Temu tentrem ing Yesus

460 nemokake perdamaian ing Yesus Sepuluh prentah ujar: "Elinga dina Sabbat manawa sampeyan bakal nyucekake. Sampeyan kudu bisa nem dina lan nindakake kabeh karya. Nanging dina kapitu yaiku dina Sabbat saka Gusti Allahmu. Sampeyan ora bakal nindakake pakaryan, ora anakmu, putri, baturmu, batur wadon, sapi, utawa wong liya sing manggon ing kutha sampeyan. Amarga nem dina Gusti ngasta langit lan bumi lan segara lan kabeh sing ana ing kono, lan ngaso ing dina kapitu. Pramila Gusti mberkahi dina Sabat lan ngucapake iku » (Pangentasan 2: 20,8-11). Apa kudu njaga Sabat kanggo entuk kawilujengan? Utawa: «Apa kudu dina Minggu? Wangsulanku: «Kaslametan sampeyan ora gumantung ing sawijining dina, nanging ana ing siji wong, yaiku Yesus!

Aku bubar nelpon kanca ing Amerika Serikat ing telpon. Dhèwèké gabung karo Gereja Allah sing disimpen. Gereja iki ngajar mulihake ajaran Herbert W. Armstrong. Dheweke takon karo aku: "Apa sampeyan netepi dina Sabat"? Aku mangsuli: "Dina Sabat ora perlu kanggo kawilujengan ing prajanjian anyar"!

Aku krungu statement iki kanggo pisanan rong puluh taun kepungkur lan ora ngerti apa tegese ukara amarga aku isih urip ing angger-anggering Toret. Kanggo mbantu sampeyan ngerti apa kaya kanggo manggon ing hukum, aku bakal ngomong sampeyan crita pribadi.

Nalika aku isih bocah, aku takon marang ibuku: "Apa sing dipengini kanggo Dina Ibu?" "Aku seneng yen sampeyan anak sing apik," aku nampa wangsulan! Sapa utawa apa bocah sing apik banget? "Yen sampeyan nindakake apa sing dakkandhakake." Kesimpulanku yaiku: «Yen aku nentang ibu, aku pancen bocah sing ala.

Ing WKG aku kudu ngerti prinsip Allah. Aku dadi anak sing tresnani nalika nindakake apa sing dingandikakake dening Gusti. Pangandikane: "Sampeyan kudu netepi dina Sabat, banjur bakal diberkahi"! Ora ana masalah, aku mikir, aku ngerti prinsip kasebut! Minangka cah enom, aku nggoleki mandheg. Setya tumuli dina Sabbat menehi aku kestabilan lan keamanan. Kanthi cara iki, aku dadi bocah sing apik banget. Dina iki aku takon pitakon: «Apa aku butuh keamanan iki? Apa perlu kanggo aku disimpen? Kawilujenganku gumantung marang Gusti Yesus! »

Apa perlu kanggo kawilujengan?

Sawise Gusti Allah nitahake kabeh alam semesta ing enem dinten, Panjenenganipun lenggah ing dina kapitu. Adam lan Hawa urip ing perdamaian iki kanggo wektu sing cendhak. Dheweke tiba nggawa dheweke ana ing kutukan, sebab ing mangsa Adam bakal mangan roti kanthi kringet, lan nglairake anak-anak Eve kanthi kesusahan nganti mati.

Gusti Allah banjur nimbali prajanjian karo wong Israel. Prajanjian iki mbutuhake karya. Padha kudu tetep angger-angger supaya dadi wong mursid, diberkahi lan ora kena dikutuk. Ing prajanjian lawas, wong-wong Israel kudu nindakake pagawean bener. Kanggo nem dina, minggu sawise minggu. Mung siji dina minggu padha diijini istirahat, ing dina Sabat. Dina iki ana bayangan sih-rahmat. Rasa pamaréntahan federal anyar.

