Apa kawilujengan?

293 apa sing Napa aku urip Apa uripku duwe tujuan? Apa sing bakal kelakon nalika aku mati? Pitakon dhasar sing wis ditakoni kabeh wong sadurunge. Pitakon sing bakal kita wangsulan ing kene sing kudu ditampilake: Ya, urip duwe arti; ya, ana urip sawise mati. Ora ana sing luwih aman tinimbang pati. Ing sawijining dina, kita nampa warta medeni yen wong sing ditresnani wis seda. Dumadakan ngelingake manawa kita uga kudu mati sesuk, taun ngarep utawa setengah abad. Wedi mati bakal nyebabake sawetara penakluk Ponce de Leon kanggo golek sumber banyu enom sing legendaris. Nanging panen ora bisa dipateni. Pati teka kabeh. 

Akeh dina saiki nyedhiyakake pangarep-arep kanggo extension urip lan teknis ilmiah-teknis. Apa sensasi nalika para ilmuwan bisa nemokake mekanisme biologi sing bisa ditundha utawa mbokmenawa uga bisa nyegah panandhang kabeh! Iku bakal dadi berita sing paling gedhe lan paling entheng ditampa ing sajarah donya.

Malah ing donya super-teknis, akeh wong sing nyadari yen iki minangka impen sing ora bisa didandani. Akeh wong sing kepengin urip sawise mati. Mungkin sampeyan salah siji saka sing duwe rasa seneng. Apa ora apik yen manungsa pancen duwe nasibe sing apik? A nasibe sing nyakup urip langgeng? Pangarep-arep iki ana ing rancangan kawilujengan Gusti Allah.

Nyatane, Gusti Allah ngupayakake urip langgeng tumrap manungsa. Gusti Allah, sing ora ngapusi, rasul Paulus nyerat, janji ngarep-arep urip langgeng ... (Titus 1: 2).

Ing papan liya, dheweke nulis manawa Gusti Allah pengin kabeh wong disimpen lan ngerti kabeneran (1 Timotius 2: 4, terjemahan saka pesawat). Liwat Injil kawilujengan, sing diwartakake dening Yesus Kristus, sih-rahmat penyembuhan Gusti Allah wis katon ing kabeh wong (Titus 2: 11).

Diukum pati

Dosa teka ing donya ing Taman Eden. Adam lan Hawa banjur gawé dosa lan turun-tumurun padha tumindak mangkono. Ing Rum 3, Paul ngandharaken bilih sadaya manungsa punika dosa.

  • Ora ana sing adil (Ayat 10)
  • Ora ana sing takon bab Gusti Allah (Ayat 11)
  • Ora ana siji sing tumindak apik (Ayat 12)
  • Ora ana wedi marang Gusti Allah (Ayat 18).

... kabeh padha dosa lan kekurangan kamulyan sing kudu dikandhani karo Gusti Allah, Paulus nyatakake (Ayat 23). Dheweke ndhaptar piala amarga ora bisa ngatasi dosa - kalebu iri, pembunuhan, laku jina, lan kekerasan (Roma 1: 29-31).

Rasul Petrus ngandhani kelemahane manungsa minangka kepinginan manungsa sing nglawan jiwa (1 Petrus 2:11); Paulus ngandhani dheweke minangka hawa nafsu sing ala (Roma 7: 5). Dheweke ngandhakake manawa manungsa urip miturut alam donya iki lan usaha kanggo nindakake karep saka daging lan pikiran (Efesus 2: 2-3). Malah manungsa lan pemikiran sing paling apik ora nindakake keadilan apa sing diarani kaadilan ing Kitab Suci.

Hukum Allah nemtokake dosa

Apa tegese dosa, tegese nglanggar karsane Gusti, mung bisa ditetepake karo latar mburi ukum ketuhanan. Angger-anggering Toret Gusti iku nuduhake watak Allah. Babagan norma kanggo tumindak manungsa sing ora duwe dosa. ... upah dosa, Paulus nyerat, yaiku pati (Roma 6: 23). Gegawe dosa kasebut kalebu paukuman pati diwiwiti karo wong tuwa sing pisanan yaiku Adam lan Hawa. Paulus ujar karo kita: ... kayadene dosa mlebu ing jagad lumantar manungsa [Adam] lan pati lumantar dosa, mulane pati mati lumebu ing kabeh wong amarga kabeh padha gawe dosa. (Roma 5: 12).

