Langit munggah - apa ora?

Ora suwe sawise sampeyan tiwas, sampeyan bakal bisa nemokake ing antrian ing ngarep gapura swarga, ing ngendi Saint Peter nunggu sampeyan karo sawetara pitakon. Yen sampeyan rumangsa pantes, sampeyan bakal diakoni lan dilengkapi nganggo jubah putih lan kecapi wajib, sampeyan bakal nyoba menyang awan sing diwenehake marang sampeyan. Lan nalika ngangkat senar, sampeyan bisa uga ngerti sawetara kanca (nanging bisa uga ora akeh sing diarep-arep); nanging bisa uga ana sing umume milih ngindhari sajrone umur. Dadi carane urip langgeng.

Sampeyan bisa uga ora pretyaya kanthi tenanan. Untunge, sampeyan ora kudu percaya, amarga ora cocog karo sing bener. Nanging kepiye carane mbayangno swarga? Umume kita sing percaya marang Gusti Allah uga percaya manawa urip sawise mati, mula kita bakal nampa ganjaran kanggo setya utawa ngukum. Dadi akeh sing mesthi - sebabe, Gusti Yesus rawuh marang kita; pramila piyambakipun tilar donya kangge kita, lan mila panjenenganipun gesang kangge kita. Pamrentahan emas sing diarani supaya ngelingake: "... saengga Gusti Allah tresna marang jagad iki nganti masrahake putrane ontang-anting supaya kabeh wong sing percaya marang dheweke ora ilang, nanging nduwèni urip langgeng" (Yokanan 3,16).

Nanging apa tegese? Yen ganjaran wong-wong mursid uga nyedhiyani gambar sing kondhang, kita kudu ndeleng kanthi cetha ing papan liyane - uga, kita ora bisa ngakoni.

Mikir babagan langit

Artikel iki ditujokake kanggo menehi semangat kanggo mikir babagan langit kanthi cara anyar. Kita nempatake pentinge supaya ora dogmatik; sing bakal dadi bodho lan sombong. Siji-sijine sumber informasi sing bisa dipercaya yaiku Injil, lan pancen luar biasa babagan apa sing bakal dikarepake ing Swarga. Nanging, Kitab Suci janji yen kapercayan kita marang Gusti Allah bakal menehi kita loro ing urip iki (kanthi tantangan kabeh) uga ing jaman mbesuk. Yésus nuli jelas banget. Nanging, dheweke kurang komunikasi babagan apa sing bakal kelakon ing jaman saiki (Markus 10,29: 30).

Rasul Paulus nulis: "Saiki kita mung ndeleng gambar sing ora jelas kaya ing pangilon mendhung ..." (1 Korinta 13,12, Injil Warta Injil). Paulus minangka salah sawijining wong sawetara sing bakal diwenehake "visa pengunjung" menyang swarga, lan angel kanggo nerangake babagan apa sing kedadeyan. (2 Korinta 12,2: 4). Apa wae, pancen cukup nggumun supaya dheweke bisa urip maneh. Dheweke ora wedi mati. Dheweke wis ndeleng cukup ing jagad mbesuk lan malah ngarepake kanthi bungah. Umume kita ora kaya Paulus.

Tansah?

Yen kita mikir swarga, kita mung bisa mbayangake minangka tingkat kawruh sing saiki ngidini. Contone, pelukis ing Zaman Pertengahan nglukis gambar swarga sing sakabehe, sing dirancang karo zeitgeist, yaiku sifat-sifat kaendahan lan kesempurnaan fisik. (Siji-sijine kudu takon, ing endi sing menehi saran kanggo nggawe sing teka, sing meh padha karo bayi, sing dirancang kanthi aerodinamis kanthi ora pati rancang.) Gaya tetep kena pangowahan, kaya teknologi lan rasa, lan ide-ide abad pertengahan. Swarga dina iki ora adoh banget yen pengin njaluk ide babagan dununge sing bakal teka.

Penulis modern nggunakake gambar kontemporer luwih. Klasik imajinatif CS Lewis 'The Divorce Agung (The Divorce Agung) nggambarake perjalanan bis imajiner saka neraka (sing dideleng minangka tlatah pinggir gunung sing gedhe banget). Tujuan saka trip iki yaiku supaya wong-wong ing "neraka" kesempatan kanggo ngganti pikirane. Langit Lewis milih sawetara, sanajan akeh wong dosa ora seneng sawise aklimatisasi awal lan luwih seneng karo neraka sing dheweke ngerti. Lewis negesake manawa dheweke durung menehi kaweruh khusus babagan alam lan alam urip langgeng; bukune murni.

