Sing paling apik kanggo kabeh hadiah

565 paling apik kanggo kabeh hadiah Iki minangka wedding sing paling njlimet ing taun lan bapak jutawan pengantin wanita ora ngeling-eling, saengga pernikahane putrine sing pertama bakal dadi acara sing ora bisa dilalekake. Wong-wong sing paling penting ing kutha kasebut ana ing dhaptar tamu lan dhaptar hadiah dikirim bebarengan karo undhangan kanggo kabeh tamu. Ing dina gedhe, tamu teka kanthi atusan lan menehi pisungsungane. Nanging panganten wadon ora sugih utawa ora saka kulawarga sing sugih. Ewadene bapak sing sugih banget, para tamu nggawa hadiah sing eksklusif banget, sing utamane ngematake bapake.

Nalika pasangan kasebut mlebu apartemen cilik, mula wiwit mbongkar hadiah kasebut kanggo ngerti tamu sing menehi apa. Sanajan ana ruangane sing cilik, kanggo ngrampungake kabeh hadiah, ana siji sing pengin penganten dibongkar - saiki saka bapake. Sawise mbongkar kabeh kothak gedhe, dheweke ngerti yen ora ana hadiah gedhe saka bapakne. Antarane bungkus sing luwih cilik yaiku hadiah sing dibungkus kertas bungkus coklat lan nalika mbukak, dheweke ngerti yen ana Kitab Suci sing ana kulit cilik. Ing njero ujar: "Keprawiran lan putri mertamu kanggo manten ibu lan bapak". Ing ngisor iki ana rong ayat saka Kitab Suci: Matius 6,31: 33–7 lan Matius 9: 11–XNUMX.

Panganten putri banget kuciwa. Kepiye wong tuwane mung menehi Alkitab? Kuciwo iki terus nganti sawetara taun sabanjure lan diterusake sanajan tiwas bapake. Sawetara taun sabanjure, ing dina sedane, dheweke ndeleng Kitab Suci sing dipasrahake wong tuwane kanggo manten kasebut lan njupuk saka rak buku ing ngendi dheweke wis ngapusi. Dheweke mbukak kaca kapisan lan maca: «Kanggo putri lan putra mertua sing ditresnani kanggo manten kasebut. Saka ibu lan bapak ». Dheweke mutusake maca wacana iki ing Matius 6 lan nalika mbukak Kitab Suci, dheweke nemokake priksa karo jenenge lan regane yuta franc. Banjur dheweke maca wacan saka Kitab Suci: "Sampeyan ora bakal kuwatir babagan iki lan ujar: Apa sing bakal kita lakoni? Apa sing kita bakal ngombe Apa sing bakal kita busana? Bangsa-bangsa liya mbudidaya. Amarga Rama swarga sampeyan ngerti yen sampeyan butuh kabeh iki. Yen sampeyan nggoleki Kratoning Allah lan kabeneran sing luwih dhisik, kabeh bakal tiba sampeyan » (Matéus 6: 31-33). Banjur dheweke nguripake kaca kasebut lan maca ayat ing ngisor iki: "Ana ing antaramu wong sing nggawa watu marang putrane nalika njaluk roti? Utawa yen dheweke njaluk iwak, nawakake ula? Yen sampeyan, sing ala, isih bisa menehi anak-anak kanthi hadiah sing apik, luwih-luwih Ramamu Swarga bakal menehi barang sing apik kanggo wong sing njaluk dheweke » (Mat. 7,9: 11). Dheweke wiwit nangis banget. Kepiye dheweke bisa salah paham karo bapakne? Dheweke tresna banget marang dheweke, nanging dheweke durung ngerti - tragedi apa!

Hadiah sing apik banget

Ing sawetara minggu jagad bakal ngrayakake Natal maneh. Akeh sing kuwatir apa hadiah sing bakal dituku kanggo sing dadi anggota kulawarga. Akeh sing wis mikir apa hadiah sing bakal ditampa ing taun iki. Sayang, mung sawetara sing ngerti sing saiki wis ditampa Natal. Alesan dheweke ora pengin ngerti babagan hadiah iki amarga bocah cilik sing dikepengini. Kaya dene panganten nganggep kertas coklat lan Alkitab ora larang regane, mula akeh wong ora nglirwakake hadiah sing diwenehake dening Gusti Allah liwat Yesus Kristus. Kitab Suci nyimpulake kaya mangkene: "Matur nuwun marang putrane - hadiah sing apik banget supaya ora bisa dicantumake!" (2 Korinta 9,15 Alkitab Gesang Gesang Anyar).

Sanajan wong tuwa sampeyan menehi hadiah sing apik kanggo Natal iki, sampeyan uga wis menehi dheweke dosa. Ya, sampeyan bakal mati! Nanging sadurunge nyalahake wong tuwane, elinga yen wong tuwane nampa dosa saka wong tuwane dhewe, sing banjur ditampa saka leluhur, lan pungkasane saka Adam, leluhur manungsa.

Nanging, ana kabar apik - malah warta gedhe! Malaikat nggawa warta iki menyang Schäfern 2000 taun kepungkur: «Aku nggawa kabar apik kanggo kabeh wong! Juruwilujeng - ya, Kristus Gustine - miyos bengi iki ing Betlehem, kutha Dawud » (Lukas 2,11: 12–XNUMX Kitab Suci Urip Anyar). Injil Matius uga nyritakake impen yen Yusuf: "Dheweke, Maria, bakal nglairake anak lanang. Sampeyan kudu menehi jeneng Yesus, amarga dheweke bakal nylametake umate saka kabeh dosa » (Mat. 1,21).

Sampeyan ora kudu menehi hadiah paling penting kanggo kabeh hadiah. Ing Kristus, urip lan kelairane mbukak dalan kaping pindho. Nalika dheweke bali, «Dheweke bakal ngusapi luh dheweke lan ora bakal ana kematian lan ora nandhang kasusahan, ora nangis lan ora lara. Amarga jagad pertama kanthi kabeh kacilakan wis liwati ing salawas-lawase » (Wahyu 21,4)

Wicaksana Natal iki, kaya wong wicaksana babagan Orient, lan mbukak Kitab Suci lan nemokake pesen babagan kabeh hadiah sing diparingake dening Gusti. Nampa hadiah iki, Yesus, kanggo Natal! Sampeyan uga bisa ngliwati majalah iki minangka hadiah Natal lan bisa dadi sing paling penting kanggo kabeh hadiah sing sampeyan wis menehi. Mangkono panampa bisa ngerteni Yesus Kristus, amarga ing paket iki minangka bandha paling gedhe!

dening Takalani Musekwa