Namung Gusti Allah ingkang saged ngluwari kita

Dadi, paukuman kanggo dosa iku pati, lan kita kabeh pantes amarga kabeh dosa kita. Kita ora bisa nindakake apa-apa kanggo nylametake mati. Kita ora bisa tumindak karo Gusti Allah. Kita ora bisa menehi apa-apa marang dheweke. Malah karya sing becik ora bakal bisa nylametake kita saka nasibe kita. Boten saged kita tindak kanthi kekiyatan kita piyambak ingkang saged nggayuh ketidaksempurnaan rohani kita.

Kahanan sing alus, nanging ing sisih liya kita duwe pangarep-arep tartamtu. Paulus nulis marang wong-wong Roma manawa umat manungsa tundhuk ing kekarepan tanpa kekarepan, nanging liwat wong sing duwe pangarep-arep (Roma 8: 20).

Gusti Allah bakal nylametake kita saka awake dhewe. Warta apik tenan! Paulus nambahake: ... amarga tumitah uga bakal dibebasake saka ikatan kekarepan nganti bebas kamardikan para putraning Allah (Ayat 21). Saiki ayo goleki janjine keslametan Gusti.

Gusti Yesus damel kita kaliyan Gusti Allah

Rancangan kawilujengan Allah diadegake sanajan sadurunge digawe manungsa. Wiwit wiwitan jagad, Yesus Kristus, Putraning Allah, minangka domba korban sing dipilih (Wahyu 13: 8). Pétrus nyatakake manawa wong Kristen bakal ditebus nganggo getih Kristus sing larang, sing dipilih sadurunge jagad (1 Petrus 1: 18-20)

Gusti Allah nggambarake keputusan Gusti Allah kanggo menehi kurban dosa minangka tujuan langgeng sing ditindakake dening Gusti Allah ing Sang Kristus Yesus (Efesus 3:11). Ing jaman mbesuk, Gusti Allah kepengin ... nedahake kasugihan gedhene sih-rahmat lumantar kabegjan tumrap kita ana ing Sang Kristus Yesus (Efesus 2:7).

Yesus saka Nasaret, dadi Gusti Allah, teka lan manggon ing antarane kita (Yokanan 1:14). Dheweke njupuk manungsa lan nuduhake kabutuhan lan kuatir. Dheweke diuji kaya kita, nanging tetep ora ana dosa (Ibrani 4:15). Sanajan dhèwèké sampurna lan ora salah, dhèwèké ngorbor nyawane kanggo dosa-dosa kita.

Kita sinau manawa Yesus nyelehake cathetan spiritual kita ing salib (Kolose 2:13 nganti 14). Dheweke wis ngluwari akun dosa supaya kita bisa urip. Yesus seda kanggo nylametake kita!
Motif Gusti kanggo ngirim Gusti Yesus wis ditulis kanthi ringkes ing salah sawijining ayat Alkitab sing kondhang ing jagad Kristen: Amarga Gusti Allah tresna marang jagad iki, dheweke masrahake putrane ontang-anting supaya kabeh wong sing percaya marang dheweke ora ilang, nanging urip langgeng wis (Yokanan 3:16).

Gusti Yesus tumindak nyimpen kita

Gusti Allah ngutus Yesus menyang jagad kanggo nyimpen jagad liwat Panjenengane (Yokanan 3:17). Kaslametan kita mung bisa lumantar Yesus. ... Ora ana keslametan liyane, uga ora ana jeneng liyane sing diwenehake kanggo manungsa ing sangisore swarga supaya kita bisa slamet (Kisah Para Rasul 4:12).

Ing rencana kawilujengan Gusti Allah, kita kudu dibenerake lan didandani karo Gusti Allah. Sabdhoning ngluwihi mung dosa (sing kalebu, Nanging). Gusti Allah ngluwari kita saka dosa lan, liwat kekuwatan Roh Suci, ngidini kita dipercaya dheweke, nuruti dheweke lan tresna marang dheweke.
Kurban Yesus mujudake ekspresi sih-rahmat saka Gusti Allah sing nyucekake maneh dosa lan ngukum pati. Paulus nyerat manawa kabeneran siji minangka sabdhoning kanggo kabeh wong (saka sih-rahmat Gusti) sing nuntun urip (Roma 5: 18).

Tanpa kurban Gusti Yesus lan sih-rahmatipun Gusti, kita tetep wonten ing pangawulan dosa. We are all sinners, kita kabeh ngadhepi paukuman pati. Dosa iku misahake kita saka Gusti Allah. Dheweke mbangun tembok antarane Gusti Allah lan kita sing kudu dirungkem dening sih-rahmate.

