Agama Ateisme Anyar

356 minangka agama ateisme anyar Ing basa Inggris, garis "The lady, kaya sing dakkarepake, muji [basa Inggris lawas: protes] akeh banget" dipetik saka Shakespeare's Hamlet, sing nggambarake wong sing nyoba ngyakinake wong liya babagan sing ora bener. Ukara iki bisa kelingan nalika aku krungu saka atheis sing mbantah manawa ateisme iku agama. Sawetara atheis mbantah protes kasebut karo perbandingan suku kata ing ngisor iki:

  • Yen atheisme minangka agama, mula "sirah gundul" warna rambut. Senajan bisa uga diarani meh jero, mung siji statement palsu dibandhingake karo kategori ora pantes. Kepala kepala botak ora ana hubungane karo werna rambut. Mesthine, ing sirah botak ora ana werna rambut, nanging wiwit ateisme sing bisa ditemokake ing pirang-pirang cara, bisa uga ana warna kaya agama liya, sanajan unik; sing padha karo Kristen. Kajaba iku, aku ora tau ketemu wong sing botak sing ora ana werna rambut. Yen wong ora duwe rambut ing endhas, ora bisa digambarake minangka ora ana werna rambut.
  • Yen atheisme minangka agama, banjur kesehatan yaiku sawijining penyakit. Minangka pitutur, ing tembunge bisa uga kaya syllogism sing bener, nanging ora ana maneh saka dhiskusi sing ora jelas, maneh babagan mbandhingake statement palsu karo kategori ora pantes, sing secara logis salah. Aku kudu nyebataken bilih studi sampun nedahaken bilih kapitadosan dhumateng Gusti Allah kagayut boten namung tumrap tiyang ingkang ningkataken laporan kesehatan mental nanging ugi saged ningkataken kasehatan fisik kalihan non-tiyang pitados. Pancen, ing babagan studi kesehatan fisik 350 lan studi kesehatan mental 850 nguji komponen agama lan mental, wis ditemokake yen pengaruh agama lan spiritualitas dikaitake karo pemulihan sing luwih apik.
  • Yen atheisme minangka agama, pantangan minangka sikap seksual. Maneh, nyekel rong pernyataan tumrap saben liyane mbuktekake apa-apa. Sampeyan bisa nerusake lan nggabungake pernyataan sing ora masuk akal anyar. Presentasi kesalahan logis ora ngandhani apa sing sejatine bener.

Pengadilan Amerika sing paling dhuwur (Mahkamah Agung) mrentah luwih saka siji kasus sing atheisme kudu dianggep kaya agama ing ngisor ukum (yaiku minangka kapercayan sing dilindhungi par karo agama liyane). Atheis percaya yen ora ana dewa. Sing ditampilake kanthi cara iki, minangka kapercayan babagan para dewa lan sing kualitase minangka agama, kaya Buddha diarani agama.

Ana telung konsep agama saka Allah: monotheistic (Yudaisme, Kristen, Islam), politeistik (Hinduisme, Mormonisme) lan non -istik (Buddha, ateisme). Seksi kaping papat bisa dikenalake kanggo ateisme lan diterangake minangka anti -istik. Ing artikel sing muncul ing The Christian Post, Mike Dobbins nuduhake kepiye ateisme agama. Ing ngisor iki minangka kutipan (saka Atheisme minangka Agama: Pambuka sing ana Iman Paling Dhuwur ing Jagad Ora dingerteni [dt: Atheisme minangka Agama: Pambuka ing Iman Paling Ora Bisa dingerteni)):

wkwkw xnumx ateisme Kanggo atheis, huruf 'A' iku simbol suci ateisme. Ana telung wujud simbol 'A' ing ateisme. Simbol 'A' diubengi karo bunder lan digawe dening 2007 saka Atheist Alliance International. Bunder kasebut kudu makili kesatuan ateis lan nyatukake kabeh simbol ateis liyane. Padha ora
mung simbol-simbol sing nandani ateisme. Ana simbolisme atheistic-religius sing mung ditepungi minangka insiders utawa pecandu ateisme.

Ing Natal ing taun 2013, akeh atheis sing nerangake carane suci simbol 'A' kanggo dheweke. Ing kutha kelairan ing Chicago, menorah Hanukkah diidini ing panggonan umum nalika musim perayaan (Candlesticks kanggo Festival Lampu Yahudi) lan nyetel crib Natal. Dadi atheis njaluk supaya uga bisa nyiyapake simbol religius; kanthi cara iki, administrasi uga bisa nyingkiri menehi kesan yen bakal ngrawat agama kasebut kanthi beda. Yayasan Merdika Saka Agama milih scaffold kanthi simbol 'A' raksasa, dhuwuré 2,5 meter, kanthi tandha neon abang saengga bisa dideleng kabeh. Ateis ora kaetung muji marang 'A' kanthi nggawe ziarah. Ing kana, dheweke njupuk gambar saka awake dhewe lan warna abang 'A'. Akeh wong, aku yakin, bakal njaga foto kasebut dadi cenderung khusus. Nanging abang amba A ora cukup kanggo dheweke. Dheweke uga negesake manawa dheweke bisa menehi kapercayan sing atheis kanthi menehi tandha kanthi tulisan kaya ing ngisor iki: «Ora ana dewa, ora ana sétan, ora ana malaekat, swarga utawa neraka. Mung ana alam sing sejatine. Agama ora ana liyane saka dongeng lan takhayul sing ngencengi ati lan ngrampungake pikiran. »

Blog Atheists Debunking (Artikel Internet Amerika babagan mbabarake ateis) [2] ngemot dhaptar pandhuan atheis penting sing jelas nuduhake konten agama.