Nalika Gusti Yesus rawuh ing bumi, dheweke urip miturut perjanjian iki, kaya sing katulis: «Nanging nalika waktune wis rampung, Gusti Allah ngutus putra, lair saka wong wadon lan miturut ukum» (Galatia 4,4).

Ing enem dinten karya punika minangka lambang hukum Allah. Iku sampurna lan ayu. Iku menehi paseten marang kekuwatan lan kaadilan Allah. Wis kaya ngono kuwi sing mung Gusti Allah, liwat Gusti Yesus piyambak, bisa nepaki.

Gusti Yesus netepi ukum kanggo sampeyan kanthi nindakake samubarang sing dibutuhake. Dheweke nyimpen kabeh ukum ing papan sampeyan. Dheweke digantung ing salib lan dihukum kanggo dosa sampeyan. Sanalika rega kasebut dibayar, Gusti Yesus ujar: "Wis rampung"! Banjur nyungkem sirahe kanggo ngaso lan seda.

Selehake kabeh kapercayan marang Jahshua lan sampeyan bakal ngaso ing salawas-lawase amarga sampeyan wis kabenerake sadurunge Gusti Allah liwat Yesus Kristus. Sampeyan ora kudu berjuang kanggo nylametake amarga rega utang sampeyan dibayar. Rampung! "Kanggo sapa waé sing mlebu ing pamanggoné uga bakal urip saka pakaryan kayadéné Gusti Allah saka penggawéné. Dadi saiki ayo padha nyoba mlebu ing swasana iki supaya ora ana sing tiba, kayadene conto sing ora setya (Ora dipercaya) » (Ibrani 4,10: 11 terjemahan New Geneva).

Yen sampeyan mlebu ing sabanjure Gusti Allah, sampeyan kudu nindakake kabeneran dhewe-dhewe. Saiki mung siji karya sing dikira sampeyan: "Kanggo pindhah menyang tentrem"! Aku mbaleni maneh, sampeyan mung bisa nindakake iki kanthi percaya marang Jahshua. Kepiye sampeyan tiba lan dadi ora setya? Kanthi kepingin nggarap keadilan sampeyan. Yaiku sing ora percaya.

Yen sampeyan kesengsem dening perasaan ora becik utawa ora pantes, iki minangka tandha yen sampeyan durung manggon ing punggung Yesus. Iku ora babagan njaluk pangapuran lan menehi Gusti Allah kabeh jinis janji. Iku bab imanmu sing kuat ing Gusti Yesus, sing ndadekake kowe ngaso! Sampeyan wis diapura kabeh pangapuraning kurban Gusti Yesus amarga sampeyan ngaku sadurunge dheweke. Mulane sampeyan wis resik sadurunge Gusti Allah, sampurna, suci lan adil. Sampeyan nganti sampeyan ngaturake panuwun marang Yesus.

Prajanjian anyar iku dina Sabat!

Wong-wong Galatia percaya yèn wong-wong mau wis nampa pitulungan marang Gusti Allah liwat sih-rahmat. Padha mikir yen penting kanggo netepi dhawuhing Allah lan netepi pepakon miturut Kitab Suci. Pituduh sing cetha babagan sunatan, dina libur lan dina Sabat, pepakon ing prajanjian lawas.

Wong-wong Galatia nduwe piwulang palsu manawa wong-wong Kristen kudu netepi prajanjen sing lawas lan sing anyar. Dheweke ujar: "Merit liwat ketaatan lan sih-rahmat" perlu. Dheweke salah percaya.

