Kendhi pecah

630 kendi sing rusak Biyen ana operator banyu ing India. Teken kayu abot ing pundhake, jar banyu gedhe dipasang ing sisih kiwa lan tengen. Saiki salah sawijining kendi duwe retakan. Nanging, sing liyane wis dibentuk kanthi sampurna lan operator banyu bisa ngeterake bagean lengkap banyu ing pungkasan perjalanan dawa saka kali menyang omah bendarane. Nanging ing kendhi sing wis pecah, mung kari udakara setengah banyu nalika tekan omah. Sajrone rong taun suwene, operator banyu ngirimke kendhi kendhi sing wis kebak lan setengah kebak. Botol kendi sing sampurna kasebut mesthi bangga banget yen operator banyu mesthi nggawa banyu sing kebak. Kendi sing ana retak kasebut, isin yen mung separo bungkus jar liyane amarga cacate. Sawise isin rong taun, kendi sing rusak ora bisa tahan maneh lan matur marang sing nggawa: "Aku isin banget karo aku lan aku pengin njaluk ngapura marang kowe." Operator banyu kasebut ndeleng kendi lan takon: "Nanging kanggo apa? Apa sing isin sampeyan? " 'Aku ora bisa nahan banyu ing salawas-lawase, mula sampeyan mung bisa nggawa separo saka omah sampeyan liwat omahku. Sampeyan kudu kerja keras, nanging ora entuk upah sing cukup amarga sampeyan mung ngirim siji setengah tinimbang banyu rong kendi. " jarene kendi. Operator banyu mau nuwun sewu karo kendhi sing lawas lan pengin nglipur. Mula, dheweke kandha: "Yen kita menyang omah bendarane, waca kembang liar sing apik ing pinggir dalan." Kendi mau bisa mesem sithik banjur padha budhal. Nanging ing pungkasan dalan, kendhi kasebut rumangsa sengsara bola-bali bola-bali njaluk ngapura marang operator banyu kasebut.

Nanging dheweke mangsuli: "Apa sampeyan ndeleng kembang liar ing pinggir dalan? Apa sampeyan wis ngerteni manawa mung tuwuh ing pinggir dalan, dudu sing nggawa kendhi liyane? Wiwitane aku ngerti babagan lompatan sampeyan. Dadi, aku nglumpukake winih kembang liar lan nyebar ing pinggir dalan. Saben-saben kita mlayu menyang omah bendarane aku disiram. Aku bisa milih pirang-pirang kembang sing apik saben dinane lan digunakake kanggo dekorasi meja tuanku. Sampeyan nggawe kabeh kaendahan iki. "

Panganggit ora dingerteni