Gusti Yesus banjur ngandika: "Ingsun iki bener

406 Yesus ngandika, "Aku iki bener Apa sampeyan wis tau njlèntrèhaké wong sing sampeyan kenal lan berjuang kanggo nemokake tembung sing bener? Wis kelakon, aku ngerti yen wong liya wis ngrasakake. Kita kabeh duwe kanca utawa kenalan sing angel dingerteni. Yésus ora masalah karo kuwi. Dheweke mesthi jelas, sanajan nerangake pitakonan "Sapa sampeyan?" mangsuli. Utamane seneng karo salah sawijining papan ing dina Injil Yohanes: «Aku cara lan kayekten lan urip; ora ana sing marani bapak amarga aku » (Yokanan 14,6).

Pernyataan iki mbedakake Yesus saka kabeh pimpinan agama liyane. Pemimpin liyane wis ujar: "Aku nggoleki bebener" utawa "Aku mulangake bebener" utawa "Aku nuduhake bebener" utawa "Aku dadi nabi sing sejatine". Gusti Yesus rawuh lan ujar: «Aku bener. Bebener ora minangka prinsip utawa ide sing samar. Bebener iku wong lan aku iku wong. »

Kene kita tekan titik penting. Pangerten kaya iki supaya kita bisa ngetrapake keputusan: manawa kita pracaya marang Gusti Yesus, banjur kudu pracaya marang kabeh sing diucapake. Yen kita ora pracaya, banjur kabeh ora ana gunane, mula aku ora pracaya marang bab-bab liyane. Ora ana downplaying. Salah sijiné yaiku bebener ana ing wong lan ngomongake kayekten, utawa loro-lorone sing salah.

Yaiku bab sing apik banget: ngerti yen dheweke iku bebener. Ngerti sing bener tegese aku bisa ngandelake apa sing dakkandhakake sabanjure: "Sampeyan bakal ngerti bebener lan bebener bakal mbebasake sampeyan" (Yokanan 8,32). Paulus ngelingake babagan iki ing Surat menyang Galatia: "Kristus mbebasake kita kanggo kabebasan!" (Gal.5,1).

Ngerteni Kristus tegese ngerti yen bebener ana ing dheweke lan kita bebas. Bebas saka paukuman saka dosa-dosa kita lan bebas tresna marang wong liya karo katresnan radikal sing padha nuduhake marang fellow wong saben dina urip ing bumi. We are free ing kapercayan marang aturan Allah liwat kabeh kaping lan ing sainderinge. Amarga kita ngerti kayekten, bisa dipercaya lan urip miturut tuladha Kristus.

dening Joseph Tkach


pdfGusti Yesus banjur ngandika: "Ingsun iki bener