Duwe urip langgeng

601 duwe urip langgeng Ing sawijining musim semi, Gusti Yésus ngomong karo wong-wong ing saindenging Laut Galiléa lan marasake wong lara. Ing wayah sore Gusti Yesus ngandika marang Filipus, salah sawijining murid, "Ana ing ngendi kita tuku roti supaya bisa dipangan?" (Yokanan 6,5). Dheweke ora duwe dhuwit cukup kanggo menehi roti sithik. Ana siji bocah duwe limang roti gandum lan iwak loro, nanging ing endi tekane udakara udakara 5000 wong lan uga garwane lan anak-anake.

Gusti Yesus dhawuh supaya wong-wong kemah ing suket kanthi sak kelompok. Nuli njupuk roti kasebut, tumuli ndeleng langit, matur nuwun marang para sakabate. Yaiku roti lan iwak kanggo wong liya. Tambah apik banget kedadeyan liwat distribusi panganan. Nalika padha kebak, para sakabate ngumpulake roti luwih akeh tinimbang sadurunge.

Wong-wong kaget nalika ndeleng tandha iki lan ujar: "Iki pancen nabi sing bakal teka ing jagad iki" (Yokanan 6,14). Gusti Yesus mirsa yen dheweke kepengin nggawe dheweke dadi raja lan mundur dhewe. Ésuk ésuk wong-wong nggolèki Gusti Yésus lan ketemu dheweke ing pinggir tlaga ing Kapernaum. Gusti Yesus nyaranake wong-wong mau supaya ora golek dheweke amarga keajaiban, nanging amarga wis mangan roti lan iwak cukup. Nanging, Yésus ora mung menehi panganan kanggo wong. Pangandikane marang wong-wong mau: «Nanging ora kuwatir babagan panganan transitory, coba golek panganan sing bakal tahan lan nggawa urip langgeng. Putraning Manungsa bakal menehi panganan iki amarga Gusti Allah Sang Rama wis dikonfirmasi dheweke minangka wakil sing wis resmi » (Yohanes 6,27 terjemahan New Geneva).

Wong-wong takon apa sing kudu dilakoni supaya bisa nyenengi Gusti? Wangsulane wong-wong mau: "Iki pakaryane Gusti Allah sing sampeyan pracaya marang sing dikirim." (Yokanan 6,29).

Apa sing dikarepake Gusti karo crita iki? Dheweke seneng menehi kapercayan kanthi ati marang Gusti Yesus, Rosululloh. Iki tegese sampeyan setuju karo Gusti Yesus sing pengin menehi urip langgeng. Yen sampeyan nggunakake panganan minangka panganan sejati lan getih minangka omben-omben sing sejati, minangka pangeling-eling babagan pangapurane, sampeyan bakal nampa urip langgeng. Gusti Yesus banjur ngandhani yen dheweke iku roti gesang lan sampeyan ora bakal keluwen lan ora bakal ngelak maneh. «Sapa sing percaya iki nduwe urip langgeng» (Yokanan 6,47).

Pramila kula ngaturaken roti gesang kanthi simbol kanthi pikajeng-ajeng ing samangke. Ing katresnanipun Gusti Yesus

Toni Püntener