Urip saka Kristus

189 sing diwutahake urip Kristus Dina iki aku pengin ngelingake sampeyan kanggo ngelingake saran sing diwenehake Paulus marang Gréja Filipina. Dheweke njaluk dheweke nindakake apa-apa lan aku bakal nuduhake sampeyan babagan iki lan njaluk sampeyan milih sing padha.

Gusti Yesus wis rampung Allah lan manungsa rampung. Tulisan suci liyane sing ngandhut babagan ketuhanane ditemokake ing Filipi.

"Amarga sentimen iki ana ing sampeyan, sing uga ana ing Sang Kristus Yesus, sing, nalika dheweke wis dadi Allah, ora nganggep kaya rampog kaya Gusti Allah. nanging dheweke ngucapake awake dhewe, njupuk bentuk abdi lan digawe padha karo wong, lan ing penampilan njaba sing diciptakake kaya wong, dheweke ngasorake awake dhewe lan dadi manut nganti mati, malah nganti mati ing salib. Pramila Gusti Allah ngluhurake dheweke ngluwihi kabeh wong lan menehi jeneng sing luwih dhuwur kanggo kabeh jeneng, supaya ing asmane Gusti Yesus kabeh dhengkul wong-wong sing ana ing swarga lan ing bumi lan ing ngisor bumi banjur sujud lan kabeh basa ngakoni yen Yesus Kristus iku Gusti, kanggo kamulyaning Allah, » (Filipi. 2,5-11).

Aku arep ngunggahake loro-tiga perkara karo ayat-ayat kasebut:

1. Apa Paulus ngandika bab alam Yesus.
2. Apa dheweke ngendika.

Sawise nemtokake yen dheweke wis menehi kesaksian bab Gusti Yesus, kita uga duwe keputusan kanggo taun sing bakal teka. Nanging, makna saka ayat-ayat 6-7 bisa gampang diinterpretasi minangka makna yen Gusti Yesus wis paring ketuhanan sacara utuh utawa sebagéyan piye wae. Nanging Paulus ora ngandakake. Ayo analisa ayat kasebut lan ndeleng apa sing bener.

Dheweke ana ing bentuk Gusti Allah

Pitakonan: Punapa tegesipun kaliyan tokoh Gusti Allah?

Ayat-ayat 6-7 minangka ayat-ayat ing NT sing ngandhut tembung Yunani sing ditulis dening Paulus
"Gestalt" digunakake, nanging Yunani AT ngemot tembung kaping papat.
Hakim 8,18 "Banjur ngandika marang Zebah lan Zalmunna: Apa wong sing dipatèni ing Tabor? Wangsulanipun: Sira kabeh padha karo kaya bocah cilik kerajaan. »
 
Pakaryan 4,16 "Dheweke ngadeg ing kono lan aku ora ngerti rupane, ana tokoh sing dakcritakake sadurunge aku, aku krungu swara bisik-bisik:"
Yesaya 44,13 «Ukir iki ngeculake pedoman kasebut, digambar nganggo pena, dianggo nganggo piso ngukir lan digambar nganggo kompas; lan dheweke katon kaya wong, kaya wong sing urip, sing manggon ing omah. »

Daniel 3,19 "Nebukadnezar nesu lan munculé pasuryane Sadrach, Mesach lan Abednego. Dheweke dhawuh supaya kompor kaping pitu luwih panas tinimbang biyasane. »
Paulus tegese [wangun istilah] sing tegese kamulyan lan kamulyan Kristus. Dheweke nduweni kamulyan lan kamulyan lan kabeh lambang ketuhanan.

Kanggo padha karo Gusti Allah

Panganggone persamaan paling apik bisa ditemokake ing Johannes. Yokanan 5,18 "Mulané, saiki wong-wong Yahudi saiki luwih nyoba matèni, merga ora mung ngukum Sabat, nanging uga diarani Allah, bapaké, dadi wong sing padha karo Gusti Allah."

