Wekasane

Yen ora ana masa depan, Paulus nyerat, dadi bodho banget percaya marang Kristus (1 Korinta 15,19). Wangsit minangka bagean penting lan iman saka Kristen. Wangsit ing Kitab Suci nyariosaken babar pisan. Kita bisa narik akeh kekuwatan lan wani yen kita fokus ing pesen utami, dudu ing rincian sing bisa dibantah.

Tujuan prophecy

Wangsit punika mboten dhasar piyambak - punika ngandharaken bebener sing luwih dhuwur. Yaiku Gusti Allah ngrujuk manungsa karo awake dhewe, Gusti Allah; Gusti Allah ngapura dosané awaké déwé. yen dheweke ndadekake kita kanca kanca saka Gusti Allah. Kasunyatan iki nyatakake prophecy.

Wangsit ana ora mung kanggo prédhiksi acara nanging kanggo referensi marang Gusti Allah. Dheweke ngandhani yen Gusti Allah, apa Panjenengane, apa sing Panjenenganake lan apa sing dheweke ngarepake. Wangsit nyatakaké manungsa kanggo ngrungokake rekonsiliasi karo Gusti Allah liwat iman marang Gusti Yesus Kristus.

Akeh ramalan tartamtu sing wis kelakon ing jaman Prajanjian Lawas, lan kita ngarepake luwih akeh sing bakal kelakon. Nanging kanthi kabeh wangsit, fokus yaiku ana perkara sing beda banget: panebus - pangapuraning dosa lan urip langgeng sing ditindakake liwat Yesus Kristus. Wangsit nuduhake manawa Gusti Allah dadi pituduh sejarah (Daniel 4,14); iku nguatake kapercayan kita marang Kristus (Yokanan 14,29) lan menehi pangarep-arep kanggo masa depan (1
4,13-18).

Antarane liyane, Nabi Musa lan para nabi nulis babagan Kristus manawa dheweke bakal dipateni lan digedhekake (Lukas 24,27:46 lan). Dheweke uga prédhiksi acara sawise wungune Gusti Yesus, kayata martakake Injil (Ayat 47).

Wangsit nuduhake kita kawilujengan ing Kristus. Yen kita ora ngerteni iki, kabeh wangsit ora ana gunane kanggo kita. Mung liwat Kristus bisa mlebu Kraton sing ora bakal entek (Daniel 7,13: 14-27 lan).

Kitab Suci ngumumake bali saka Kristus lan Pengadilan Akhir, iku ngumumake siksa lan hadiah sing abadi. Kanthi nglakoni, dheweke nuduhake wong-wong manawa keslametan perlu lan sekaligus yen keslametan bakal teka kanthi aman. Ramalan kasebut ngandhani yen Gusti Allah bakal tanggung jawab marang kita (Yudas 14-15) manawa dheweke kepengin ditebus (2 Petrus 3,9) lan manawa dheweke wis ngluwari kita (1 Yokanan 2,1: 2). Iki njamin manawa kabeh piala bakal dikalahake, yen kabeh ketidakadilan lan kasangsaran bakal rampung (1 Korinta 15,25:21,4; Wahyu).

Wangsit nguatake wong sing ngandel: ngandhakake yen usahane ora sia-sia. Kita bakal disimpen saka buron, kita bakal dibenerake lan diganjar. Wangsit ngelingake babagan katresnan lan kasetyaning Gusti Allah lan mbantu kita tetep setya (2 Petrus 3,10: 15-1; 3,2 Yohanes 3). Kanthi ngelingake yen kabeh ngurmati materi minangka ephemeral, wangsit ngelingake kita supaya bisa ngormati prekara-prekara sing isih katon Gusti Allah lan hubungane sing abadi karo dheweke.

Zakaria nyebutake ramalan minangka panggilan kanggo mratobat (Zakharia 1,3-4). Gusti Allah ngelingake paukuman, nanging ngarepake rasa getun. Kaya sing dijlentrehake ing crita Yunus, Gusti Allah wis siyap mbatalake pengumuman nalika wong-wong ngowahi. Tujuan ramalan yaiku kanggo ngowahi kita dadi Gusti Allah, sing duwe masa depan sing apik banget; ora puas ngorok, ngerti "rahasia".