Carane dosa condemned

Rencana kawilujengane Gusti Allah nuntut supaya dosa diukum. Kita maca: Kanthi ngirim putrane kanthi bentuk daging sing ala ... [Allah] ngukum dosa ing daging (Roma 8: 3). Bendungan iki ana sawetara dimensi. Iki kabeh diwiwiti kanthi dosa sing ora bisa kita lakoni, ukara nganti tekane mati. Paukuman pati iki bisa disalahake utawa diguling kanthi total dosa. Iki nyebabake pati Yesus.

Paulus nyerat marang wong Efesus yen dheweke urip bareng karo Kristus nalika mati ing dosa (Efesus 2:5). Banjur ukara inti, sing jelas bisa entuk kaslametan: ... sampeyan wis disimpen kanthi sih-rahmat ...; kawilujengan iku mung saka sih-rahmat.

Biyen, sadurunge dosa, pancen wis mati, sanajan isih urip ana ing daging. Sapa wae sing wis dibenerake dening Gusti Allah, isih bakal ngalami pati daging, nanging bisa uga wis dadi wong sing langgeng.

Paulus ngandhani kita ing Efesus 2: 8: Amarga kanthi sih-rahmat sampeyan wis disimpen kanthi iman, lan dudu saka sampeyan: peparinge Gusti Allah iku ... tegese rekonsiliasi karo Gusti Allah. Dosa nggawe jeblugan antarane kita lan Gusti Allah. Sabdhoning mbusak alienasi iki lan ndadékaké kita hubungan sing cedhak karo Gusti Allah. Banjur kita disimpen saka jalaran saka dosa sing ala. Kita disimpen saka jagad sing dikunjara. Kita nuduhake ... ing sifat ketuhanan lan wis uwal ... kepinginan pernicious donya (2 Petrus 1: 4).

Saka wong sing ana hubungane karo Gusti Allah, Paulus ngandika: Awit kita wis dadi wong sing bener liwat iman, kita duwe perdamaian karo Gusti Allah dm-eh Gusti kita
Yesus Kristus ... (Roma 5: 1).

Dadi wong Kristen saiki urip ing sih-rahmat, durung aman saka dosa, nanging terus-terusan mratobat dening Roh Suci. John nyerat: Nanging yen kita ngakoni dosa-dosa kita, dheweke pancen setya lan mung dheweke ngapura dosa-dosa kita lan ngresiki kita saka kabeh keadilan (1 Yokanan 1: 9).

Minangka wong-wong Kristen, kita ora bakal duwe sikap sing durung duwe dosa. Nanging, kita bakal metokake woh saka gaib ing gesang kita (Galatia 5: 22-23).

Paulus nyerat: Amarga kita dadi pakaryane, diciptakake ana ing Sang Kristus Yesus kanggo pakaryan sing apik ... (Efesus 2: 1 0). Kita ora bisa golek kabeneran liwat tumindak sing apik. Manungsa dianggep kabenerake ... kanthi pracaya marang Kristus lan dudu kanthi tumindak ukum (Gal. 2:16).

Kita nindakake keadilan ... tanpa pakaryan ukum, mung kanthi iman (Roma 3: 28). Nanging yen kita ngambah dalane Gusti Allah, kita uga bakal nyoba nyenengi dheweke. Kita ora disimpen kanthi tumindak, nanging Gusti Allah wis maringi karahayon supaya kita bisa nindakake pakaryan apik.

Kita ora bisa nampani sih-rahmat Allah. Panjenenganipun maringi dhumateng kita. Kawilujengan ora soko sing bisa kita lakoni liwat tapa utawa karya agama. Bebeneré lan sih-rahmaté Gusti Allah tetep ana sing ora dikarepake.

Paulus nyerat manawa kabeneran asale saka kabecikan lan rasa tresna marang manungsa (Titus 3: 4). Ora teka tumindak keadilan, sing wis ditindakake, nanging amarga sih-rahmat (Ayat 5).

Dadi anak saka Gusti Allah

Sawise Gusti Allah nimbali kita lan kita nate nimbali kanthi iman lan percaya, Gusti Allah ndadekake anak-anake. Ing kene Paulus nggunakake anak minangka conto kanggo nggambarake tumindak sih-rahmat saka Gusti Allah: Kita nampa roh kaya bocah [crowd-translate.: Roh saka putra) ... sing diarani: Abba, bapak sing ditresnani! (Roma 8: 15). Kanthi mekaten, kita dadi putrane Gusti Allah lan kanthi mangkono para ahli waris, yaiku pewaris Gusti Allah lan ahli waris Kristus (Ayat 16-17).

