Dipilih dening Gusti Allah

Sapa wae sing wis tau kapilih dadi tim sing melu ing game utawa apa wae sing mengaruhi kandidat liya mangerteni perasaan dadi wong sing dipilih. Iku menehi perasaan sing disenengi lan disenengi. Saliyane, paling kita uga ngerti sebaliknya, ora wis dipilih, sampeyan aran ora dikira lan ditolak.

Gusti Allah, sing nggawé kita lan sing ngerti perasaan kasebut, negesake manawa pilihan Israel dadi umate dheweke dianggep kanthi ati-ati lan ora kedadeyan kanthi sengaja. Pangandikané wong-wong mau, "Amarga kowé dadi umat suci kanggo Pangéran, Allahmu, lan Pangéran milih sampeyan dadi umat kagungan ing bumi." (Pangandharing Toret 5: 14,2). Ayat liyane ing Prajanjian Lama uga nuduhake manawa Gusti Allah milih: kutha, imam, hakim lan raja.

Kolose 3,12:1 lan 1,4 Tes. nyatakake yen kita, kaya Israel, uga dipilih: «Kita ngerti, para sadulur sing dikasihi dening Gusti Allah, babagan pemilihan sampeyan (marang umate) "Iki tegese ora ana sawijining kacilakan. Kita kabeh ana ing kene miturut rencana Allah. Kabeh sing ditindakake ditindakake kanthi tujuan, katresnan lan kawicaksanan.

Ing artikel pungkasan babagan identitas kita ing Kristus, aku nulis tembung "pilih" ing sikil salib. Iki minangka prekara sing dakanggep dadi inti kanggo awake dhewe ing Kristus lan uga penting banget kanggo kewarasan. Yen kita mlaku-mlaku lan percaya yen kita ana ing kene dening apus-apus Allah utawa gulung, mula kita yakin Dadi lemah lan pangembangan kita minangka wong diwasa Kristen nandhang sangsara.

Saben kita kudu ngerti lan percaya yen Gusti Allah milih kita lan nyebut kita kanthi jeneng. Dheweke nempel sampeyan lan aku ing pundhak lan ujar: "Aku bakal milih sampeyan, tututi aku!" Kita bisa duwe kapercayan ngerti yen Gusti Allah milih kita, tresna marang kita, lan duwe rencana kanggo saben kita.

Apa sing kudu kita lakoni karo informasi iki saliyane krasa anget lan ora kepenak? Iki minangka dhasar urip Kristen. Gusti ngersakake supaya kita ngerti yen kita dadi kagungane, kita dikasihi, kita kepengin lan bapak ngurus kita. Nanging ora amarga kita nindakake apa-apa. Kaya sing dingandikani marang wong Israel ing buku kaping lima Nabi Musa 7,7: "Ora amarga sampeyan luwih akeh tinimbang kabeh bangsa sing dirasakake Pangeran Yehuwah kaya sampeyan lan wis milih sampeyan; amarga panjenengan iku sing paling cilik ing kabeh bangsa. » Amarga Gusti Allah tresna marang kita, kita bisa ujar karo David: «Apa aku, apa nyawa, lan apa sampeyan ora kuwatir karo aku? Ngenteni marang Gusti Allah; amarga aku isih ngaturake matur nuwun marang dheweke manawa dheweke wis dadi kaslametan lan umekanku » (Jabur 42,5)!

Amarga kita kapilih, kita bisa ngarep-arep marang Panjenengane, memuji lan pitados marang Panjenengane. Kita banjur bisa nguripake wong liya lan nembangake rasa bungah sing ana ing Gusti Allah.

dening Tammy Tkach


pdfDipilih dening Gusti Allah