Ngeculake kuwasane Gusti Allah ing pandonga

Wong duwe pikiran akeh babagan Gusti Allah lan akeh ora kudu bener. Yen statement Tozer bener lan pemikiran kita bab Gusti Allah salah, mula sing paling penting babagan kita mung salah. Panyebab dhasar bab Gusti Allah bisa mimpin kita supaya bisa urip kanthi rasa wedi lan nuwuhake rasa tresna, supaya wong liya bisa mikir babagan Gusti Allah kanthi cara sing padha.

Apa sing dipikirake babagan pandonga, akeh babagan apa sing dipikirake marang Gusti Allah. Yen kita mikir yen endhog donga minangka alat kanggo njaluk barang saka Gusti Allah, pandangane Gusti Allah wis dikurangi dadi kothak pesenan swarga. Yen kita nyoba bisnis karo Gusti Allah, Allah bakal dadi pedagang sing mbukak rundingan lan sing ora netepi perjanjian lan janji. Yen ndelok pandonga kanggo sawetara jinis rekonsiliasi lan rekonsiliasi, mula Gusti Allah pancen cilik lan ora santai lan kudu puas karo penawaran sadurunge nindakake apa-apa kanggo awake dhewe. Kabeh tampilan kasebut ndadekke Gusti Allah mudhun ing tingkat kita lan nyuda dheweke kanggo wong sing kudu mikir lan tumindak kaya sing ditindakake - Gusti Allah sing digawe miturut gambar kita. (bener) ndedonga, kita bakal ngeculake kekuwatane Gusti Allah sajrone urip lan ing jagad iki. Ternyata kita nyandhet Gusti Allah lan malah ngalangi tumindak supaya ora ndedonga kanthi bener utawa yen dosa ana ing dalan kita. Panginten iki ora mung nggambarake gambar dewa sing aneh, sing dipriksa dening pasukan sing luwih kuat, nanging uga dadi beban gedhe ing pundhak. Kita dadi tanggung jawab yen wong sing wis donga ora bakal mari lan kita dadi salah yen ana wong sing duwe kacilakan mobil. Kita rumangsa tanggung jawab yen prekara sing dikarepake lan dikarepake ora bakal kelakon. Fokus dadi ora kanggo Gusti Allah, nanging ndedonga lan ngganti donga dadi upaya egois.

Kitab Suci nyariosaken babagan pandonga sing gegandhengan karo omah-omah (1 Petrus 3,7), nanging ora kanggo Gusti Allah, nanging kanggo kita, amarga asring angel kita ndedonga amarga emosi, Gusti Allah ora ngenteni supaya bisa ndedonga sing tepat supaya bisa tumindak. Dheweke dudu bapak sing nahan barang-barang sing apik saka anak-anake nganti dheweke wis ujar "tembung sulap", kaya bapak ngenteni krungu "monggo" lan "matur suwun" saka putrane. Gusti Allah seneng ngrungokake pandongane. Dheweke ngrungokake lan tumindak saben wong, ora preduli, yen entuk jawaban sing pengin utawa ora.

Nalika kita tuwuh kawruh kita bab sih-rahmat Allah, mangkono uga kita ndeleng Panjenengane. Nalika kita sinau luwih akeh babagan dheweke, kita kudu ati-ati supaya ora nggambarake kabeh sing kita deleng saka dheweke minangka bebener sing paling utama, nanging kanggo nyoba pernyataan bab Gusti Allah, bebener ana ing Kitab Suci. Iku penting kanggo bakal weruh yen asumsi palsu babagan Gusti Allah predominate ing populer lan Kristen budaya lan nyamarake piyambak minangka kabeneran omongane uwong.

Ing ringkesan:

Gusti Allah tresna kanggo ndedonga. Dheweke ora peduli yen nggunakake tembung sing bener. Panjenenganipun maringi kita pandonga dhumateng supaya kita bisa ketemu karo wong, liwat Gusti Yesus, ing Roh Suci.

dening Tammy Tkach


pdfNgeculake kuwasane Gusti Allah ing pandonga