Syarat dhasar: Ati-ati

Carane ngerti babagan nabi Kitab Suci? Mung kanthi ati-ati banget. Pasti teges "pemauh" propaganda sing mbedakake injil karo prophecies palsu lan dogmatisme salah. Amarga nyalahi panggunaan ngenani babagan nabi kasebut, sawetara wong ngojok-ojoki Kitab Suci, malah ngaku marang Kristus piyambak. Dhaptar ramalan gagal mesthine minangka peringatan sing yakin sing kepercayaan pribadi isih ora njamin bebener. Wiwit ramalan palsu bisa ngurangi iman, kita kudu ngati-ati.

Kita ora perlu prediksi sensasional supaya bisa nambah wutah spiritual lan urip Kristen. Kawruh kaping lan rincian liyane (sanajan padha katon bener) ora dijamin karahayon. Fokus kanggo kita mesthine Kristus, dudu pro lan kontra, apa iki utawa kekuwatan jagad bisa uga diinterpretasikake minangka "kewan".

Wangsit punika tegesipun bilih kita mboten sethitik nandheske bab Injil. Manungsa kudu mratobat lan pracaya marang Sang Kristus, manawa bali Sang Kristus panci utawa ora, manawa bakal ana millennium utawa ora, manawa Amerika wis ditangani ing babagan nabi Kitab Suci utawa ora.

Yagene pangandikane dadi angel guneman? Mbok menawa alasan paling penting yaiku dheweke kerep nyatakake ing allegories. Pembaca asli bisa uga ngerti apa tegese simbol; awit kita manggon ing budaya lan wektu sing beda, interpretasi luwih akeh masalah kanggo kita.

Tuladha basa simbolis: Jabur nomer 18. Ing bentuk puisi, dheweke nerangake babagan carane Gusti Allah ngluwari David saka mungsuh-mungsuhnya (Ayat 1). David nggunakake simbol beda kanggo iki: Uwal saka dununge wong mati (4-6), gempa (8), mlebu ing langit (10-14), malah ngluwari saka kasangsaran (16-17). Prekara kasebut durung kedadeyan, nanging digunakake sacara simbolik lan puisi kanthi cara kiasan kanggo nggambarake fakta-fakta tartamtu, supaya bisa katon "katon". Iki ramalan apa.

Yésaya 40,3-4 ngendika menawa gunung-gunung sing dirusak, dalan sing digawe - sing ora secara harfiah temenan. Lukas 3,4-6 nuduhake yen wangsit iki kawujud dening Yohanes Pembaptis. Iku ora babagan gunung lan dalan kabeh.
 
Yoel 3,1: 2 prédhiksi manawa Rohing Allah bakal diwutahake "tumrap kabeh daging"; miturut Peter, iki wis rampung karo sawetara puluhan wong ing Pentekosta (Para Rasul 2,16: 17). Impen lan wahyu sing diwulangake dening Joel kanthi rinci babagan katrangan fisik. Nanging Petrus ora mbutuhake pratandha eksternal ing babagan akuntansi - lan kita uga ora nglakoni. Yen kita ngatasi imajinasi, mula ora bakal mlebu tembung verifikasi kabeh rincian babagan ramalan.

Kesimpulan iki ndadekake cara wong ngandharake panemune Kitab Suci. Siji maca luwih seneng interpretasi harfiah, liyane sing ditransfigurasi, lan mungkin ora bisa mbuktekaken sing bener. Iki meksa kita fokus ing gambar sakabèhé, ora rincian. Kita katon liwat susu susu, ora liwat kaca nggedhekake.

Ora ana konsensus Kristen ing sawetara babagan ramalan penting. Mangkono z. Contone, ing topik Pengangkatan, Mangsa Kesanga Besar, Milenium, Negara Penengah lan Neraka sing beda-beda. Pendapat individu ora penting ing kene.

