Hubungan: Model Kristus

495 hubungan sawise model christi "Kanggo aku wis mati miturut ukum kanggo netepi angger-anggering Toret. Aku wis disalib karo Kristus. Aku urip, nanging saiki dudu aku, nanging Kristus urip ana ing aku. Amarga aku saiki manggon ing daging, aku precaya marang Putraning Allah, sing tresna marang aku lan nyerah kanggo aku » (Gal. 2,19: 20).

Ana masalah spiritual sing serius ing komunitas Korintus. Dheweke dadi gereja sing diberkahi karo hadiah, nanging dheweke ngerti babagan Injil wis rusak. Temenan ana "getih sing ala" ing antarane wong-wong Korintus lan Paulus. Sawetara ana pitakon babagan pesen lan panguwasa rasul. Ana uga demarkasi antarane sedulur sing beda kelas sosial. Cara "dheweke" ngrayakake "Jamuan Gusti eksklusif. Wong sugih diwenehi perawatan luwih disenengi, dene liyane uga ora melu partisipasi. Partisanship dipraktikake sing ora ngetutake tuladha Yesus lan nglanggar semangat Injil.

Sanajan Yesus Kristus mesthi ana ing tengah perayaan Perjamuan Gusti, kita ora bisa nglirwakake pentinge Gusti sing dikatutake karo kesatuan awak sing percaya. Yen kita ana siji ing Gusti Yesus, kita uga kudu dadi siji liyane. Nalika Paulus ngucapake babagan pangenalan nyata awak Gusti (1 Korinta 11,29), dheweke uga nggambarake aspek iki. Alkitab babagan hubungan. Ngerteni Gusti ora mung latihan intelektual. Dalan saben dinane karo Kristus kudu ikhlas, sengit, lan nyata. Kita bisa tansah ngandelake Yesus. Kita penting kanggo dheweke. Kita ngguyu, kuwatir, dheweke ndeleng kabeh. Nalika katresnanipun Gusti nyentuh gesang kita lan kita ngrasakake rahmat swarga sing ora bisa dicethak, pikirane lan tumindak bisa owah. Kita pengin dadi wong suci sing dibayangake dening Juru Salam kita. Ya, kita berjuang karo dosa pribadi. Nanging ing Kristus, kita wis dianggep bener. Liwat kesatuan lan partisipasi ing Panjenengane, kita padha rukun karo Gusti Allah. Ing kono kita disucekake lan kabenerake, lan alangan sing ngasingake kita saka Gusti Allah wis dicopot. Yen kita nindakake dosa sawise daging, Gusti Allah mesthi siyap ngapura. Mula kita dirawuhi karo pangripta, kita uga kepengin ngrampungake sesarengan.

Sawetara kita cenderung nangani perselisihan sing wis ditampa antarane mitra, anak, sanak keluarga, kanca utawa tanggi. Kadhangkala iki minangka langkah angel. Bangga sing mbebasake bisa ngalangi cara kita. Sampeyan mbutuhake andhap. Gusti Yesus seneng ndeleng wong-wong mau bisa dadi harmoni manawa bisa. Nalika Yesus wangsul, acara sing ditindakaké ing sakramèn, kita bakal dadi siji karo Panjenengané. Ora ana sing bakal misahake kita saka katresnan, lan kita bakal aman ing perawatan dheweke kanggo kabeh kalanggengan. Kita pengin nggayuh tatu ing donya iki lan nggawe bagian kita supaya Kratoning Allah katon ing kabeh panggonan urip saiki. Allah kanggo kita, karo kita lan liwat kita.

dening Santiago Lange


pdfHubungan miturut conto Kristus