Sapa Nikodemus?

554 sing nikodemus Sajrone urip kadonyan, Gusti Yesus narik kawigatosan kanggo akeh wong penting. Salah sawijining wong sing paling eling yaiku Nikodemus. Dhèwèké dadi anggota Dewan Dhuwur, sakelompok ulama utama sing nyalib Yesus karo partisipasi bangsa Roma. Nikodemus duwe hubungan sing beda banget karo Juruwilujeng kita - hubungan sing rampung dheweke. Nalika piyambakipun kepanggih Gusti Yesus kaping sepisanan, dheweke mekso yen ing wayah wengi. Apa? Amarga dheweke bakal akeh kelangan yen dideleng karo wong sing ajaran kasebut nate banget nentang piwulang saka kanca-kancane. Dheweke isin yen dideleng bareng dheweke.

Suwe suwe, kita nemoni Nikodemus sing beda banget karo pengunjung nocturnal. Kitab Suci ngandhani yen ora mung dheweke ngajeni Yesus saka kanca-kancane, nanging dheweke minangka salah sawijining wong loro sing kanthi pribadi njaluk bantuan marang Sang Prabu sawise matine Gusti Yesus. Bentenane karo Nikodemus sadurunge lan Nikodemus sawise ketemu karo Kristus sejatine beda karo awan lan wengi. Apa sing wis diganti? Saiki, iku transformasi sing padha sing kedadeyan ing kabeh kita sawise ketemu Gusti Yesus lan duwe hubungan karo dheweke

Kaya Nikodemus, akeh saka kita mung dipercaya awake dhewe ing kesejahteraan spiritual. Sayange, minangka Nikodemus dikenali, kita ora sukses banget karo iki. Minangka wong sing tiba, kita ora duwe kemampuan kanggo nylametake awake dhewe. Nanging ana pangarep-arep. Gusti Yesus nerangake marang - «Gusti Allah ora ngutus putrane menyang jagad iki kanggo ngadili jagad, nanging jagad iki disimpen dening dheweke. Sapa sing pretyaya marang Panjenengane ora bakal diadili » (Yokanan 3,17: 18).
Sawise Nikodemus ketemu Putraning Allah kanthi pribadi lan dipercaya supaya entuk urip langgeng, dheweke uga ngerti manawa bareng karo Kristus, dheweke saiki ora resik lan resik ing ngarsane Gusti Allah. Ora ana apa-apa dheweke kudu isin. Dheweke wis ngerti apa sing diumumake Gusti Yesus marang dheweke - "Nanging sapa wae sing nindakake kayekten iku tekane ing pepadhang, supaya bisa ndeleng yen pakaryane ditindakake ing Gusti Allah" (Yokanan 3,21).

Sawise mlebu karo hubungan karo Gusti Yesus, kita ngganti kapercayan ing awake dhewe kanggo kapercayan marang Gusti Yesus, sing mbebasake kita supaya bisa urip rahmat. Kayadene Nikodemus, bedane bisa uga beda antara awan lan wengi.

dening Joseph Tkach