Senajan padha minangka bagéan saka rencana Ilahi lan penting kanggo Gusti Allah, ora penting yen kita entuk kabeh jawaban sing bener ing kene - utamane ora nalika nyebarake perselisihan antarane kita lan wong sing ora setuju. Sikap kita luwih penting tinimbang dogmatisme ing saben individu. Mungkin kita bisa mbandhingaké ramalan kanthi lelungan. Kita ora perlu ngerti persis ing ngendi tujuan kita, apa cara lan apa kecepatan kita tekan ing kono. Apa sing kita kudu ndhuwur iku dipercaya ing "pandhuan" kita, Yesus Kristus. Dheweke mung siji sing ngerti cara, lan tanpa dheweke kita kesasar. Ayo tetep dheweke - dheweke ngurus rincian.

Ing babagan omens lan leladen iki saiki kita kepengin ndeleng sawetara doktrin-doktrin Kristen dhasar sing nangani mangsa ngarep.

Kembange Kristus

Acara utama sing nemtokake ajaran kita bab mangsa iku yaiku kedadéan sing kaping pindho Kristus. Dheweke bakal bali, ana persatuan sing meh rampung.

Gusti Yesus ngumumake marang para sakabate yen bakal "teka maneh" (Yokanan 14,3). Ing wektu sing padha, dheweke ngelingake para sakabat supaya ora mbuwang wektu karo petungan tanggal (Mat. 24,36). Dheweke ngritik wong sing percaya yen saiki wis cedhak (Mat. 25,1: 13), nanging uga wong-wong sing percaya karo wektu tundha dawa (Matéus 24,45: 51). Moral: Kita mesthi kudu disiapake, kita kudu siyap, sing dadi tanggung jawabe.

Malaikat ngumumake marang para sakabate: Kaya dene Yesus tindak menyang swarga, dheweke bakal teka maneh (Para Rasul 1,11). Dheweke bakal "ngungkapake awake dhewe ... saka swarga karo para malaikat kekuwatane nyala geni" (2 Tesalonika 1,7: 8). Paulus nyebutake "penampilan kamulyaning Gusti Allah sing Maha Agung lan Juru Slamet kita Yesus Kristus" (Titus 2,13). Peter uga ngomongake "Yesus Kristus sing diturunake" (1 Petrus 1,7: 13; waca uga ayat), kaya John (1 Yokanan 2,28). Kajaba iku, ing surat menyang Ibrani: Yesus bakal katon "kanggo kaloro" "kanggo wong-wong sing nunggu slamet" (9,28).
 
Ana pangandikan "swara" sing keprungu, saka swarane "malaikat malaikat", "trompet Allah" (2 Tesalonika 4,16). Rawuh sing nomer loro dadi cetha, katon lan bisa dirungokake, ora bisa dibedakake.

Bakal diiringi rong acara liyane: kebangkitan lan pengadilan. Paulus nyerat manawa wong mati bakal wungu ing Kristus nalika Gusti rawuh, lan ing wektu sing padha wong-wong sing urip bakal digawa menyang udara kanggo ketemu Gusti sing mudhun (2 Tesalonika 4,16: 17). "Amarga slompret bakal muni," Paulus nyerat, "lan wong mati bakal diuripake maneh, lan kita bakal rubah" (1 Korinta 15,52). Kita ngalami transformasi - kita "mulia", kuat, ora bisa dilalekake, abadi lan spiritual (Vv. 42-44).

Matius 24,31, misale jek nggambarake iki saka sudut pandang sing beda: "Lan dheweke [Kristus] bakal ngutus malaekat-malaikat kanthi kalasangka sing padhang, lan dheweke bakal nglumpukake para pinilih saka ing patang angin, saka ing sisih mburi langit." Weeds Jesus ujar yen ing pungkasan taun dheweke bakal "ngirim malaekat-malaikat lan dheweke bakal nglumpukake saka Kraton kabeh sing bakal nyebabake sampah lan sing salah" (Matéus 13,40: 41). "Amarga bakal kelakon Putrane Manungsa rawuh ing kamulyaning bapakne karo para malaekat, mula dheweke bakal ngganjar saben wong miturut tumindake" (Mat. 16,27). Ing pasemon bab abdi sing setya kalebu bali saka Gusti (Mat. 24,45: 51) lan ing pasemon saka para wadhah sing dipasrahake marang dheweke (Mat. 25,14: 30) uga pangadilan.