Karya Mitch Alborn sing apik banget Wong Lima sing Sampeyan Ketemu Swarga (Eng. Lima wong sing ketemu ing swarga) ora ngakoni bener-bener teologi. Karo dheweke, langit ditemokake ing taman hiburan ing pinggir segara, ing endi paraga utama kerja sajrone uripe. Nanging Alborn, Lewis, lan panulis liyane kaya dheweke wis ngerti baris ngisor. Mungkin langit ora beda karo sakcedhake sing kita kenal ing donya iki. Nalika Gusti Yesus ujar babagan Kratoning Allah, dheweke asring mbandhingake urip kaya sing dingerteni ing desane. Pancen ora padha karo dheweke, nanging mirip karo dheweke supaya bisa nggambar paralel sing padha.

Banjur lan saiki

Kanggo sebagian besar sejarah manungsa, ora ana pangerten ilmiah cilik babagan kosmos. Yen ana sing ngira-ngira bab kasebut, pracaya yèn bumi ana cakram sing dikelilingi déning srengéngé lan rembulan ing sajroning bunderan konsentrasi sing sampurna. Swarga, kasebut, wis munggah ana ing endi wae, nalika neraka ana ing jagading wong mati. Ing pangerten tradisional lawang swarga, clempung, salin putih, wings angel lan tau-pungkasan memuji cocog karo wonten pangarepan penghargaan kita banter Bibelexegeten sing sethitik ditafsirake miturut pangerten sing saka apa Kitab Suci ngandika bab swarga.

Dina iki kita duwe pengetahuan astronomi luwih akeh babagan kosmos. Supaya kita ngerti yèn bumi mung minangka titik cilik ing jembaré jagad raya sing luwih tliti lan luwih gedhé. We ngerti sing apa kita koyone asas kasunyatan nyoto apa-apa nanging jaringan energi tenanan dirajut sing dimanunggalaké déning pasukan kuwi kuat sing ora malah Suspect paling wektu ing sajarah manungsa orane sing. We ngerti sing ana mbok menawa bab 90% saka jagad saka "prakara peteng" - bab kang kita bisa theorize karo matématikawan tenan, nanging kita ora bisa ndeleng utawa ngukur.

Kita ngerti manawa malah kedadeyan sing ora bisa ditolak kayata "wektu pass" relatif. Malah dimensi sing nemtokake ide spatial kita (Dhasar, jembar, dhuwur lan ambane) mung aspek visual lan dingerteni kasunyatan sing luwih kompleks. Sawetara ahli astrofisis ngandhani manawa bisa uga paling ora ana pitung dimensi liyane, nanging mode tumindak ora bisa dingerteni kanggo kita. Ilmuwan kasebut nganggep manawa dimensi tambahan kasebut nyata kaya dhuwur, dawa, jembar lan wektu. Sampeyan ana ing tingkat sing ngluwihi watesan pangukuran instrumen paling sensitif; lan uga saka kapinteran kita mung bisa wiwiti ngatasi tanpa kliwat cengkok.

Prestasi ilmiah pionir sajrone dekade pungkasan wis ngrembaka pangertene saiki ing meh kabeh wilayah. Dadi apa bab langit? Apa kita kudu ngremehake gagasan-gagasan kita babagan urip ing akhirat?

Ing akhirat

Tembung sing menarik - ngluwihi. Ora ing sisih iki, ora saka jagad iki. Apa bakal bisa nggunakake urip langgeng ing lingkungan sing luwih akrab lan nindakake persis sing ditindakake - karo wong sing wis kenal karo awak sing kita kenal? Apa bisa dadi urip sawise mati yaiku extension wektu sing paling apik ing donya sing terkenal kanthi ora ana beban, wedi, lan penderita? Saiki, sampeyan kudu maca kanthi ati-ati - Alkitab ora janji yen ora. (Aku luwih seneng baleni maneh - Injil ora janji yen ora).