Paulus ngira-ngira bab Kristus sing sejatine padha karo Gusti Allah. Ing tembung sanès, Paulus nyariosaken bilih Gusti Yesus kagungan kamulyaning Allah lan ing alamipun Gusti Allah. Ing tingkat manungsa, iki bakal dadi kaya ngucapake menawa salah sijine katon minangka anggota saka kulawarga kerajaan lan minangka anggota saka kulawarga kerajaan.

Kita ngerti kabeh sing tumindak kaya dene kulawarga kulawarga, nanging ora, lan kita maca babagan sawetara anggota kulawarga kraton sing ora tumindak kaya anggota kulawarga. Yesus duwe "penampilan" lan sifat ketuhanan.

dicekel kaya rampokan

Ing tembung liyane, soko sing bisa digunakake kanggo entuk manfaat dhewe. Iku gampang banget kanggo wong sing duwe hak istimewa kanggo nggunakake status kanggo keuntungan pribadhi. Padha dianggep luwih disenengi. Paulus ngendikakaken bilih sanadyan piyambakipun minangka Gusti Allah ing wangun lan ing dasar, Yesus, minangka manungsa, boten ngginakaken kasunyatan punika. Ayat-ayat 7-8 nunjukake yen sikape dianggep sejatine.

Gusti Yesus mbingungake awake dhewe

Apa dheweke kepethuk? Jawaban iki: apa-apa. Dheweke bener-bener dadi Gusti Allah. Gusti Allah ora bisa mungkasi Gusti Allah, ora nganti suwe. Dheweke ora menehi apa-apa saka kawicaksanan utawa kekuwatan sing ana. Panjenenganipun nindakaken mukjizat. Dheweke bisa maca pikirane. Dheweke nggunakake kekuwatane. Lan ing Transfigurasi dheweke nuduhake kamulyan.

Sing dimaksud Paulus ing kene bisa dideleng saka ayat liyane sing nggunakake tembung sing padha kanggo "ujar".
1 Cor. 9,15 «Nanging, Aku ora nate nggunakake; Aku uga ora nulis iki kanggo tetep karo aku. Aku luwih seneng mati tinimbang ora ana wong ngrusak fame! »

"Dheweke nyerah kabeh hak istimewa" (GN1997-Übers.), «Dheweke ora meksa hak istimewa. Ora, dheweke nolak » (Pengarep-arep Kabeh-Penerjemah.). Minangka manungsa, Yesus ora nggunakake sifat ketuhanan utawa kekuwatan gaib kanggo mupangat kanggo awake dhewe. Dheweke digunakake kanggo martakake Injil, kanggo ngajari para murid, lan sapiturute - nanging ora tau nggawe uripe luwih gampang. Kanthi tembung liyane, dheweke ora nggunakake kekuwatan kanggo keuntungane dhewe.

  • Ujian abot ing ara-ara samun.
  • Nalika ora nimbali geni saka swarga kanggo ngrusak kutha-kutha sing ora seneng.
  • Salib kasebut. (Dheweke ujar manawa dheweke bisa ngundang tentara malaikat minangka pertahanan.)

Panjenenganipun nyerah kanthi sukarela kabeh keuntungan sing bisa ditampa minangka Gusti Allah supaya bisa melu ing djalmo manungso kita. Ayo maca maneh ayat 5-8, lan waca cetha cetha saiki.

Filipus. 2,5-8 «Amarga tumindak iki ana ing sampeyan, sing uga ana ing Sang Kristus Yesus, 6 sing, nalika dheweke wis dadi Gusti Allah, ora nyekel rampokan kaya-kaya Gusti Allah; 7 nanging dheweke ngucapake awake dhewe, njupuk bentuk abdi lan digawe padha karo wong, lan yen katon kaya wong, 8 dheweke ngasorake awake dhewe lan nuruti pati nganti tumeka pati, nganti mati ing salib. »

Rasul Paulus nuli mratélakaké yèn Gusti Allah wus ngasta pangwasa ing ngatasé wong kabèh. Philip. 2,9
«Pramila Gusti Allah ngluhurake dheweke ngluwihi kabeh wong lan menehi jeneng sing luwih dhuwur kanggo kabeh jeneng. Supaya ing asmane Gusti Yesus kabeh dhengkul wong-wong sing ana ing swarga lan ing bumi lan ing ngisor bumi lan kabeh basa ngakoni manawa Yesus Kristus iku Gusti, kanggo kamulyaning Sang Rama. "

Supaya ana telung tingkatan:

  • Hak lan hak istimewa Kristus minangka Gusti Allah.