Ing ngisor iki kapacak daftar cendhak:

  • Ateis duwe pandangane dhewe. Materialisme (tampilan manawa ana siji jagad materi) yaiku kaca tingal sing atheis ndeleng jagad iki. Ora adoh saka tumindak terbuka, dheweke mung bisa ngandelake fakta sing bisa bukti; padha ngerti kabeh kasunyatan mung saka pandangan dunia materialistik sing winates.
  • Ateis duwe orthodoksi dhewe. Orthodoksi minangka kompilasi kapercayan normatif sing dianggep masyarakat religius. Minangka ana ortodoksi Kristen, ana uga atheistic. Ing pungkasan, kabeh sing ana bisa diterangake minangka asil evolusi sing ora disengaja, ora bisa dikendhaleni lan tanpa guna. Sembarang pratelan kanggo bebener ditolak anggere ora nahan scrutiny ilmiah lan konfirmasi empiris.
  • Atheis duwe murtad dhewe-dhewe Merek (renegade). Murtad murtad nunjukake penolakan kepercayaan sadurunge. Antony Flew (1923-2010, filsuf Inggris) minangka salah sawijining ateis sing misuwur ing sajroning pirang-pirang taun. Banjur dheweke tumindak ora bisa dirasakake: dheweke ngganti pikirane. Sampeyan bisa mbayangno apa reaksi saka «open-minded, toleran» gerakan atheis anyar. Flew difitnah. Richard Dawkins nuduh Flew "owah-owahan jantung" - istilah sing ora biasa kanggo murtad. Kanthi diakoni dhewe, Flew wis nyingkirake "kepercayaan" dheweke lan wis dadi salah sawijining jinis.
  • Atheis duwe nabi dhewe: Nietzsche, Russell, Feuerbach, Lenin lan Marx.
  • Ateis duwe Kristus dhewe: Charles Darwin, sing, ing pamrih, wis mimpin pegangan sing wigati liwat jantung teisme kanthi nyedhiyakake panjelasan sing komprehensif ngenani urip sing ora perlu Gusti Allah minangka penggagas utawa panjelasan. Daniel Dennett malah nulis buku babagan iki kanthi tujuan kanggo nemtokake iman agama minangka mung pangembangan evolusi.
  • Atheis duwe khotbah lan evangelis dhewe: Dawkins, Dennett, Harris lan Hitchens (Dheweke minangka papat wakil utama gerakan atheis anyar).
  • Atheis dadi wong percaya. Sanadyan padha ngolok-olok iman ing tulisane (Buku Harris kanthi irah-irahan: Pungkasan Iman) yaiku atheisme minangka inisiatif adhedhasar iman. Amarga anane Gusti Allah ora bisa dibuktekake utawa ditolak, nolak Gusti Allah mbutuhake kepercayaan ilmiah dhewe saka pengamatan lan pemikiran sing rasional. Ing pangembangan ateisme, ora ana katrangan kanggo pitakon "Napa alam semesta kanthi tertib, bisa diramal lan diukur?" Atheisme ora duwe katrangan sing rasional kanggo ngapa kedadeyan kasebut kalebu pemikiran sing rasional. Dheweke ora duwe katrangan babagan pitakon sing diajab supaya ora dijaluk, kayata "Napa kita duwe kapercayan? Apa sing nggawe kita mikir? Saka endi sejatine sejatine babagan apa sing bener lan salah? Kepiye kita bisa ngerti manawa ora ana urip sawise mati? Kepiye kita yakin manawa ora ana sing ana ing njaba material material? Kepiye kita ngerti yen mung ana sing bisa mbuktekake kanthi metode ilmiah-empiris sing wis dikenal? Atheis menehi katrangan bab kapercayan sing ora bisa dingerteni - dheweke curiga babar pisan tanpa dhasar rasional utawa empiris.

Benten kaliyan protes para atheis, kasunyatan sistem pengakuan mereka adhedhasar inisiatif berbasis iman karo laku lan kapercayan sarta agama liyane. Iku ateges wong-wong ateis, nyatakake yen ateisme ora dadi agama lan ngetokake agama liya, malah ndadekake pratandha gedhe ing kompetisi karo agama liya.

Aku cepet-cepet nambah manawa sawetara wong Kristen dhasar nindakake kesalahan sing padha nalika nindakake agama liya (malah babagan bentuk kekristenan liyane). Minangka Kristen, kita aja lali yen iman kita ora mung agama sing bakal ditegesi lan dibela. Nanging, kekristenan minangka inti urip karo Gusti Allah Triune: Rama, Anak lan Roh Suci. Nelpon kita minangka wong Kristen ora kanggo ngetrapake sistem kepercayaan liyane ing jagad iki, nanging dadi pakaryan Allah sing terus-terusan dadi rekonsiliasi (2 Korinta 5,18: 21) - kanthi nggawa kabar apik (Injil) nyatakake manawa wong wis diapura, manawa ditebus lan dikasihi karo Gusti Allah sing golek hubungan kepercayaan (Iman) sing kepengin duwe pangarep-arep lan katresnan karo kabeh wong.

Aku bungah yen Kristen asli ora agama nanging hubungan.

Joseph Tkach

presiden
GRACE COMMUNION INTERNATIONAL


pdfAgama Ateisme Anyar