MUNGKIN FOR ALL


Rum 10,1-15: Kabar Baik kanggo Kabeh

Paulus nyerat ing Rum: "Para sedherek, kula saestu sedherek sedherek Israel lan nyuwun dhumateng Gusti supados piyambakipun sedaya punika badhe kaslametaken" (Rom 10,1 NGÜ). Nanging ana masalah: "Kanggo wong-wong ora kurang kasengsaran kanggo sabab Gusti Allah; Aku bisa nyekseni. Apa sing dikantheni dheweke iku kawruh sing bener. Padha ora nyadari apa bener bab Gusti Allah, lan padha nyoba ngadeg ana ing ngarsane Gusti Allah lumantar kabeneran dhewe ...

Apa sampeyan mikir babagan non-mukmin?

Aku ngomong sampeyan karo pitakonan sing penting: Kepriyé carané wong sing ora pracaya? Aku sing pitakonan sing kudu kita pikirake kabeh! Chuck Colson, pangadeg Prison Fellowship lan program Breakpoint Radio ing Amerika Serikat, ngandhani pitakonan iki kanthi analogi: Yen wong wuta mungkasi sampeyan utawa ngombe kopi panas ing klambi sampeyan, sampeyan bakal madan ing dheweke? Panjenenganipun njawab piyambakipun bilih kita mboten mesthi, namung ...

Apa Gusti Allah isih tresna marang sampeyan?

Apa sampeyan ngerti yen akeh wong Kristen sing urip saben dina lan ora yakin yen Gusti Allah isih tresna marang dheweke? Padha kuwatir yen Gusti Allah bisa nulak dheweke, lan luwih elek, yen dheweke wis ditolak. Mungkin sampeyan padha wedi. Apa sampeyan mikir wong-wong Kristen dadi kuwatir? Jawaban kasebut mung sing padha jujur ​​karo awake dhewe. Padha ngerti yen dheweke iku wong dosa. Padha weruh kegagalan, ...

Urip sing nebus

Apa tegese dadi pengikut Yesus? Apa tegese bisa melu urip sing ditebus sing diwenehake Gusti Allah ing Gusti Yesus lumantar Roh Suci? Ateges ndadékaké urip nyata asli Kristal liwat conto kita, ngladeni kanthi mandhiri kanggo manungsa liyane. Rasul Paulus luwih adoh: «Apa sampeyan ora ngerti manawa awak sampeyan dadi candhi Roh Suci sing ana ing njero sampeyan lan sampeyan duwe saka Gusti Allah, lan sampeyan ora ...

Injil - Kabar Baik!

Saben uwong duwe gagasan sing bener lan sing salah, lan saben wong wis nglakoni kesalahan - malah gagasan dhewe. "Kanggo sesat iku manungsa," pangandikane sawijining proverb kondhang. Saben uwong wis tau kuciwa karo kanca, nyalahake janji, nyalahake perasaan wong liya. Saben uwong ngerti kesalahan. Mulane wong ora pengin duwe apa-apa karo Gusti Allah. Padha ora pengin dina pangadilan, amarga padha ngerti yen padha ora murni ...

Apa kita ngajari kabeh rekonsiliasi?

Sawetara wong ngaku yen teologi Trinitas mulang universalisme, yaiku, yen saben manungsa bakal disimpen. Kanggo ora prayoga manawa dheweke becik utawa ala, remorseful utawa ora, utawa manawa dheweke wis nrima utawa mbantah Gusti Yesus. Supaya ora ana neraka. Aku duwe loro kesulitan kanggo nggawe tuntutan iki, yaiku salah sawijining: pisanan, yakin ing Trinitas ora mbutuhake ...

Aku dadi pecandu

Iku banget angel kanggo kula ngakeni yen aku ketagihan. Sakliyane urip aku ngapusi aku lan lingkunganku. Bebarengan, aku wis nemokake akeh pecandu sing gumantung marang bab kaya alkohol, kokain, heroin, mariyuana, tembakau, Facebook lan akeh obat liyane. Begjanipun, sapunika, kula saged nandhang kasunyatan. Aku ketagihan. Aku kudu bantuan! Asil kecanduan kabeh ...