Kita waca manawa Jahshua urip ing sangisoring ukum. Nalika Yesus tilar donya, dheweke mandheg urip miturut ukum iki. Pati Kristus mungkasi prajanjian lawas, prajanjian. "Kanggo Kristus iku mburi ukum" (Roma 10,4). Ayo maca apa sing dingandikakake Paulus marang wong Galatia: «Nanging, sejatine aku ora ana gandhengane karo hukum; Aku tilar donya kanthi pangadilan saka ukum supaya urip kanggo Gusti Allah wiwit saiki; Aku wis disalib karo Kristus. Aku urip, nanging saiki dudu aku, nanging Kristus urip ana ing aku. Amarga aku saiki manggon ing daging, aku precaya marang Putraning Allah, sing tresna marang aku lan nyerah kanggo aku » (Gal. 2,19: 20 terjemahan Geneva anyar).

Kanthi pangadilan saka ukum, sampeyan mati bareng karo Gusti Yesus lan sampeyan ora manggon maneh ing prajanjian lawas. Dheweke disalib karo Gusti Yésus lan wungu urip anyar. Saiki sampeyan ngaso karo Gusti Yesus ing prajanjian anyar. Gusti Allah nggarap sampeyan lan dheweke bakal ngitung sampeyan amarga dheweke nindakake kabeh. Kanthi cara iki sampeyan manggon ing liyane Yesus. Pakaryan ditindakake dening Gusti Yesus! Pakaryan sampeyan ing prajanjian anyar yaiku percaya iki: "Iki pakaryan Gusti sing sampeyan pracaya ing sing dikirim (Yokanan 6,29).

Urip anyar ing Yesus

Apa perdamaian ing prajanjian anyar ing Gusti Yesus? Apa sampeyan kudu nggawe apa maneh? Sampeyan bisa nindakake lan ninggalake sing pengin? Ya, sampeyan bisa nindakake apa wae! Sampeyan bisa milih dina Minggu lan ngaso. Padha bisa utawa ora tetep suci dina Sabat. Prilaku dheweke ora mengaruhi katresnan kanggo sampeyan. Gusti Yesus tresna sampeyan karo kabeh atimu, karo kabeh nyawa, karo kabeh pikiran lan kabeh kabeh kekuatan.

Gusti Allah nampani aku kanthi kabeh kotoran saka dosa-dosaku. Kepiye carane aku dadi reaksi kasebut? Apa aku kudu nemplek ing lumpur kaya babi? Paulus takon: "Kepiye saiki? Apa kita bakal dosa amarga kita ana ing sih-rahmat, ora miturut ukum? Sing adoh banget » (Roma 6,15)! Wangsulane jelas ora, ora! Ing gesang anyar siji ing Kristus aku manggon ing hukum katresnan, kaya Gusti Allah urip ing hukum katresnan.

"Ayo kita tresna amarga dheweke luwih dhisik tresna marang kita. Nèk ana wong sing ujar: Aku tresna marang Allah lan sengit marang seduluré sing tukang ngapusi. Sapa sing ora nresnani seduluré sing dideleng, ora bisa nresnani Gusti Allah sing ora dideleng. Lan kita duwe dhawuh iki saka Panjenengane, yen wong sing tresna marang Gusti Allah, sing uga tresna marang sadulure » (1 Yokanan 4,19: 21).

Padha ngrasakake sih-rahmate Gusti Allah. Padha nampa pangapuraning dosa Allah lan rukun karo Gusti Allah liwat kurban piala Gusti Yesus. Sampeyan anak adopsi saka Allah lan pewaris saka karajan. Kanggo iki Yesus mbayar karo getih lan sampeyan bisa nindakake apa-apa, amarga kabeh wis rampung, sing perlu kanggo kawilujengan. Lengkapi hukum cinta ing Kristus kanthi ngidini Gusti Yesus sumunar liwat sampeyan. Katresnan Kristus mili marang manungsa liyane kaya Gusti Yesus tresna sampeyan.

Yen ana wong sing takon marang aku dina iki: "Apa sampeyan netepi dina Sabat", aku mangsuli: "Yesus iku Sabatku"! Dheweke kalemku. Aku duwe kawilujengan ing Gusti Yesus. Sampeyan uga bisa nemokake kawilujengan ing Gusti Yesus!

dening Pablo Nauer