Nalika Gusti rawuh, Paulus nyerat, "Dheweke uga bakal nedahake cahya" apa sing didhelikake ing pepeteng lan bakal ngudharake upaya jantung. Banjur kabeh wong bakal dipuji dening Gusti Allah ” (1 Korinta 4,5). Mesthi, Gusti Allah wis ngerteni saben wong, lan ing babagan pangadilan kasebut wis kelakon sadurunge wangsulane Kristus. Nanging banjur bakal "digawe umum" kanggo pisanan lan diumumake kanggo kabeh wong. Kasunyatan manawa kita diwenehi urip anyar lan entuk pahala iku dadi dorongan sing luar biasa. Ing pungkasan "Bab Wungun" Paulus ngucap: "Nanging matur nuwun marang Gusti Allah sing menehi kamenangan liwat Gusti Yesus Kristus. Mulané, para sadulur sing daktresnani, kudu mantep, tetep lan tetep mundhak ing pakaryané Gusti, amarga sampeyan ngerti manawa pakaryanmu ana ing Gusti ora sia-sia ” (1 Korinta 15,57: 58).

Dina pungkasan

Kanggo nggedhekake minat, para guru wangsit seneng takon: "Apa kita urip ing sawetara dina kepungkur?" Wangsulan sing bener yaiku "Ya" - lan wis bener suwene 2000 taun. Petrus ngutus ramalan babagan sawetara dina kepungkur lan ngetrapake wektu kasebut (Kisah 2,16: 17), kaya panulis surat kanggo wong-wong Ibrani (Ibrani 1,2). Suwene sawetara dina wis suwe ora ana sing dipikirake dening sawetara wong. Gusti Yesus menang babagan mungsuh lan mundhak ing jaman anyar.

Kanggo milenium, perang lan kasangsaran sing nggusah manungsa. Apa luwih becik? Mbokmenawa. Sawise iku bisa luwih apik, lan banjur dadi maneh. Utawa bakal luwih apik kanggo sawetara wong, kanggo wong ing wektu sing padha Samsaya Awon. Saindhenging sajarah, "indeks kasangsaraan" wis pacing munggah lan mudhun, lan bakal terus nglakoni.
 
Nanging maneh, sawetara wong Kristen ketoke "ora cukup ala". Dheweke meh ngelak banget karo kasangsaran gedhe, sing diterangake minangka wektu darurat sing paling elek sing bakal ana ing jagad iki (Mat. 24,21). Dheweke kagum karo Antikristus, kewan "," wong dosa "lan mungsuh-mungsuh liyane Gusti Allah. Ing saben acara sing nggegirisi, dheweke rutin ndeleng tandha manawa Kristus bakal kondur.

Pancen Yesus nerangake babagan wektu kasangsaran sing elek (Mat. 24,21:70), nanging sebagian besar sing diramalake ditindakake nalika dikepung ing Yerusalem ing taun. Gusti Yesus ngelingake para sakabate babagan perkara sing isih kudu ngalami awake dhewe; e.g. B. manawa prelu wong-wong Yudea bisa ngungsi menyang gunung (V. 16).

Yesus prédhiksi wektu darurat terus nganti bali. "Sampeyan ana masalah ing jagad iki," ujare (Yokanan 16,33, terjemahan wong akeh). Akèh para muridé sing ngurbanké nyawané kanggo percaya marang Jahshua. Nyoba minangka bagean saka urip Kristen; Gusti Allah ora nglindhungi kita kabeh masalah (Kisah 14,22:2; 3,12 Timotius 1:4,12; Petrus). Malah nalika jaman rasul, Antikristus kerja (1 Yohanes 2,18:22 lan 2; 7 Yohanes).

Apa karajan gedhe sing bakal diramalake kanggo masa depan? Akeh wong Kristen sing pracaya, lan mungkin padha bener. Nanging jutaan warga Kristen ing saindhenging donya wis nganiaya dina iki. Akeh sing tiwas. Kanggo saben wong, kahanan sing ala ora bisa luwih elek tinimbang saiki. Kanggo rong milenia kaping elek wis teka liwat Kristen maneh lan maneh. Mungkin malah kasangsaran gedhe luwih suwe tinimbang akeh wong sing mikir.

