Misahake gandum saka chaff

609 misahake gandum saka ing coklat Chaff minangka cangkang ing njaba gandum, sing kudu dipisahake supaya gandum bisa digunakake. Biasane dianggep produk sampah. Gandum diudhunake kanggo mbusak husks. Ing dina sadurunge mekanisasi, pari-parian karo kukul kasebut kapisah saka siji liyane kanthi bola-bali diuncalake ing udhara nganti angin mbuwang kukul.

Kolok kasebut uga digunakake minangka kiasan kanggo barang-barang sing ora ana gunane lan kudu dibuwang. Prajanjian Lawas ngelingake kanthi mbandhingake wong-wong sing ora duwe brok sing ora dikepung. "Nanging wong ala ora kaya ngono, nanging kayadene blanco sing sumebar dening angin" (Jabur 1,4).

«Aku mbaptis sampeyan banyu menyang bis; nanging iku sawise aku (Yesus) luwih kuwat tinimbang aku lan aku ora pantes nganggo sepatune; Dèkné bakal mbaptis kowé nganggo Roh Suci lan geni. Dheweke duwe shovel ing tangane lan bakal misahake gandum saka kukul lan nglumpukake gandum kasebut ing kandhang; nanging dheweke bakal mbakar kliwon nganggo geni sing ora bisa didelok » (Matéus 3,11: 12).

Yohanes Pembaptis negesake manawa Yesus iku hakim sing nduweni kekuwatan kanggo misahake gandum saka ing coklat. Ana bakal wektu pangadilan nalika wong ngadeg ing dhampare Gusti Allah. Dheweke bakal nempatake barang sing apik ing kandhange, sing ala bakal dibakar kaya kliwon.

Apa pratelan kasebut dadi wedi banget utawa sampeyan kepenak? Ing wektu nalika Gusti Yesus urip ing bumi, kabeh wong sing nolak Yesus kudu dianggep kaya klaf. Ing wektu pangadilan, bakal ana wong sing milih ora nampi Gusti minangka Juruwilujeng.

Yen dideleng saka sudut pandang wong Kristen, sampeyan mesthi bakal seneng karo pratelan iki. Kita nampa sih-rahmat ing Gusti Yesus. Ing Panjenengane, kita dadi anak saka Gusti Allah lan ora wedi ditolak. Kita ora manut manut liyane amarga kita katon ing Kristus sadurunge Rama lan ngresiki dosa-dosa kita. Semono saiki nggawe kita nyingkir kliwon, nyuda cara mikir lan tumindak sing lawas. Kita diresmik maneh saiki. Nanging ing sajroning urip iki, kita ora bakal duwe kebebasan lengkap saka "wong tuwa" kita. Nalika ngadeg ing ngarsane Juruwilujeng, iki wektu nalika kita bebas saka kabeh sing ana ing awake dhewe sing mbantah karo Gusti Allah. Gusti Allah bakal ngrampungake pakaryan sing diwiwiti ing saben kita. Kita ngadeg kanthi lungguh ing dhampare. Sampeyan saiki kalebu gandum sing ana ing kandhang!

saka Hilary Buck