Lazarus lan wong sugih - crita sing ora pracaya

Apa sampeyan tau krungu yen wong sing mati dadi wong kafir ora bisa digayuh dening Gusti Allah maneh? Iku doktrin kejam lan destruktif, bukti sing minangka ayat tunggal ing pasemon saka wong sugih lan Lazarus miskin. Kaya kabeh passages Kitab Suci, pasemon iki uga ana ing konteks sing spesifik lan mung bisa dipahami kanthi bener ing konteks iki. Iku tansah ala kanggo duwe doctrine ing ayat siji ...

Injil - Deklarasi katresnan marang kita

Akeh Kristen ora yakin lan kuwatir, Gusti Allah isih tresna marang wong-wong mau? Padha kuwatir yen Gusti Allah bisa nulak dheweke, lan luwih elek, yen dheweke wis ditolak. Mungkin sampeyan padha wedi. Apa sampeyan mikir wong-wong Kristen dadi kuwatir? Jawaban kasebut mung sing padha jujur ​​karo awake dhewe. Padha ngerti yen dheweke iku wong dosa. Padha ngerti kegagalan, kesalahane, ...

Gusti Allah uga tresna marang para ateis

Saben wektu nerangake diskusi babagan pitakonan iman, aku kepengin weruh yen misale jek wong percaya pracaya. Para mukmin nate nganggep yen para atheis wis entuk bukti, kajaba wong-wong sing percaya bisa mbantah. Kasunyatane, ing tangan liyane, ateis ora bisa mbuktekake yen Gusti Allah ora ana. Mung amarga pracaya ora ngakeni ateis saka anané Gusti Allah ...

Pengarep-arep mati pungkasan

Paribasan mangkene: "Muga-muga mati pungkasan!" Yen ujar iki nyritakake, pati bakal dadi pungkasane pengarep-arep. Ing khutbah nalika Pentekosta, Petrus nerangake manawa matine Yesus ora bisa nahan maneh: "Gusti Allah nangekake (Yesus) lan mbebasake dheweke saka lara pati, amarga ora mokal bisa ditahan dening pati" (Kisah Para Rasul 2,24) ,). Paulus banjur nerangake manawa, kaya sing ditampilake simbolisme baptis, wong Kristen ora ...

Ngerteni Yesus

Ana asring ngomongake ngerteni Yesus. Carane nggawe iki, Nanging, misale jek rada angel lan angel. Iki utamané amarga kita ora bisa ndeleng utawa ngomong pasuryan. Panjenenganipun nyata. Nanging iku ora katon utawa bisa ditemokake. Kita ora bisa krungu swarane, kajaba ing kesempatan sing jarang. Kepiye carane bisa kita ngerti dheweke? Pungkasane, luwih saka siji ...

Peparinge Gusti Allah tumrap manungsa

Ing sisih kulon, Natal minangka jaman nalika akeh wong sing kepengin menehi lan nampa hadiah. Milih hadiah kanggo wong sing dikasihi asring dadi masalah. Umume wong seneng hadiah istimewa lan khusus sing dipilih kanthi ati-ati lan tresna utawa digawe dhewe. Kajaba iku, Gusti Allah ora nyiapake hadiah sing digawe khusus kanggo djalmo manungso ing menit pungkasan ...

Mesthi slamet

Paulus terus-terusan mbantah, ing Rum, manawa kita duwe utang marang Kristus manawa Gusti Allah nganggep kita sabdho. Sanajan kita asring tumindak dosa, dosa-dosa kasebut kaetung karo wong tuwa sing disalib bareng karo Sang Kristus. Dosa kita ora gumantung karo apa sing ana ing Kristus. Kita duwe kuwajiban nglawan dosa supaya ora disimpen, nanging amarga kita wis dadi putrane Gusti Allah. Ing pérangan pungkasan Bab 8 ...