Teolog Amerika Randy Alcorn wis urusan karo subjek swarga pirang-pirang taun. Ing bukune Swarga (Swarga) dheweke kanthi teliti mriksa saben kutipan saka Alkitab sing ana hubungane karo urip sawise mati. Asil minangka potret sing apik kanggo urip sawise tiwas. Dheweke nyerat:

"Kita dadi kesel banget karo dhéwé, kita dadi bosen wong liya, dosa, kasangsaran, kejahatan lan pati. Nanging kita seneng urip duniawi, kan? Aku tresna banget ing langit wengi liwat ara-ara samun. Aku njagong mulyo jejere Nancy ing kursi dening geni, draped kemul liwat kita, jejere kita cedhak asu snuggled. Iki pengalaman ora antisipasi langit, nanging padha nyedhiyakake rasa apa awaits kita ana. Apa sing kita tresna marang urip ing bumi iki yaiku sing nyengkuyung kita kanggo urip sing kanggo awake dhewe digawe. Apa kita tresna kene ing donya iki, ora mung sing paling apik saka apa wis kanggo kurban urip iki, iku uga sak klebatan fleeting saka urip mangsa malah grander. "Dadi apa kita kudu matesi kita tampilan saka Kratoning Swarga ing worldviews wingi iku? Adhedhasar pangerten kita luwih apik saka lingkungan kita, supaya kita guess apa urip ing swarga bisa katon kaya.

Physikalitas ing langit

Creed Apostol, paseksen babagan kapercayan pribadi ing antarane wong-wong Nasrani, ujar babagan "wungune wong mati" (secara harfiah: daging). Sampeyan bisa uga wis bola-bali kaping atusan, nanging sampeyan wis mikir babagan apa tegese?

Umumé, wong sing padha karo Dina Wungunane minangka "rohani" awak, sing lembut, ethereal, ora nyata, soko sing kaya semangat. Nanging, iki ora cocog karo gagasan Alkitab. Kitab Suci nudhuhake menawa wong sing kuwasa kabaptis bakal dadi makhluk fisik. Nanging, awak ora bakal kadagingan ing pangertene ing ngendi kita ngerti konsep iki.

Gagasan babagan kadagingan kita (utawa uga fisik) disambungake menyang papat dimensi sing kita rumangsa kasunyatan. Nanging yen ana akeh dimensi liyane, kita salah salah karo definisi materialitas kita.

Sasampunipun wungunipun, Yesus kagungan badan sehat. Dheweke bisa mangan lan lunga lan menehi tampilan apik. Sampeyan bisa ndemek dheweke. Nanging dheweke bisa kanthi sengaja nyebarke dimensi kasunyatan kita, kaya Harry Potter ing stadion kasebut, katoné nyebrang tembok. Kita nggujokake iki ora nyata; nanging mbokmenawa cukup normal kanggo awak sing bisa nemu spektrum saka realita.

Dadi, kita bisa ngarep-arep urip sing sejatine minangka awake dhewe sing diakoni, diwenehake awak sing sejatine ora kena ing pati, penyakit lan bosok, lan uga ora gumantung karo hawa, pangan, banyu lan getih supaya ana? Ya, iku sejatine kaya ngono. "... apa sing bakal kita lakoni durung diturunake," ujare Alkitab. "Kita ngerti yen nalika dicethakake, kita bakal padha karo dheweke; amarga kita bakal ndeleng dheweke minangka " (2 Yohanes 3,2, Kitab Suci Zurich).

Nggawe urip karo sajak utawa alesan ing ngarepe wong - wong malah ngagem isih duwe sepur banget dhewe lan mung bakal free saka kabeh superfluous, mesthi rearranged prioritas lan bisa dadi bebas rencana ing selawas-lawasé, ngimpi lan tumindak sing kreatif. Mbayangin kalanggengan ing ngendi sampeyan lagi ketemu karo kanca lawas lan entuk kesempatan kanggo entuk luwih akeh. Mbayangake sesambetan karo wong liya, uga karo Gusti Allah, tanpa rasa wedi, ketegangan utawa kuciwane. Bajingan ora tau ngucapake pamit marang wong sing dikasihi.

Ora Ana

Ora adoh saka melu ngibadah ing salawas-lawase, urip langgeng katon minangka ora bisa ngatasi kamulyan. Bumi sawise ngiringan luwih akeh tinimbang kita. Kadhangkala, Gusti Allah maringi pratayang babagan kasunyatan sing luwih wiyar. Saint Paul ngandhani khayal Athens yen Gusti Allah "ora adoh saka kabeh wong ..." (Para Rasul 17,24: 27). Langit mesthi ora cedhak karo kita sing bisa diukur. Nanging ora bisa "negara seneng, adoh". Pancen, apa ora bisa ngubengi kita kanthi cara sing ora bisa dingerteni?

