Dadi berlian spiritual

Apa sampeyan tau merasakan tekanan? Apa pitakonan sing konyol? Dikandhakake yen berlian mung diprodhuksi ing tekanan gedhe. Aku ora ngerti babagan sampeyan nanging kadhangkala aku luwih seneng kaya kuntul sing ditutuk tinimbang berlian.

Ana macem-macem jinis tekanan, nanging cara sing paling kerep dianggep minangka tekanan tumrap saben dinten. Bisa mbebayani utawa bisa mbentuk kita. Liyane, duweni potensi sing mbebayani, cara minangka tekanan kanggo tumindak lan tumindak kanthi cara tartamtu. Mesthi wae, kita kudu ngetokake dhuwit. Kadhangkala kita entuk wong liwat media. Sanajan kita nyoba ora bakal dipengaruhi, pesen-pesen subtle bisa kasil lan nyuda pikiran kita.

Sawetara tekanan muncul saka lingkungan kita - pasangan, boss, kanca lan anak-anak kita. Sawetara saka latar mburi. Aku ngelingi babagan fenomena pensil kuning nalika aku dadi mahasiswa anyar ing Ambassador College ing Big Sandy. Kita ora kabeh padha, nanging pangarep-arep kaya kanggo menehi kita wangun. Sapérangan saka kita ngrambah werna kuning sing béda-béda, nanging ora ana sing ngowahi warna.

Salah sawijining tuntutan legalisme ing buri kita yaiku yen saben wong kudu ngetutake aturan lan tindak tanduk sing padha, lan malah bisa uga padha. Iki ora ngidini kamar kanggo individualitas utawa kebebasan ekspresi.

Tekanan kanggo ndadekake kaya ngono, nanging kadhangkala kita isih ngrasa. Tekanan iki bisa nyebabake raos bingung, mbokmenawa malah nggegirisi. Kita isih bisa ngalang-alangi ngilangi uniqueness kita. Nanging yen kita nindakake, kita bakal numpes spontanitas Roh Suci.

Gusti Allah ora pengin pensil kuning, lan dheweke ora pengin ngetungake. Nanging angel kanggo mbangun lan njaga identitas nalika salah siji wis dirancang utawa ditekan kanggo ngupaya standar kesempurnaan liyane.

Gusti Allah kepengin supaya kita ngrungokake pituduh Roh Suci alus lan nyatake tekad sing wis diwenehake marang kita. Kanggo nindakake iki, kita kudu ngrungokake swara sing lembut lan lembut saka Gusti Allah lan nanggapi apa sing diucapake. Kita bisa mung ngrungokake lan nampani marang Panjenengane manawa kita kanthi harmoni karo Roh Suci lan ngidini Panjenenganipun mimpin kita. Apa sampeyan elinga yen Gusti Yesus marang kita supaya ora wedi?

Nanging apa yen tekanan teka saka Kristen utawa gereja liyane lan sampeyan koyone narik sampeyan ing arah sampeyan ora pengin menyang? Apa salah ora kudu dilakoni? Ora, amarga nalika kita kabeh harmoni karo Roh Suci, kita kabeh tindakake pituduh Gusti Allah. Lan kita ora bakal ngadili wong liya utawa ngetrapake wong liya menyang ngendi Gusti Allah ora nuntun kita.

Ayo kita sambungake menyang Gusti Allah lan nemokake pangarep-arep kanggo kita. Nalika kita nanggapi tekanane, kita dadi berlian rohani sing kepengin dadi atine.

dening Tammy Tkach


pdfDadi berlian spiritual