Ditulis ing tangané

362 ditulis ing tangané "Aku terus nggawa dheweke ing lengen. Nanging bangsa Israel ora ngreti yen kabeh perkara sing ana kedadeyan kasebut asale saka aku » (Hosea 11: 3 Pangarep-arep kanggo Kabeh).

Nalika nelusuri kasus alat, aku nemoni bungkus rokok lawas, mungkin wiwit taun 60-an. Iki dibukak mbukak supaya wilayah sing paling gedhe digawe. Ana gambar konektor telung titik lan pandhuan babagan cara kabel kasebut. Aku ora ngerti sapa sing nulis iki sawise pirang-pirang taun iki, nanging dheweke ngelingake aku babagan ujar: "Tulis kasebut ing mburi kothak rokok!" Mungkin ana sawetara sing wis ngerti babagan iki?

Uga ngelingake yen Gusti Allah nulis prekara sing aneh. Maksudku? Ya, kita maca babagan dheweke nulis jeneng ing tangane. Yesaya ngandhani pratelan kasebut ing bab 49 ing bukune. Gusti Allah nerangake ing ayat 8-13 yen dheweke bakal ngluncurake Israel saka panangkaran Babil kanthi kekuwatan lan kabungahan. Cathet ayat 14-16 Yerusalem mratobat: "Duh, Gusti wis ngalahake aku, dheweke wis suwe ora lali." Nanging Gusti mangsuli: «Apa bisa ibu lali bayi? Apa dheweke duwe ati ninggalake bayi sing anyar? Lan sanajan dheweke lali, aku ora bakal lali sampeyan! Aku nulis kanthi asma ing telapak tangan. (HfA) Ing kene Allah ngumumake kasetyane total marang umate! Elinga yen dheweke nggunakake rong gambar khusus, tresna karo ibu lan nulis ing tangane, minangka pangeling-eling sing tetep kanggo awake dhewe lan kanggo umate!

Yen saiki kita mbalik marang Yeremia lan maca wacan sing dikandhakake dening Gusti Allah ing ngisor iki: "Lah, bakal tumeka ing dina," ujare Pangeran, amarga aku bakal nggawe prajanjian anyar karo bani Israel lan brayat Yehuda; ora kaya prajanjian sing daklanjakake karo para leluhure nalika dakangkatake tangane supaya dituntun metu saka ing tanah Mesir; amarga padha nerak prajanjian, saliyane aku dadi bojone, mangkono pangandikane Pangeran. Nanging iku prajanjian sing bakal daklakoni karo turune Israel sawise iku, pangandikane Pangeran; Aku pengin ngetrapake angger-angger ing jero lan nulis ing sajroning ati, lan aku kepengin dadi Gusti Allah dheweke lan dheweke kudu dadi umatku » (Yeremia 31, 31-33 Schlachter 2000). Maneh Gusti Allah ngucapake rasa tresna marang umate lan nulis maneh kanthi cara khusus, ing wektu iki uga ati. Nanging kudu dingerteni, iki minangka perjanjian anyar, ora kaya prajanjian lawas, adhedhasar karya lan pakaryan, nanging sesambungan karo njero karo Gusti Allah menehi kawruh sing akrab lan hubungan karo awake!

Kaya iki paket rokok sing lawas, sing ngeling-eling marang aku saka panyambung telung titik, bapakku uga nyerat ing papan-papan lucu: "Ing tangane apa sing ngelingake kita kesetiaane, lan uga ing ati kita janji marang kita karo hukum spiritual kanggo ngisi katresnan! "

Ayo kita tansah eling, dheweke pancene tresna marang kita lan nyerat minangka bukti.

pandonga:

Rama, matur nuwun sanget menawi kita kagem nikmat, saestu istimewa - kita tresna sampeyan! Amin

dening Cliff Neill


pdfDitulis ing tangané