Sadurunge nampa sih-rahmat, kita ana ing pangawulan kekuwatan ing jagad iki (Gal. 4:3). Yesus ngrancang kita supaya kita bisa nampa masa kanak-kanak (Ayat 5). Paulus ujar: Amarga saiki bocah-bocah saiki ... ora dadi batur maneh nanging bocah; nanging yen bocah, pusaka liwat Gusti Allah (Ayat 6-7). Yaiku janji sing luar biasa. Kita bisa dadi anak-anak sing diadopsi dening Gusti Allah lan nampa urip langgeng. Tembung Yunani kanggo bocah cilik ing Roma 8:15 lan Galatia 4: 5 yaiku huiothesia. Paulus nggunakake istilah iki kanthi cara khusus sing nggambarake praktik hukum Romawi. Ing jagad Romawi sing isih maca, pener bocah duwe makna khusus yen ora ana ing antarane wong-wong sing tundhuk Roma.

Ing adopsi donya Romawi lan Yunani ana praktik umum ing kelas sosial. Anak adopsi dipilih dening kulawarga. Hak legal ditransfer menyang anak. Iki digunakake minangka pewaris.

Yen salah sijine diadopsi dening kulawarga Romawi, hubungan kulawarga anyar sah kanthi sah. Adopsi ora mung nduweni tugas, nanging uga menehi hak kulawarga. Panyangka ing papan bocah iku ana sing dadi final, transisi menyang bab kulawarga anyar supaya bisa ngiket yen adoptee diobati kaya bocah biologis. Awit Gusti Allah iku langgeng, wong-wong Kristen Romawi mesthi ngerti yen Paulus arep menehi pitutur marang wong kene: Panggonanmu ana ing kulawargane ing salawas-lawase.

Gusti Allah milih nganut kita kanthi tujuan lan individu. Yesus negesake hubungan anyar iki karo Gusti Allah, sing bisa kita lakoni kanthi simbol liyane: nalika ngobrol karo Nikodemus, dheweke ujar manawa kita kudu dilairake maneh (Yokanan 3:3).

Iki ndadekake kita dadi putrane Gusti Allah. Yohanes kandha, "Katresnan tenan sing wis dituduhké karo Bapaké marang kita, nèk kita bakal disebut anak-anaké Gusti Allah, lan kita uga padha dadi anak! Mula, jagad iki ora wanuh karo kita; amarga dheweke ora ngerti dheweke. Para sedulur, awakku wis dadi putrané Gusti Allah; nanging durung diandharake apa sing bakal kita lakoni. Nanging kita ngerti manawa yen dicethakake, kita bakal kaya ngono; amarga kita bakal ndeleng dheweke kaya saiki (1 Yokanan 3: 1-2).

Saka pati kanggo immortality

Mulane kita dadi anak-anak Gusti Allah, nanging durung dimuliakake. Awak saiki kudu diowahi yen kita arep nampa urip langgeng. Awak awak, badan sing rontog kudu diganti dening awak sing langgeng lan abadi.

Ing 1 Korinta 15 Paulus nyerat: Nanging ana wong sing bisa takon: Kepiye wong sing mati bakal ditangekake lan apa jinis awak sing bakal teka? (Ayat 35). Saiki awak kita yaiku fisik, bledug (Ayat 42 nganti 49). Daging lan getih ora bisa nampa Kratoning Allah, yaiku kasukman lan langgeng (Ayat 50). Amarga bosok iki kudu narik kawigaten, lan mortalitas iki kudu narik kawigaten (Ayat 53).

Transformasi pungkasan iki ora kedadeyan nganti patangen, nalika Gusti Yesus kondur. Paulus nerangake: Kita nunggu Juruwilujeng, Gusti Yesus Kristus, sing bakal ngganti awak sing ora ana gunane, yen dheweke bakal dadi badan sing mulya (Filipi 3:20 kanggo 21). Kristen sing dipercaya lan manut marang Gusti Allah wis duwe hak-hak sipil ing swarga. Nanging mung sadhar nalika Kristus teka maneh
iki definitif; mung banjur wong Kristen bisa warisan kabecikan lan kepenak Kratoning Allah.

Kepiye kita matur nuwun amarga Gusti Allah wis nggawe kita pantes mewarisi para suci ing cahya (Kolose 1:12). Gusti Allah ngluwari kita saka pangwasaning pepeteng lan nempuh kita ing Kratoning putra sing dikasihi (Ayat 13).

