Apa sampeyan pracaya?

Maria lan Marta ora ngerti apa sing kudu dianggep Yesus nalika rawuh ing kutha sing dikubur patang dina sawisé dikubur Lazarus. Bareng sadhuwure lelara dheweke tambah gedhe, dheweke ngirim Yesus, sing dheweke ngerti dheweke bisa ngobati. Padha mikir yen Gusti Yesus, sing wis dadi kanca sanget karo Lazarus, bakal teka lan nguripake kabeh kanggo luwih apik. Nanging dheweke ora nindakake. Iku kandhane yen Gusti Yesus wis luwih penting kanggo nindakake. Mulané panjenengané tetep manggon ing kono. Gusti Yesus banjur dhawuh marang para sakabate, yen Lazarus bakal turu. Wong-wong padha ngira yèn Lazarus seda. Kaya biasane, wong-wong sing lagi ora ngerti.

Nalika Gusti Yesus lan murid-murid padha tekan ing Betania, ing kana para sadulure lan sadulure, Marta kandha marang Gusti Yesus yen mayit adhine wis wiwit rusak. Wong-wong padha kuciwa amarga padha ngolok-olok marang Gusti Yesus amarga wis suwe anggone nulungi kanca-kancane.

Aku uga wis kuciwa - utawa, luwih becik, ngganggu, duka, histeris, nekat - apa ora sampeyan? Kenging punapa Gusti Yesus nate nilaraken sedhèrèkipun? Ya, kenapa? Kita kerep pitakone pitakon sing padha ing dina iki - kepiye, apa Gusti Allah nglilani sedulurku sing mati? Yagene dheweke ngidini iki utawa bilai? Yen ora ana jawaban, kita ora bisa mbalela marang Gusti Allah.

Nanging Maria lan Marta, sanadyan padha kuciwa, babar pisan lan nepsu, ora murtad. Tembung Yesus ing Yohanes 11 cukup kanggo mentingake Martha. Raine ing ayat 35 nuduhake yen Maria kepengin ngerti.

Iki minangka tembung sing padha sing nyenengake lan nyukupi kabeneranku nalika aku nyiapake rong kesempatan kanggo ngrayakake ulang tahun lan Minggu Paskah, kebangkitan Yesus. Ing Yohanes 11,25 Gusti Yesus ora ngandika, "Aja kuwatir, Marta, aku bakal mundhak maneh Lazarus." Panjenenganipun ngandika marang dheweke, "Aku iki patangen lan urip. Sapa sing pretyaya marang Aku bakal urip menèh, senajan Dèkné mati. "  

Aku kebangkitan. Tembung sing kuwat. Kepiye dheweke bisa ngomong kaya ngono? Kanthi kekuwatan apa sing bisa diuripake supaya urip dhewe nganti mati lan urip maneh? (Mat. 26,61). Kita ngerti apa sing ora dingerteni dening Maria, Marta, Lazarus lan para murid, nanging mung ditemokake mengko: Yesus iku Gusti Allah, iku Gusti Allah lan mesthi bakal dadi Gusti Allah. Dheweke ora mung duwe kekuwatan kanggo nangekake wong sing wis mati, nanging dadi patangen. Iki tegese dheweke urip. Urip urip ing Gusti lan nerangake wateke. Kuwi sebabé nimbali awaké dhéwé: Aku iki.

Dina ulang tahun sing bakal teka, aku menehi alasan kanggo mikir babagan urip, pati lan apa sing bakal kelakon sabanjure. Nalika maca ukara sing diucapake Yesus Marta, tegese dheweke njaluk pitakon sing padha. Apa kowé ngandela yèn Panjenengané iku patangen lan urip? Apa aku arep urip maneh, ngerti yen aku kudu mati kaya sing liyane amarga aku pracaya marang Gusti Yesus? Ya, aku. Kepiye carane bisa nikmati wektu sing ditinggalake kanggo kula yen aku ora nindakake?

Amarga Gusti Yesus netepake urip lan ditampa maneh, amarga kuburan iki kosong lan Kristus wis wungu, aku uga bakal urip maneh. Happy Paskah lan ulang tahun seneng kanggo kula!

dening Tammy Tkach


pdfApa sampeyan pracaya?