  • Pilihanane ora ngleksanani hak kasebut, nanging dadi abdi.

  • Peningkatan pokok minangka akibat saka gaya urip iki.

Privilege - Service - Increase

Saiki pitakonan sing luwih gedhe yaiku apa ayat-ayat kasebut ing Filipi. Kaping pisanan, kita kudu ngelingi wong Filipi minangka layang sing ditulis kanggo pasamuwan khusus ing wektu khusus kanggo sawetara alasan. Mulane, apa sing diandharake Paulus ing 2,5-11 kudu ditindakake kanthi tujuan sakabehing huruf.

Tujuan surat

Pisanan, kita kudu eling yen nalika Paulus pisanan ngunjungi Filipi lan miwiti greja ing kana, Paulus ditahan (Para Rasul 16,11: 40). Nanging, hubungane karo Gréja banget panas wiwit wiwitan. Filipi 1,3: 5-4 "Aku matur nuwun marang Gusti Allah, kaya sing dakkarepake kanggo sampeyan, 5 kanthi tansah sesambungan karo kabungahan, ing saben pandongaku kanggo sampeyan kabeh, kanggo pandhuan ing Injil wiwit saiki."

Dheweke nulis surat iki saka pakunjaran ing Roma. Filipi 1,7 "Sampeyan mung mikir kanggo sampeyan kabeh, amarga sampeyan ngetrapake sampeyan ing atiku, sing sampeyan kabeh padha nindakake sih-rahmat lan pakaryan lan mbela Injil karo aku. »
 
Nanging dheweke ora nandhang susah utawa kecewa, nanging seneng.
Phil 2,17-18 «Nanging yen aku kudu diwutahake kaya kurban omben ing sajroning prabédan lan pelayanan iman sing sampeyan precaya, aku bungah lan seneng karo kowé kabèh; 18 Mangkono uga sampeyan kudu bungah lan bungah-bungah karo aku! »

Sanajan nulis layang iki, dheweke tetep nyengkuyung kanthi semangat. Filipus. 4,15-18 «Lan sampeyan Filipus uga ngerti yen ing wiwitan Injil, nalika aku lunga saka Makedonia, ora ana gereja sing nuduhake aku karo akun penghasilan lan biaya tinimbang sampeyan mung; 16 Ya, sampeyan wis ngirim sapisan lan kaping pindho menyang Tesalonika kanggo nyukupi kabutuhanku. 17 Ora, nanging dakwenehi hadiah, nanging aku kepengin supaya akeh banget kanggo sampeyan. 18 Aku duwe kabeh lan akeh; Aku wis diopeni kanthi lengkap wiwit nampa hadiah saka Epaphroditus, korban sing nyenengake, sing disenengi karo Gusti. »

Mangkono, nada huruf kasebut ngandhut hubungan sing cedhak, komunitas Kristen sing kuwat katresnan lan karsa kanggo ngawula lan nandhang sangsara kanggo Injil. Nanging ana uga pratandha sing ora kabeh kudu kaya.
Phil 1,27 «Mung nuntun urip kanthi pantes kanggo Injil Kristus, supaya aku, manawa aku teka lan nemoni sampeyan utawa ora ana, krungu saka sampeyan manawa sampeyan setunggale siji roh lan perang siji-siji kanggo iman Injil . »
"Mimpin urip sampeyan" - Yunani. Politeuesthe tegese nindakake kuwajiban minangka warga masarakat.

Paulus kuwatir, amarga dheweke ndeleng sing ana ing Philippi sepisan banget ateges sikap masyarakat lan katresnan duwe sawetara ketegangan. Disagreement internal ngancam pacaran, persatuan lan komunitas.
Filipi 2,14 "Tindakake kabeh tanpa grumbul utawa ragu."

