Kawicaksananing Allah

059 kawicaksananing Allah Ana ayat sing penting ing Prajanjian Anyar, yaiku Rasul Paulus ngucapake salib Kristus minangka bodho kanggo wong Yunani lan ngganggu wong-wong Yahudi (1 Korinta 1,23) , Gampang ngerti sebabe dheweke nggawe statement kasebut. Sawise kabeh, ing pandangan bangsa Yunani, kecanggihan, filsafat lan pendidikan ana aspirasi luhur. Kepiye wong sing nyalib bisa ngirim kawruh?

Kanggo pikiran wong Yahudi, ana sesambat lan kepengin bebas. Ing sajarah, dheweke diserang dening akeh kekuwatan lan asring diremehake dening kekuwatan sing manggoni. Apa sing ana ing Asyur, wong Babilonia utawa Romawi, Yerusalem wis ditindakake nganti pirang-pirang taun lan penghunine ora duwe omah. Apa sing dikarepake wong Ibrani luwih saka wong sing bakal ngurus lan nyerang musuh? Kepiye, manawa Mesias sing disalib bisa nampa bantuan?

Salib kuwi bodho karo wong Yunani. Kanggo wong-wong Yahudi, pancen gangguan, dadi kesandhung. Apa sing ana ing salib Kristus, amarga kanthi tegas nolak kabeh sing nyenengake kekuwatan? Salib kasebut nggawe isin, isin banget. Pancen isin Romawi, sing wis ahli khusus kanggo seni nyiksa, njamin warga negara liya yen Romawi ora bakal disalib. Ora mung dheweke ngeyek, dheweke uga nglarani. Pancen, tembung Inggris excruciating (agonisasi) asale saka rong tembung Latin: "ex cruciatus" utawa "saka salib". Penyaliban kasebut minangka tembung khas kanggo nyiksa.

Apa ora nggawe kita ngaso? Elingi - Panganggone lan Torment. Iki cara Yesus milih kanggo ngluwihi tangan panyuwunan marang kita. Kowe weruh, apa sing kita sebut dosa, nanging tragis trivializing, ngrusak kamulyan sing kita digawe. Iku ndadekake ngemek-ngemek awake dhewe lan nandhang rasa nyawa marang awake dhewe. Dheweke misahake kita saka Gusti Allah.

On Good Friday, rong ewu taun kepungkur, Gusti Yesus mundhut ngeyek nemen, lan pain nemen kanggo bali kita kamulyan saka hubungan karo Gusti Allah lan marasaké kita jiwo. Apa sampeyan ngelingi yen iki wis rampung kanggo sampeyan lan sampeyan bakal nampa hadiah?

Banjur sampeyan bakal nemokake yen iku dosa sing keblinger. Kekirangan paling kita ora mungsuh saka njaba, nanging mungsuh saka njero. Iku mungguh kabecikan kita dhewe kang ndadekake kita kesandhung. Nanging Yesus Kristus mbebasake kita saka kebodhoan dosa lan saka kekurangane dhewe.

Iki minangka sababe sababe para rasul tindak nyatakake yen dheweke martakake Yesus Kristus, kang disalib, yaiku kekuwataning Allah lan kawicaksananing Allah. Teka menyang salib lan golek kekuatan lan kawicaksanane.

dening Ravi Zacharias


pdfKawicaksananing Allah