Ayo dadi bayangan sampeyan kanggo sawetara wektu

Nalika lair Yesus, malaekat dumadakan katon menyang para pangon ing lapangan (Lukas 2,8-14). Kayane dheweke metu saka jagade menyang jagad kita. Apa kaya sing dijlentrehake ing Buku 2 Raja 6:17 tumrap abdi Elisa sing wedi wedi nalika tiba ana malaikat malaikat? Sadurunge dheweke dibenturi watu dening wong akeh sing nepsu, Stephanus uga mbukak kesan lan swara seragam sing biasane ngluwihi pemikiran (Para Rasul 7,55: 56). Apa Yohanes ndeleng wahyu Wahyu?

Randy Alcorn nyatakake "kaya wong wuta ora bisa ndeleng jagad iki, sanajan ora ana, dosa kita tegese ora bisa ndeleng langit. Apa sadurunge sadurunge tiba, Adam lan Kawa ndeleng apa sing ora katon kanggo kita saiki? Apa Kratoning Swarga uga adoh saka kita? " (Langit, p. 178).

Iki minangka spekulasi sing apik banget. Nanging dheweke ora hebat. Ilmu wis nuduhaké manawa tumitah luwih akeh tinimbang sing bisa ditemoni watesan watesan fisik saiki. Gesang manungsa ing bumi iki minangka ekspresi sing winates saka apa sing bakal pungkasane. Gusti Yesus rawuh kanggo kita manungsa minangka salah siji saka kita lan saéngga diajukake watesan saka orane manungsa nganti tekan nasib utama kabeh urip manungsa - pati! Ora suwe sadurunge panyaliban, dheweke ndedonga: "Rama, wenehi kamulyan sing dakkarepake karo sampeyan sadurunge jagad digawe!" Lan ora lali yen dheweke terus ndonga: "Rama, sampeyan wis duwe. wong] dipasrahake marang aku lan aku pengin dheweke bisa bareng karo aku saiki. Dheweke kudu ndeleng kamulyan sing diwenehake marang aku amarga sampeyan tresna marang aku sadurunge jagad digawe (Yokanan 17,5: 24 lan, Injil Warta Injil).

Mungsuh pungkasan

Janji langit lan bumi sing anyar kalebu: "pati bakal dikalahake ing salawas-lawase". Ing jagad maju, kita wis bisa ngerti kepiye cara umur sepuluh utawa luwih suwe. (Sayange, kita ora bisa ngerti kepiye cara nggunakake wektu tambahan iki). Nanging sanajan bisa uwal saka kuburan sithik luwih suwe, pati isih dadi mungsuh kita sing bisa dielok.

Ing sinau swarga sing apik banget, Alcorn nerangake: "Kita ora kudu ngluhurake pati - uga Gusti Yesus. Dheweke nangis seda (Yokanan 11,35). Kaya ana crito sing apik babagan wong-wong sing kanthi tentrem terus menyang kalanggengan, ana uga crito sing nyritakake babagan bosok mental lan fisik, bingung, wong sing urip, sing tiwas bakal ilang, kesel, wong sing lara. Pati mbebayani lan dadi mungsuh, nanging kanggo wong sing ngerti marang Yesus, iku lara pungkasan lan mungsuh pungkasan ” (P. 451).

Ngenteni! Iku terus. , ,

Kita bisa ndeleng aspek liyane. Nganggep imbangan dijaga lan kita ora nyasar saka topik kasebut, sing njelajah apa sing ngenteni sawise mati dadi wilayah riset sing nyenengake. Nanging tembung komputerku ngelingake manawa artikel iki isih diwatesi ing wektu lan ruang tundhuk. Dadi ayo kesimpulan karo kutipan pungkasan, saestu bungah saka Randy Alcorn: "Kanthi Gusti sing kita tresnani lan kanca sing kita hargai, bebarengan bakal dadi pungkasan ing alam semesta sing apik kanggo njelajah lan nelukake ngupaya petualangan gedhe. Gusti Yesus bakal dadi pusat ing kabeh, lan hawa sing kita ambegan bakal kapenuhan kabungahan. Lan yen kita mikir yen sejatine ora bakal ana mundhak maneh, kita bakal ngerti - mesthi! " (P. 457).

dening John Halford


pdfLangit munggah - apa ora?