakaké gambar potter lan lempung kanggo ngélingaké piwulang kita. pesen sing padha nggunakake gambar saka potter lan lempung iki ana ing Yesaya 45,9 lan 64,7 lan 9,20-21 ing Rum. Salah siji cangkir sing paling disenengi, sing saya kerep digunakake kanggo ngombe tèh ing kantor, nggawa gambar saka kulawarga. Nalika aku mung ...

Luwih apik tinimbang semut

Apa sampeyan wis tau dadi wong sing akeh banget sing wis dadi cilik lan ora penting? Utawa sampeyan njagong ing bidang lan sok dong mirsani yen wong-wong ing lemah padha cilik kaya kobongan? Kadhangkala aku mikir yen ing mripate Gusti Allah aku katon kaya belrok sing nylempit ing lemah. Ing Yesaya 40,22-24, Gusti Allah ngandika: Panjenengane lenggah ing ndhuwur bunder bumi, lan wong-wong sing manggon ing kono kaya belrok; dheweke mlaku langit kaya ...

Gusti Allah ora nglawan marang kowe

Psikolog sing jenenge Lawrence Kolberg ngembangake tes rinci kanggo ngukur kadewasan ing bidang penalaran moral. Dheweke teka ing kesimpulan yen prilaku sing becik kanggo nyegah pidana iku minangka motivasi paling murah kanggo nindakake apa sing bener. Apa kita mung ngowahi prilaku kita kanggo nyegah paukuman? Apa penyesalan Kristen katon kaya iki? Apa Kristen mung salah siji cara kanggo ngetrapake pembangunan moral? Akeh Kristen ...

Apa Gusti Allah ngetrapake kita kabeh

Iku sih rahmat murni sing sampeyan disimpen. Sampeyan bisa nindakake apa-apa, nanging nrima kanthi kapercayamu apa Gusti Allah menehi sampeyan. Sampeyan ora pantes kanthi tumindak; amarga Gusti ora pengin wong nelpon prestasi dhewe sadurunge (Efesus 2,8-9 GN). Carane apik nalika kita sinau kanggo ngerti rahmat wong Kristen! Pangerten iki mbusak tekanan lan kaku sing kita kerep ngalami. Iku ndadekake kita ...

Ditulis ing tangané

"Aku terus njupuk dheweke ing tanganku. Nanging wong-wong Israel ora ngerti yen samubarang prakara apik sing kedadeyan saka dheweke "(Hosea 11: 3 HFA). Nalika aku diomongake ing kothak piranti, aku nemokake paket rokok lawas, mungkin saka taun-taun 60. Wis dipotong mbukak supaya wilayah sing paling gedhe bisa digawé. On iku lukisan saka plug tiga titik lan manual carane kabel kasebut. Sing ...

Napa ndedonga, nalika Gusti Allah mirsa kabeh?

"Yen ndedonga, sampeyan kudu ora nyampurake tembung-tembung kosong kaya bangsa-bangsa liya sing ora ngerti Gusti. Dheweke rumangsa bakal dirungokake yen ujar akeh tembung. Aja kaya ngono, amarga bapakmu ngerti apa sing sampeyan butuhake, lan ya sadurunge sampeyan takon "(Mt 6,7-8 NGÜ). Ana wong sing takon, "Napa aku kudu ndedonga marang Gusti Allah nalika ngerti kabeh?" Yesus nggawe panjelasan ing ndhuwur minangka pitepangan kanggo Doa Gusti. Gusti Allah mirsa kabeh. Semangat dheweke ana ing endi wae..

Dosa lan ora kepenak?

Iku kaget nanging banget pleased sing Martin Luther dielingake ing layang marang kanca Philip Melanchthon iki: Aja dosa lan supaya dosa dadi kuat, nanging luwih kuat saka dosa iku pracayamu ana ing Kristus lan mongkog ana ing Kristus kang dosa wis ngalahake pati lan jagad. Ing wiwitan, telpon kasebut katon ora bisa dipercaya. Kanggo ngerti pepéling Luther, kita kudu katon nyedhaki konteks. Luther ora ngrancang wong dosa ...

Cara sing angel

"Amarga dhèwèké ujar:" Aku mesthi ora pengin narik tanganku saka sampeyan lan mesthi ora pengin ninggal kowé "(Heb. 13, 5 ZUB). Apa sing ditindakake yen ora bisa ndeleng cara? Sampeyan bisa uga ora bisa nate urip tanpa kuwatir lan masalah sing dialami urip. Kadhangkala, iki angel ditanggung. Kayane urip, misale jek ora adil. Kenging punapa makaten? Kita bakal ngerti babagan kasebut. Akeh sing ora kaduga ...

Identitas ing Kristus

Paling akeh sing liwat taun 50 bakal ngelingi Nikita Khrushchev. Dheweke minangka tokoh sing warnane abadi, sing minangka pamimpin tilas Uni Soviet, mbanting sepatu kasebut nalika ngucapake ing Majelis Umum Perserikatan Bangsa-Bangsa. Dheweke uga dikenal kanthi penjelasan yen wong pisanan ing angkasa, cosmonaut Rusia Yuri Gagarin, "miber menyang angkasa, nanging ora weruh ana ing kono." Kanggo Gagarin piyambak, ...

Gusti Yesus banjur ngandika: "Ingsun iki bener

Apa sampeyan wis njlentrehake wong sing ngerti lan ngalami nemokake tembung sing bener? Iku wis kedadeyan karo aku lan aku ngerti sing liyane iya uga. Kita kabeh duwe kanca utawa kenalan sing deskripsi angel dadi tembung. Gusti Yesus ora ana masalah karo kuwi. Dheweke tansah jelas, sanajan nalika ditrima pitakonan "Sapa kowe?". Aku utamane kaya ...

Keluwen jero nang kita

"Saben uwong nyawang kowe, lan kowe menehi pangan ing wektu sing tepat. Kowe mbukak tanganmu lan nyepakake makhlukmu ... "(Jabur 145, 15-16 HFA). Kadhangkala aku rumangsa keluwen nangis nang endi wae nang jero aku. Ing pikirane, aku nyoba kanggo ngurmati wong lan nyegah dheweke kanggo sawetara wektu. Nanging dumadakan dheweke bali menyang cahya. Aku ngomong babagan kepinginan, kepinginan ing kita luwih ngerti ing ambane, sing nangis ...