Philipp. 4,2-3 «Aku ngelingake Evodia lan aku ngajak Syntyche dadi siji pikiran ing Gusti.
3 Lan, aku uga njaluk tulung marang kowé, mulané abdi sing setya, supaya ngurus wong-wong sing padha berjuang karo aku, bebarengan karo Clemens lan karyawan liyane, sing jenengé ana ing Kitab Urip. »

Biyen, masyarakat sing pracaya duwe masalah nalika sawetara dadi egois lan arrogant.
Philipp. 2,1: 4-2 «Saiki ana pepatah ing Kristus, ana semangat kanggo tresna, ana sesrawungan ing roh, ana anget lan welasan, 3 mulane gawe bungahku kanthi dadi siji pikiran, padha karo katresnan duwe, unanimously lan eling saka siji. 4 Aja tumindak apa-apa saka awake dhewe utawa cita-cita tanpa guna, nanging kanthi andhap asor ngeling-eling sing luwih dhuwur tinimbang awake dhewe.

Kita weruh masalah ing kene:
1. Ana clashes.
2. Ana daya perjuangan.
3. Padha ambisi.
4. Wong-wong iku padha gumun kanthi meksa dhewe.
5. Iki nuduhaké pratelan dhasar sing dibesarkan.
 
Wong-wong iki utamané kanggo kepentingan pribadi.

Gampang kanggo kabeh setelan iki. Aku wis weruh wong-wong mau ing aku lan liyane ing taun. Iku uga gampang kanggo buta dhewe sing iki sikap sing salah kanggo Kristen. Ayat-ayat 5-11 sacoro-cobane katon kanggo conto Yesus, supaya udhara metu saka kabeh arrogance lan kabeh egoisme sing bisa gampang banget nyerang kita.

Paulus ngandika: Apa sampeyan mikir yen sampeyan luwih apik tinimbang wong liya lan pantes diurmati lan diprayogakake saka pasamuwan? Coba keprungu tenan apa bener lan bener. Paul ngandika: Sampeyan ora pengin ngirim menyang wong, sampeyan ora pengin ngawula tanpa pangenalan, sampeyan kesandhung amarga wong bisa ndeleng sampeyan diwenehi? Coba keprungu apa Kristus siap tanpa.

"Ing bukune William Hendrick banget wawancara [wawancara ing metu] dheweke laporan
babagan studi sing digawe babagan sing ninggalake gereja. Akeh 'wayahe pasamuan' wong ngadeg ing lawang ngarep pasamuan lan takon wong kok padha teka. Kanthi cara iki sampeyan pengin nyoba kanggo nemokake 'perlu ditemokake' saka wong sing pengin entuk. Nanging sawetara, yen ana, ngadeg ing lawang mburi kanggo takon apa sing lagi ditinggalake. Dadi apa sing ditindakake dening Hendricks, lan asil sinau kasebut trep kanggo maca.

Nalika maca komentar saka sing kiwa, aku gumun (saliyane sawetara komentar sing rada wicaksana lan nyeri banget saka sawetara wong sing mikir sing nate ninggal) sawetara prekara sing diarepake dening sawetara wong saka pasamuwan. Dheweke pengin kabeh jinis barang sing ora penting kanggo Gréja; kepriye olehe nggumun, diwenehi petted lan ngarep-arep wong liya bisa nyukupi kabeh kabutuhan tanpa kewajiban kanggo nyukupi kebutuhan wong liya. " (Bebener Plain, Januari 2000, p.23).

Paulus nunjuk Filipus marang Kristus. Panjenenganipun nyuwun supados gesang wonten ing komunitas Kristen kados dene Kristus. Yen padha urip kaya mangkono, Gusti Allah bakal ngluhurake wong-wong sing padha kaya Kristus.

