Ora ana uwal

Iklan TV lawas kanggo bubuk wêdakakêna nuduhake wanita sing kesal nalika dina sing rame banget, lalu lintas dalan, tagihan, binatu, lan liya-liyane. Dheweke ngetutake: Rip aku, Calgon! Adegan dadi wong wadon sing padha ngguyu lan seneng ing bathine nalika anak-anake ana ing kamar sebelah.

Ora bakal dadi gedhe yen kita bisa mung sikat adoh kita lan flush mau mudhun saluran karo bathwater? Sayange, ujian lan masalah kita asring luwih kuwat amarga kulit urang kandel lan ora bisa dicukur kanthi gampang. Padha koyone tetep karo kita.

Mother Teresa matur yen uripe ora amben saka roses. "Statement iki kita bisa mung kanthi konfirmasi, sanajan aku nampa apa part nglakoni adoh aku nandur supaya akeh wungu bushes bisa ing Taman ngarep!

Kerusuhan, kuciwa lan sungkowo ketemu kabeh. Dheweke wiwit nalika kita bocah cilik lan nggabungake kita nganti kita bisa menyang taun-taun kepungkur. Kita sinau kanggo nangani keraguan, kekecewaan lan kasangsaran lan manggon karo wong-wong mau.

Nanging kenapa sawetara katon luwih apik kanggo ngatasi kekuwatan iki tinimbang liyane? Bentenipun, mesthi, adhedhasar kapercayan kita. Pengalaman sing ala isih paah, nanging iman bisa ngasah rasa nyuda.

Apa lara ora bakal kelangan kerja lan ngadhepi kangelan sing bisa uga? Ya, nanging iman njamin supaya Gusti Allah kudu ngurus kabutuhan (Mat. 6,25). Apa lara ora kelangan wong sing dikasihi? Mesthi wae, nanging iman nggawe manawa kita bakal weruh wong iki kanthi badan anyar (1 Cor. 15,42).

Apa saben test utawa masalah gampang? Ora, nanging percaya marang Gusti Allah mbenerake manawa Yesus ora nate ninggal, ora ana masalah apa wae sing ana (Ibrani 13,5). Dheweke seneng ngilangake beban kita (Mat.11,28-30). Dheweke seneng ngancani sapa wae sing percaya marang dheweke (Jabur 37,28) lan nglindhungi wong sing percaya (Jabur 97,10).

Iman ora mung ndadekake masalah-masalah kita ilang, lan rasa sakit tetep terus. Nanging kita ngerti lan dipercaya, sing menehi urip dhewe kanggo kita. Dheweke wis nandhang sangsara luwih abot tinimbang kita bisa mbayangno. Dheweke bisa ngancani kita liwat nyeri.

Terus njupuk bathi gelembung sing panas lan panas iki. Cahya lilin, mangan coklat lan maca sensasi apik. Yen sampeyan metu saka bak, masalah isih ana, nanging dadi Yesus. Dheweke ora ngilangi kita, kaya sing dikandhakake Calgon, nanging dheweke ora ngilang. Dheweke bakal ana ing kono.

dening Tammy Tkach


pdfOra ana uwal