Makhluk anyar

Sing wis ditampa ing Kratoning Allah seneng warisan saka para suci sajrone terus-terusan percaya lan nuruti Gusti. Amarga kita dislametake dening sih-rahmat Allah, terapi rampung lan rampung ing panemune.

Paulus nerangake: Yen ana wong sing ana ing Kristus, dheweke dadi titah anyar; lawas wis liwati, lah, sing anyar wis dadi (2 Korinta 5: 17). Gusti Allah nutup kita lan ing ati kita
Sumpah diparingi semangat (2 Korinta 1: 22). Wong sing wis dikonversi, cebok wis dadi titah anyar.

Sapa sing dikasihi, iku anaké Gusti Allah. Gusti Allah maringi wong-wong sing percaya marang asmane dadi kekuwatan dadi putrane Gusti Allah (Yokanan 1:12).

Paulus nggambarake hadiah lan panggilan Gusti Allah minangka ora bisa dicantumake (Roma 11:29, terjemahan wong akeh). Mula dheweke uga bisa ujar: ... Aku yakin manawa sapa wae sing wis miwiti gaweyan becik ana ing kowe, uga bakal ngrampungake nganti dina Kristus Yesus (Filipi 1:6).

Muga-muga wong sing diparingi Gusti Allah sih-rahmat bisa sok kesandhung: Gusti Allah tetep setya. Crita anak prodigal (Lukas 15) nuduhake manawa Gusti Allah milih lan nimbali isih tetep dadi putrane sanajan ana kesalahan. Gusti Allah ngarepake stragger mlebu lan bali marang dheweke. Dheweke ora pengin ngadili wong, dheweke kepengin nylametake.

Anane prodigal ing Kitab Suci pancen sadar banget. Wangsulane: Pira dinten buruh sing bapakku duwe roti akeh lan aku ngrusak kene keluwen! (Lukas 15:17). Intine wis jelas. Nalika putra sing nggambarake ngerti kabodhoan tumindak, dheweke banjur mratobat banjur bali. Ramane njaluk ngapura. Kaya pangandikane Gusti Yesus: Nanging nalika isih adoh, bapakne ndeleng dheweke lan dheweke nggresah; banjur mlayu lan nubruk ing gulu lan ngambung (Lukas 15:20). Crita kasebut nggambarake kesetiaan Allah marang anak-anake.

Putrane nuduhake andhap lan dipercaya, dheweke mratobat. Dheweke kandha: Rama, aku wis gawe dosa marang langit lan ing ngarepe; Aku ora pantes disebut putra iki (Lukas 15:21).

Nanging bapake ora pengin ngrungokake, banjur nganakake pésta kanggo wong sing bali. Dheweke kandha, anakku wis mati lan urip maneh; dheweke ilang lan ditemokake (Ayat 32).

Yening Ida Sang Hyang Widi Wasa nyayubin iraga, iraga dados pianakipune sujati. Panjenengane bakal terus nggarap kita nganti kita kebak bebarengan karo dheweke ing Wunguné.

Peparinge urip langgeng

Kanthi rahmat-Nya, Gusti Allah maringi janji-janji sing paling larang lan paling larang (2 Petrus 1: 4). Liwat dheweke entuk panduman ... ing sifat gaib. Rahasia rahmat saka Gusti Allah ana ing
pangarep-arep sing urip liwat wungune Gusti Yesus Kristus saka ing antarane wong mati (1 Petrus 1: 3). Pangarep-arep iki minangka pusaka sing ora bisa ditemoni sing disimpen kanggo swarga (Ayat 4). Ing sapunika kita tetep disimpen saka kekuwataning Gusti Allah liwat iman ... nganti kebahagiaan sing siyap bakal diungkapake ing wayahe pungkasan (Ayat 5).

Rencana kawilujengan Gusti Allah bakal pungkasane diwujudake kanthi tekane Yesus kaping pindho lan wungune wong mati. Banjur transformasi kasebut saka mortals kanggo immortals kedadeyan. Rasul Yohanes kandha: Nanging kita ngerti: yen katon, kita bakal padha karo dheweke; amarga kita bakal ndeleng dheweke kaya dheweke (1 Yokanan 3: 2).

