Peparinge Gusti Allah tumrap manungsa

575 crita lair paling gedhe Ing jagad kulon, Natal wektu iki akeh wong sing menehi hadiah lan nampa hadiah. Pemilihan hadiah kanggo sedulur asring kabukten masalah. Umume wong seneng hadiah khusus lan khusus sing dipilih kanthi ati-ati lan akeh tresna utawa digawe awake dhewe. Kajaba iku, Gusti Allah ora nyiapake hadiah sing digawe kanggo manungsa kanggo sawetara menit.

«Malah sadurunge nitahake jagad iki, Kristus dipilih dadi wedhus pangurbanan, lan saiki, ing pungkasan wektu, dheweke wis katon ing bumi iki amarga sampeyan» (1 Petrus 1,20). Sadurunge dhasar jagad iki dilebokake, Gusti Allah ngrancang hadiah sing paling gedhe. Dheweke ngumumake kanggo kita sekitar 2000 taun kepungkur, hadiah sing apik saka putrane sing ditresnani Yesus Kristus.

Gusti Allah banget ramah karo saben wong lan ngucapake manah sing amba, saengga dheweke ngasorake putrane dhewe ing andhuk lan dilebokake ing crib: "Dheweke, sing ana bentuk ketuhanan, ora nganggep perampokan padha karo Gusti Allah, nanging nyatakake awake dhewe lan dadi wujud abdi, dikenal minangka manungsa lan ketoke minangka manungsa. Dheweke ngisin-isini lan nurut patine, ya nganti mati ing salib » (Filipi 2,6: 8).
Kita maca ing kene babagan panyedhiya lan sejatine tresnane kanggo kita lan kanggo kabeh umat manungsa. Nolak ide apa wae yen Gusti Allah iku angel lan ora lali. Ing jagad sing kebak kasangsaran, konflik bersenjata, penyalahgunaan kekuwatan lan bencana iklim, gampang percaya manawa Gusti Allah ora becik utawa yen Kristus tiwas kanggo wong liya, nanging ora mung kanggo aku. «Nanging sih-rahmat saka Gusti kita wis dadi sugih, bebarengan karo iman lan katresnan sing ana ing Sang Kristus Yesus. Iki bener lan cocog karo pitados pangandikan: Kristus Yesus rawuh ing jagad iki kanggo ngluwari wong-wong dosa, sing dakkarepake dadi » (1 Timotius 1,15).

Ing Gusti Yesus kita nemokake Gusti Allah sing bisa kita tresnani, Gusti Allah sing grapyak, apik lan maha. Ora ana sing dikecualekake saka karsane Gusti Allah kanggo nylametake saben wong liwat peparinge Gusti Yesus Kristus, malah ora ana sing nganggep awake dhewe dadi dosa. Kuwi hadiah ngluwari manungsa kanggo duweke manungsa.

Yen kita ijolan hadiah nalika Natal, wektu kanggo mikir babagan hadiah Gusti Allah iku luwih gedhe tinimbang sing diwenehake. Yaiku pertukaran dosa kanggo keadilan kita.

Hadiah sing diwenehake saben liyane ora pesen nyata Natal. Luwih pangeling babagan hadiah sing diwenehake dening Gusti Allah kanggo saben kita. Gusti Allah maringi sih-rahmat lan kaluhuran kita minangka hadiah gratis ing Sang Kristus. Tanggepan sing cocog karo hadiah iki yaiku nampa kanthi matur nuwun tinimbang nolak. Bebungah siji iki kalebu macem-macem hadiah liyane sing urip, kayata urip langgeng, pangapura, lan katentreman spiritual.

Mbok saiki wektu sing cocog kanggo sampeyan, sing maca, hadiah paling apik sing bisa diwenehake dening Gusti Allah kanggo nampa hadiah saka Putra Yesus Kristus sing ditresnani. Iku wungu Yesus Kristus sing pengin urip ing sampeyan.

dening Eddie Marsh