Philipp. 2,5-11
"Amarga roh iki ana ing sampeyan, sing uga ana ing Sang Kristus Yesus, 6 sing, nalika dheweke wis dadi Allah, dheweke ora bakal nyekel kaya-kaya kaya Gusti Allah; 7 nanging dheweke ngucapake awake dhewe, njupuk bentuk abdi lan digawe padha karo wong, lan ing penampilan njaba kaya wong, 8 dheweke ngasorake awake dhewe lan nuruti pati nganti tumeka pati. 9 Mangkono Gusti Allah ngluhurake dheweke ngluwihi kabeh wong lan menehi jeneng sing luwih dhuwur kanggo kabeh jeneng, 10 supaya ing asmane Gusti Yesus, kabeh dhengkul wong ing swarga lan ing bumi lan ngisor bumi sujud, 11 lan kabeh basa ngakeni manawa Yesus Kristus iku Gusti, kanggo kaluhuraning Rama Rama. »

Paulus nuntut kewajiban pribadhi minangka warga swarga Ngrampungake (kerajaan) tegese kanggo nyatakake awake dhewe kaya sing ditindakake dening Yesus lan njupuk peran saka abdi. Sampeyan kudu menehi dhewe ora mung kanggo nampa sih-rahmat, nanging uga nandhang sangsara (1,5.7.29-30). Philipp. 1,29 "Kayadene Sang Kristus, sampeyan wis diwenehi sih-rahmat ora mung pracaya marang dheweke, nanging uga nandhang sangsara amarga dheweke."
 
Sampeyan kudu siap ngladeni wong liya (2,17) kena "diwutahake" - nduwe sikap lan gaya urip sing beda karo nilai-nilai ing jagad iki (3,18-19). Philipp. 2,17 "Nanging yen aku kudu diwutahake kaya mardika babagan kurban lan pelayanan iman sampeyan, aku bungah lan seneng karo sampeyan kabeh."
Philipp. 3,18-19 «Kanggo akeh sing mlaku, kaya sing asring dakkandhani, nanging saiki uga ujar tangis, dadi mungsuh saka salib Kristus; 19 pungkasane dadi karusakan, dewa iku weteng, padha gumunggung lan isin lan pikiran sehat dituju menyang jagad. "

Sampeyan kudu nuduhake andhap asor kanggo ngerti manawa ing Sang Kristus tegese dadi abdi amarga Sang Kristus rawuh ing jagad iki dudu minangka Gusti nanging dadi abdi. .

Ana risiko kanggo mentingake awake dhewe kanthi prasaja babagan kapentingan dhewe kanthi ngurmati wong liya, uga ngembangake arrogance sing asal saka bangga ing status, bakat utawa prestasi.

Solusi kanggo masalah ing hubungan interpersonal dumunung ing sikap keterlibatan karo wong liya. Semangat pengorbanan minangka ekspresi saka katresnan kanggo katresnan liyane sing diterangno ing Kristus, sing "manut karo pati, ya nganti mati!"

Wong-wong sing ora ngerti apa sing bakal ditindakké karo Paulus. Dheweke duwe hak ora milih path saka abdi, nanging bisa ngaku status sing sah.

Paulus nyariosaken dhumateng kita bilih boten wonten ruang kanggé agami kesejahteraan ingkang mboten sacara serius nindakaken peran abdi. Ana uga ora ana ruang kanggo kasetyan sing ora diwenehake malah rampung kanggo kepentingan wong liya.

kesimpulan

Kita urip ing masarakat sing didominasi egois, kanthi filsafat "aku dhisik" lan dibentuk karo cita-cita efisiensi lan sukses perusahaan. Nanging iki dudu nilai-nilai greja sing ditegesi dening Kristus lan Paulus. Awak Kristus kudu maneh target kerendahan Kristen, persatuan lan persekutuan. Kita kudu ngladeni wong liya lan nganggep tanggung jawab utama kanggo nyampurnakake katresnan kanthi tumindak. Sikap marang Kristus, kayata andhap asor, ora nuntut hak utawa nglindhungi kepentingan awake dhewe, nanging mesthi siap ngabdi.

dening Joseph Tkach