A ati anyar

587 ati sing anyar Pengarang greuhrocer umur 53 taun yaiku Louis Washkansky minangka wong sing pertama ing jagad iki kanthi urip aneh ing dada. Dheweke dilakokno pirang-pirang jam dening Christiaan Barnard lan tim bedah 30-kuwat. Ing wengi tanggal 2 Desember 1967, juru tulis bank umur 25 taun, Denise Ann Darvall, digawa menyang klinik kasebut. Dheweke ngalami cedera otak sing fatal sawise kacilakan lalu lintas sing serius. Bapakne nyetujoni sumbangan jantung lan Louis Washkansky digawa menyang kamar operasi kanggo transplan jantung pertama ing jagad. Barnard lan timnya nandur organ anyar kanggo dheweke. Sawise kaget listrik, jantung wong wadon enom wiwit kalah ing dhadhane. Pas jam 6.13 operasi wis rampung lan sensasi kasebut sampurna.

Crita sange iki ngelingake babagan transplan jantung dhewe. Sanajan aku durung ngalami "transplantasi jantung fisik", kita kabeh sing ngetutake Sang Kristus wis ngalami versi spiritual proses iki. Kasunyatan kejahatan alam sing ala yaiku yen bisa nemahi pati spiritual. Nabi Yeremia nuli ujar kanthi jelas: «Atine dadi barang sing nolak lan nesu; Sapa sing bisa ngerti? » (Yeremia 17,9).

Amarga kasunyatan "kahanan spiritual ati", bisa dadi angel duwe pangarep-arep. Aturan dhewe, kasempatan kaslametan yaiku nol. Sing nggumunake, Gusti Yesus nawakake kesempatan sing bisa urip kasukman.

«Aku pengin menehi ati sing anyar lan semangat anyar ing sampeyan lan aku pengin ngilangi jantung watu saka daging sampeyan lan menehi ati sing kebak daging» (Yésaya 36,26).

Transaksi jantung? Pitakonane terus timbul: sapa sing menehi umume? Hati anyar sing dikarepake dening Gusti Allah sing ditandur ora saka korban kecelakaan. Minangka ati saka putrane Yesus Kristus. Rasul Paulus nggambarake hadiah saka Kristus kanthi sukarela iki minangka pembaruan alam manungsa, transformasi semangat lan kebebasan kita. Penebusan kabeh-kabeh iki menehi kita kesempatan sing apik kanggo ijol-ijolan ati sing wis lawas lan mati kanggo jantung sing anyar lan sehat. A ati kapenuhan katresnan lan urip langgeng. Paulus nerangake: «Kita ngerti manawa wong tuwa kita wis disalib karo awake, supaya awak dosa bakal dirusak supaya kita ora ana maneh ngawula dosa. Kanggo sapa waé sing tilar donya wis uwal saka dosa. Nanging yen kita tilar donya karo Kristus, kita percaya manawa kita uga bakal urip bebarengan karo Panjenengane » (Roma 6,6-8).

Gusti Allah wis nggadhahi pertukaran sing apik ing Gusti Yesus supaya sampeyan bisa urip anyar ing Panjenengane, duwe sesambungan karo Panjenengane lan melu patunggalan karo Sang Rama ing Roh Suci.

Gusti Allah nuwuhake ati sing anyar lan ambegan karo putrane sing anyar. Sampeyan mung duwe urip liwat sih-rahmat lan sih-rahmat saka Juruwilujeng lan Penebus Yesus Kristus!

dening Joseph Tkach