Wungunipun Kristus njamin manawa Gusti Allah bakal nebus janjine tumrap kita, yen ditangekake saka ing antarane wong mati. Waca, Aku pitutur marang kowe rahasia, nyerat Paulus. Kita kabeh ora bakal turu, nanging kabeh bakal diganti; lan dadakan, kanthi cepet ... wong mati bakal bangkit ora bisa rusak lan kita bakal diganti (1 Korinta 15: 51-52). Mengkono kedadeyan swarane trompet pungkasan, sadurunge Gusti bali (Wahyu 11: 15).

Jahshua janji yèn sapa sing precaya bakal olèh urip langgeng; Aku bakal nangèkaké dheweke ing dina sing pungkasan, janjiku (Yokanan 6:40).

Rasul Paulus nerangake: Amarga yen kita percaya yen Yesus seda lan wungu maneh, Gusti Allah uga bakal nuntun wong-wong sing wis turu karo dheweke liwat Yesus (1 Tesalonika 4:14). Maneh wektu kedatangan kaping pindho Kristus tegese. Paulus terus: Amarga dhèwèké, Gusti, nalika dhawuhe muni ... tumurun saka swarga ... lan sing ana wong sing tiwas ing Kristus bakal urip maneh (Ayat 16). Banjur, sing isih urip nalika wangsul Kristus bakal dicekel ing awan ing udara, nuju karo Gusti; lan kita bakal terus karo Gusti (Ayat 17).

Paulus takon karo wong-wong Kristen: Dadi saben-saben kepenak sampeyan kabeh nganggo tembung iki (Ayat 18). Lan kanthi alesan sing apik. Wunguné yaiku wektu nalika wong-wong sing ana ing sih-rahmat bakal ngalami kalanggengan.

Ganjaran teka karo Gusti Yesus

Tembung-tembung Paulus wis dipetik:. Amarga sih-rahmat penyembuhan wis katon kabeh wong (Titus 2: 11). Kawilujengan iki minangka pangarep-arep blissful sing bakal nebus nalika kamulyaning Gusti Allah sing maha agung lan Juruwilujeng Yesus Kristus katon (Ayat 13).

Wungunipun taksih wonten ing mbesuk. Kita ngenteni, muga-muga kaya sing ditindakake Paul. Ing pungkasan umure dheweke ujar: ... wayahe aku tilar donya wis teka (2 Timotius 4: 6). Dheweke ngerti manawa dheweke tetep setya karo Gusti Allah. Aku nglawan gelut sing apik, aku wis rampung, aku duwe iman ...  (Ayat 7). Dheweke ngarep-arep entuk pahala: ... wiwit saiki mahkota kabeneran wis kasedhiya kanggo aku, sing bakal diparingake dening Pangeran, hakim sing bener, ing dina kasebut, ora mung kanggo aku, nanging uga kanggo kabeh wong sing seneng penampilane (Ayat 8).

Ing wektu kasebut, Paulus ujar, Yesus bakal ngganti awak sing ora ana gunane ... manawa dheweke bakal dadi badan sing mulya (Filipi 3:21). Ewah-ewahan sing dileksanakake dening Gusti Allah, sing nangèkaké Kristus saka ing antarane wong mati lan uga bakal ngetrenké nyawané badanmu liwat rohé, sing manggon ing kowé (Roma 8: 11).

Makna urip kita

Yen kita dadi putrane Gusti Allah, kita bakal fokus kabeh marang Gusti Yesus Kristus. Sikap kita yaiku Paulus, sing ujar manawa dheweke rumangsa urip sadurunge dadi reged, supaya aku bisa menang Kristus ... Aku kepengin ngerti dheweke lan kekuwatane wungune (Filipi 3: 8, 10).

Paulus ngerti manawa dheweke durung ngrampungake tujuan iki. Aku lali karo apa sing ana ing mburi lan ngupayakake apa wae sing wis ana lan ngupayakake tujuan sadurunge wis disetel, minangka hadiah kanggo panggilan swarga Allah ing Kristus Yesus (Ayat 13-14).

Hadiah kamenangan iki yaiku urip langgeng. Sapa sing nampani Gusti Allah dadi bapakne lan tresna marang dheweke, banjur percaya lan bakal lunga, bakal urip ing kamulyane Gusti Allah (1 Petrus 5: 1 0). Ing Wahyu 21: 6-7, Gusti ngandhani apa sing takdir: Aku bakal ngelak saka sumber banyu urip kanthi gratis. Sapa sing menang bakal nampa kabeh, lan aku bakal dadi Allahe, lan dheweke bakal dadi anakku.

Brosur Gréja Donya Donya 1993


pdfApa kawilujengan?