Kaslametan iku pancasan Gusti Allah

Kanggo kabeh kita kang duwe anak, aku takon pitakonan sawetara. "? Iki anak tau wis mbangun-turut marang sampeyan" Yen jawaban ya, kaya kabeh tuwane banget, kita teka ing pitakonan liya: "Apa kowe wis kaukum anak tau wis amarga turut?" Suwene paukuman wis langgeng? Malah luwih cetha ngandika, "Apa kowé marang anak, paukuman bakal ana mburi" Sing muni edan, tengen? We sing banget lan ...

Yesus Lives!

Yen sampeyan mung bisa milih siji bab Kitab Suci sing bakal ngringkes kabeh urip minangka wong Kristen, apa sing bakal dadi? Mbok menawa ayat iki sing paling dipetik: "Awitdene Gusti Allah ngasihi marang jagad iki, supaya Panjenengane maringake Putra ontang-anting, supaya saben wong kang pracaya marang Panjenengane aja nganti nemu karusakan, nanging nduweni urip langgeng?" (Joh 3, 16). Pilihan apik! Kanggo kula, ayat ing ngisor iki, sing paling penting sing Kitab Suci kanthi sakabèhé iku kanggo ngerti: "Ing dina iku sampeyan bakal ...

Apa kawilujengan?

Kenapa aku urip? Apa uripku duwe pangerten? Apa sing kelakon nalika aku mati? Urfragen, mbokmenawa saben wong wis tau takon. Pitakonan sing kita jawab sampeyan ing kene jawaban sing kudu nuduhake: Ya, urip nduweni makna; Ya, ana urip sawise mati. Boten luwih aman saka pati. Siji dina, kita nampa berita sing dreaded yen wong tresna wis seda. Ya, iku ngelingake yen kita uga kudu mati ...

Dosa lan ora kepenak?

Iku kaget nanging banget pleased sing Martin Luther dielingake ing layang marang kanca Philip Melanchthon iki: Aja dosa lan supaya dosa dadi kuat, nanging luwih kuat saka dosa iku pracayamu ana ing Kristus lan mongkog ana ing Kristus kang dosa wis ngalahake pati lan jagad. Ing wiwitan, telpon kasebut katon ora bisa dipercaya. Kanggo ngerti pepéling Luther, kita kudu katon nyedhaki konteks. Luther ora ngrancang wong dosa ...

Kamulyan pangapurane Gusti Allah

Senajan pangapuran apik saka Gusti Allah minangka salah sawijining subyek sing paling disenengi, aku kudu ngakeni yen pancen angel malah bisa diwiwiti kanthi nyata. Gusti Allah wis ngrancang dheweke wiwit saka wiwitan minangka bebungah kang mulya, tumindak apuranen lan rekonsiliasi kanthi cara liwat Putraning, sing pungkasane mati ing salib. Mangkono kita ora mung dilekseni, kita dibalèkaké - "digawa menyang harmoni" karo kita maha ...

Manungsa duwe pilihan

Saka sudut pandang manungsa, kekuwatan lan kersane Gusti Allah asring dingerteni ing jagad iki. Kerep banget masarakat nggunakake kekuwatane kanggo dominasi lan menehi kekarepan marang wong liya. Kanggo kabeh manungsa kekuwatan salib minangka konsep aneh lan bodho. Pamanggih babagan kekuwatan sekuler bisa menehi pengaruh ing endi wae kanggo wong-wong Kristen lan nyebabake salah tafsir saka tulisan suci lan pesen Injil. "Iki apik…

Gusti Yesus rawuh kanggo kabeh wong

Asring mbantu nyinaoni tulisan suci. Yesus nggawe pratelan sing demonstratif lan nyakup kabeh nalika ngobrol karo Nikodemus, sarjana utama lan panguwasa wong-wong Yahudi. "Amarga Gusti Allah tresna banget marang jagad, mula masrahake Putra ontang-anting, supaya kabeh wong sing precaya marang dheweke ora bakal sirna, nanging duwe urip langgeng." Gusti Yesus lan Nikodemus ketemu kanthi dhasar sing padha - saka guru nganti ...