Tugas Kristen kita tetep padha, manawa kasangsaraan kasebut cedhak utawa adoh, utawa manawa wis wiwit. Spekulasi babagan masa depan ora mbantu kita dadi liyane kaya Kristus, lan nalika digunakake minangka pengungkit kanggo meksa wong-wong mratobat, iku bakal dilecehke. Sapa sing ngekspresh babagan kesusahan, nggunakake wektu sing elek.

Milenium

Wahyu 20 nyariosaken babagan pamaréntahan millennial Kristus lan para kudus. Sawetara Kristen secara harfiah ngerti iki minangka kerajaan sewu taun dibangun dening Kristus ing bali. Kristen liyané minangka simbol "ewu taun" minangka lambang kekuasaan Kristus ing Pasamuwan, sadurungé bali.

Nomer ewu bisa digunakake sacara simbolik ing Kitab Suci (Deut 5; Jabur 7,9), lan ora ana bukti manawa kudu dijupuk secara harfiah ing Wahyu. Wahyu kasebut ditulis kanthi gaya gegambaran khusus. Ora ana buku Kitab Suci liyane sing ngandhani manawa Kratoning wektu winates bakal dipesthekake nalika dibalik. Kosok baline, ayat kaya Daniel 50,10:2,44, uga nuduhake manawa kekaisaran bakal langgeng tanpa krisis 1000 taun sabanjure.

Yen ana kerajaan millen millen sawise wangsulane Kristus, wong duraka bakal diuripake lan diadili sewu taun sawise wong mursid (Wahyu 20,5). Nanging, pasemon Gusti Yesus ora nuduhake kesenjangan kasebut ing wektu (Mat. 25,31: 46-5,28; Yokanan 29). Milenium ora dadi bagian saka Injil Kristus. Paulus nyerat manawa wong-wong mursid lan wong jahat ora ditangekake maneh ing dina sing padha (2 Tesalonika 1,6: 10).

Akeh pitakonan sing luwih akeh babagan topik iki bisa dibahas, nanging ora perlu ing kene. Kanggo saben cita kasebut bisa ditemokake ing Kitab Suci. Apa individu bisa pracaya uga ing syarat-syarat Millennium, siji bab punika tartamtu: Ing sawetara titik, kasebut ing wektu Wahyu 20 tekan pungkasan, lan sampeyan tindakake swarga anyar lan bumi anyar, langgeng, kamulyane, ageng, luwih apik lan maneh saka Millenium. Mulane, nalika kita mikir babagan donya sing éndah ing wayah esuk, kita luwih seneng fokus ing karajan sing langgeng, sampurna, ora minangka mangsa. We have eternity to look forward to!

Bebarengan karo kalanggengan

Kepiye carane - kalanggengan? Kita mung ngerti manawa ing potongan (1 Korinta 13,9: 1; 3,2 Yohanes) amarga kabeh tembung lan pikiran kita adhedhasar ing jagad iki. David ngucapake kaya mangkene: "Sadurunge sampeyan bungah bakal kebak rasa lan kebahagiaan ing sisih tengenmu," (Jabur 16,11). Sisih paling apik ing kalanggengan bakal urip karo Gusti Allah; kepiye carane wong; kanggo ndeleng dheweke apa pancen dheweke; supaya ngerti lan kenal luwih apik dheweke (1 Yokanan 3,2). Iki minangka tujuan utama lan kekarepan saka Gusti Allah, lan iki bakal marem kita lan menehi kabungahan ing salawas-lawase.

Lan ing taun-taun 10.000, karo sedhéla ahead of kita, kita bakal katon maneh ing gesang kita dina iki lan eseman ing kuwatir kita, lan gumun carane cepet nalika Gusti Allah wis nindakake pakaryan nalika kita padha kena. Iku mung wiwitan, lan ora bakal ana pungkasan.

dening Michael Morrison


pdfWekasane