Gusti Yesus iku anak pertama

453 Yesus ingkang wiwitan

Ing salebeting gesang punika, kita ngalami risak nganiaya Kristus. Kita nglirwaaken khazanah sakedhik lan sukacita ing donya punika. Yen urip iki kabeh, kita kudu nyerahke apa? Yen kita nyerah kabeh kanggo pesen siji sing ora bener, kita bakal ditolak.

Injil nyariosaken dhateng kita bilih kita gadhah pangajeng-ajeng wonten ing Sang Kristus kagem gesang ing salajengipun, amargi gumantung ing wungunipun Yesus. Paskah mengeti kita bilih Yesus wangsul gesang - lan Panjenenganipun maringi kita janji bilih kita ugi badhe gesang malih. Yen durung wungu, kita ora duwe pangarep-arep ing urip iki utawa ing mangsa ngarep. Yesus saestu wungu, supaya kita duwe pangarep-arep.

Paulus negesake kabar apik: «Kristus wungu saka ing antarane wong mati! Dheweke iku sing pertama sing ditetepake dening Gusti Allah. Wungunane menehi kita njamin manawa uga wong-wong sing tiwas precaya marang Gusti Yesus bakal ditangekake maneh » (1 Cor 15,20 terjemahan Geneva anyar).

Ing Israel kuno, gandum kapisan sing dipanen saben taun dipotong kanthi ati lan disembah marang Gusti Allah. Mung bisa gandum liyane sing bisa dipangan (Imamat 3, 23-10). Nalika wong-wong mau padha ngaturi gandum nomer siji sing dituduhake Gusti Yesus, dheweke ngerti yen kabeh gandum kasebut dadi hadiah saka Gusti Allah. Korban sing pisanan nuduhake kabeh panen.

Paulus nimbali Yesus dadi woh sing pertama lan ing wektu sing padha ujar manawa manawa Gusti Yesus iku janji Allah kanggo panen sing luwih gedhe sing isih bakal teka. Dheweke dadi sing pertama sing diuripke maneh, lan kanthi mangkono makili wong-wong sing wis ditangekake. Masa depan kita gumantung marang kebangkitane. Kita ngetutake dheweke ora mung sajrone nandhang sangsara, nanging uga kamulyane (Roma 8,17).

Paulus ora nyawang kita minangka wong sing ora ana hubungane - dheweke ndeleng kita minangka anggota kelompok. Kanggo klompok apa? Kita bakal dadi wong sing ngetutake Adam utawa wong-wong sing ngetutake Yesus?

"Pati teka saka wong," ujare Paulus. Kanthi cara sing padha, "tangine wong mati uga asalé saka manungsa. Amarga saben wong mati ing Adam, saben wong bakal urip bebarengan karo Sang Kristus" (1 Cor 15,21-22). Adam minangka woh pati sing kawitan; Gusti Yesus minangka woh pertama kebangkitan. Nalika kita ana ing Adam, kita bareng mati karo dheweke. Nalika kita ana ing Kristus, kita bareng karo patangen lan urip langgeng.

Injil ujar kabeh wong sing iman ing Kristus urip. Iki ora mung entuk manfaat sementara ing urip iki - kita bakal bisa nikmati ing salawas-lawase. "Saben wong siji: Kristus iku sing pertama, sawise iku nalika teka, wong-wong iku" (1 Cor 15,23). Kaya dene Gusti Yesus wungu saka kuburan, kita bakal munggah menyang urip sing anyar lan luar biasa. Kita nyenengake! Kristus wis wungu lan kita bareng karo wong!

dening Michael Morrison